Zeilvakantie Griekenland

Griekse zeilcruise

De Griekse Eilanden Route is een mooie 1-weekse meezeilreis. Stel uw eigen groep samen, bijvoorbeeld uw gezin of familie, vrienden of jaarclub die iets te vieren heeft. Maar u kunt natuurlijk ook zomaar een heerlijke zeilcruise maken. Dit arrangement kunt u al beleven en boeken vanaf 8 personen! Individueel kan dit arrangement ook geboekt worden.

Wie kan aanmonsteren?

Voor wie nu eens de Griekse Eilanden wil bezoeken per schip, een mooiere manier om Griekenland te verkennen is er niet. We hebben de route zo samengesteld dat we slechts alleen op de eerste en de laatste dag douane formaliteiten hebben, dit scheelt onnodig wachten op afhandeling van de Griekse douane en kunt u direct na aankomst het eiland gaan verkennen!

Bij ons vaart u mee op eigen klassieke houten schepen (gulet) welke volledig zijn uitgerust met een uitgekiend zeilplan speciaal ontworpen om comfortabel langs de Turkse en Griekse eilanden / kust te cruisen. Dit verzekerd u dat u vaart op het schip van uw keuze en door onze vaste bemanning heerlijk verwend word, zoals u dat al jarenlang van ons gewend bent!

Programma

Bodrum , LEROS XEROKAMPOS, PATMOS SKALA, LIPSI, LEROS LAKI, KALYMNOS, KOS, TURGUTREIS Bodrum

Dag 1: Bitez – Turgutreis – Leros
We starten onze cruise vanuit Bitez en zeilen naar Turgutreis voor het uitstempelen van de reisdocumenten. Na het uitstempelen , zeilen we naar Leros Xerokampos Bay, hier kunt u heerlijk zwemmen en van de omgeving genieten. Dit is tevens onze overnachtingsbaai. Leros met zijn knusse baaien is nog vrij onontdekt en het eiland heeft een heel intiem gevoel.

De dorpen zijn fotogeniek dus neem voldoende memorysticks mee!

Dag 2: Van Leros naar Patmos
Na het ontbijt heeft u tijd om te zwemmen en we gebruiken de lunch aan boord, vertrek naar Patmos Skala, de haven. Mogelijkheid om de stad te gaan verkennen. In de avond gebruiken we ons diner aan land in een Griekse taverne. Patmos is vooral bekend door ” The Monastery

Theologos “. In 1946 uitgeroepen tot Heilig Eiland, laat u verassen door haar schoonheid. Ook hier treft u vele prachtige vergezichten.

Dag 3: Van Patmos naar Lipsi
Na het ontbijt kunt u het kasteel bezoeken en heerlijk zwemmen en daarna gebruiken we de lunch. Na de lunch hijsen we de zeilen en zetten we koers naar Lipsi. Dit eiland staat bekend om haar prachtige architectuur. ‘s Avonds is het diner aan boord, vrij avondbesteding. De naam van Lipsi is afgeleid van de Odysseus-mythe. Odysseus zat volgens de overlevering zeven jaar in gevangenschap bij de godin Calypso toen hij op weg terug was van Troje naar Ithaca. Verder zijn er vele interresante historische gebouwen en kerken te bezichtigen.

Dag 4: Van Lipsi naar Leros Laki
Na het ontbijt en een heerlijke luie ochtend zetten we na de lunch koers naar Leros Laki. Na aankomst kunt u de stad verkennen.
‘s Avond is het dinner aan boord en vrije avondbesteding. Lakki staat bekend om haar art deco gebouwen. In Lakki staat ook de kerk van St. John de Evangelist, één van de interessantste in de hele Dodecannese, met enkele prachtige mozaieken uit de 11e eeuw.

Dag 5: Van Leros Laki naar Kalymnos
Na het ontbijt zetten we koers naar Kalimnos met haar kleine haven. U heeft heerlijk de tijd om te ontspannen en het stadje te bezoeken. Optioneel is de Kalymnos tour (bij voldoende belangstelling).
‘s Avonds diner in Grieks restaurant met Griekse muziek en dans. Een eiland vol cultuur en historie, erg mooi om te zien zijn de oude Italiaanse prefectuurwoningen, de Kathedraal in het stadscentrum, het gemeentehuis met zijn mooie mozaïek van strandsteentjes en het sponsmuseum in Pothia.

Dag 6: Van Kalymnos naar Kos
Ontbijt en tijd om te ontspannen aan land of aan boord in de ochtend, na de lunch zetten we koers naar Kos, het dinner is aan boord. Na het diner kunt u Kos gaan verkennen op eigen gelegenheid. Kos is het eiland van “Hippocrates”, de vader van de geneeskunde en tevens filosoof en schrijver. De stad Kos staat bekend om de kosmopolitische levensstijl die hier geboden wordt. Hier is ontspanning en vermaak voor elke leeftijd te vinden, en de bezoeker kan zijn eigen keuze maken. In de stad Kos vermaak je je niet volgens je leeftijd, maar wel, in overeenstemming met hoe je je voelt

Dag 7: Van Kos naar Turgutreis – Bitez Haven
We gebruiken het ontbijt en de lunch, daarna is het uitstempelen bij douane en verlaten we de Griekse wateren richting Turkije naar Turgutreis. Na de douane formalitieten in Turkije varen we / zeilen we terug naar Bitez haven, de hoogste tijd om uw zeebenen te strekken, ga heerlijk aan land verken het dorp, neem een drankje op een terras. Het diner gebruikt u vandaag aan land.