Jouw boeking en het Coronavirus

​Informatie omtrent jouw reis en ​​het Coronavirus

Momenteel zijn we enorm druk met de boekingen voor 2021 en met het omboeken van de reizen, die dit jaar helaas niet door kunnen gaan. We willen je bij deze dan ook ​graag ​verzoeken​, om je vragen per mail te stellen ipv via de telefoon.

Helaas heeft ZonnigZeilen in 2020 geen enkele reis kunnen uitvoeren, omdat er simpelweg niet werd gevlogen door het oranje reisadvies van de Nederlands​​e overheid.

Voor 1 oktober 2020 zal iedereen, die in 2020 zou meegaan, een voucher hebben ontvangen.

Start 2021

Momenteel zijn wij zelf in Rhodos om ervoor te zorgen​,​ dat de vergunningen voor 2021 geregeld zijn en dat alle schepen winterklaar gemaakt worden voor hun schoonheidsslaapje.

​In Griekenland gaat ons nieuwe zeilseizoen op 24 april 2021 van start en in Turkije op 3 april 2021 ​
​​

Voucher
​​
Voor de reizen die niet door kunnen gaan door COVID-19 is de zogenaamde Corona-voucher in het leven geroepen.​  ​Deze is​ voucher is volledig gegarandeerd door het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO) waar wij lid van zijn.  ​Wanneer jouw zeilvakantie dit jaar niet is doorgegaan, dan ontvang je voor 1 oktober 2020 twee vouchers. Een voor je vliegticket (indien wij deze voor je hebben geboekt) en ​een ​voor de zeilvakantie. Dit houdt in​,​ dat het volledige bedrag​,​ dat je aan ons hebt betaald, als tegoed houdt voor een volgende zeilvakantie. Je bent je geld dus niet kwijt, De reis wordt alleen op een ander​​ tijdstip uitgevoerd.​ We zullen altijd op zoek gaan naar een geschikte oplossing. Met de voucher kan je zonder kosten omboeken naar 2021. Is er een prijsverschil dan ​​betaal je ons bij of ​wij ​betalen ​j​e ​het verschil terug.

​​Wanneer wij het vliegticket hebben geboekt, dan geldt ook hiervoor de zogenaamde Corendon Corona-voucher. De voucher dient binnen een jaar te worden ingewisseld, met als voorwaarde dat de vertrekdatum van de vliegreis voor 31 oktober 2021 ligt. In deze link zijn de voorwaarden van de Corendon coronavoucher te vinden.​

De ZonnigZeilen-voucher ​hoeft niet voor 31 oktober 2021 te worden ingewisseld.

​De coronacrisis, de onvoorziene ontwikkelingen en de impact daarvan betreffen een dergelijke uitzonderlijke situatie. Dit is ook de reden dat overheden en toezichthouders in Europa, Nederland en andere landen wereldwijd de uitgifte van een Corona-voucher (omboeking) steunen. De Corona-voucher (omboeking van de zeilvakantie) is in deze crisis een oplossing, die een redelijk en gerechtvaardigd evenwicht biedt tussen de belangen van consumenten en reisorganisaties. We begrijpen goed dat er misschien reizigers zijn die een voorkeur hebben voor een teruggave van de betaalde reissom. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden hebben wij voor een voucher/omboeking-oplossing gekozen. Een oplossing die wordt ondersteund door de Nederlandse en Europese overheden.

Het is helaas dan ook niet mogelijk om de waarde (of de ​gedane ​betaling) van de zeilvakantie alsnog in de vorm van een terugbetaling op je bankrekening te ontvangen.

A​nnulering
​​
​Wanneer je annuleert en bij het niet accepteren van de voucher, dien je je aan de​ reisovereenkomst en​ ​dus ook aan de ​betalingsverplichting​​ te ​houden​.​
​​Bij een annulering ben je de annuleringskosten kwijt volgens onze  algemene reisvoorwaarden:
https://www.zonnigzeilen.nl/algemene-reisvoorwaarden/

​Let wel, bij eventuele annulering van de omgeboekte zeilvakantie houden wij de datum aan​,​ waarop u annuleert van de oorspronkelijke vertrekdatum in 2020.

Heb je een goede annuleringsverzekering, dan ontvang je uiteraard alles terug van jouw verzekering.

 

​​Omboeken

​Wanneer je een voucher van ons hebt ontvangen, raden wij je aan om zo snel mogelijk jouw zeilvakantie voor 2021 vast te leggen. Bijna alle Zonnige Zeilers die in 2020 niet mee konden gaan, zijn al overgeboekt naar 2021. We ontvangen momenteel ook al weer nieuwe boekingen voor het nieuwe zeilseizoen. Wees er dus op tijd bij, zodat je zeker weet dat jouw plekje gegarandeerd is.

De aanbetaling die is gedaan blijft uiteraard staan.
De restbetaling vragen we je 8 weken voor de nieuwe reisdatum te voldoen.

Tarieven

​Voor het omboeken naar 2021 gaan we er vanuit, dat dit gedaan wordt voor nagenoeg dezelfde periode (maand). Bijvoorbeeld, je hebt een zeilvakantie geboekt m​​et vertrek 11 juli 2020 en je wilt wijzigen/omboeken naar 2021, dan zal dat worden 10 juli 2021.​ Het tarief van de zeilvakantie in 2021 (dezelfde maand)​ zal in dit geval hetzelfde blijven als het tarief van 2020.  In overleg en waar mogelijk is eventueel een andere datum ​(maand) ​mogelijk​.

Het tarief van het vliegticket in 2021 kan verschillen. Deze tarieven zijn afhankelijk van de gewenste week/maand​. Wij betalen je het verschil terug of je betaalt ons bij.

W​e gaan ervan uit dat we in 2021 onze zeilvakanties kunnen uitvoeren zonder alle ​maatregelen, die het afgelopen jaar van kracht waren. Het allerleukst is natuurlijk om zonder al deze ​beperkingen vakantie te vieren, zodat iedereen voor 100% maximaal kan genieten, zoals we onze zeilvakantie​s​ bedoelen.

​​Voor nu wensen we je een gezellige winter toe.
​Keep in touch en zorg goed voor jezelf en je geliefden!

Gerard & Germaine