Gun Jezelf Een Verwenvakantie

Gun Jezelf Een Verwenvakantie

Fijne uitstapjes

Hieronder vind je een overzicht van een aantal mogelijke excursies aan land welke altijd facultatief zijn. Deze excursies dien je ter plaatse te betalen. Daarnaast zijn er uiteraard tal van andere spontane uitstapjes aan land mogelijk welk je alleen of met zijn tweetjes of met een groepje kunt ondernemen.

– Turks bad; traditionele haman inclusief zeepmassage (Dit kan in Datca, goed om voor de zeilcruise te doen, omdat je van al je oude huidcellen wordt ontdaan, zodat je lekker bruin wordt. Let op: vantevoren de prijs afspreken!

– Paardrijden (www.dortnal.com)

– bezoek aan Knidos

– bezoek aan typisch Turks dorp

– bezoek aan Eski Datca (oude stad van Datca)

– scooterrijden op Simi, ontdek de verlaten strandjes en bezoek de kloosterbaai Panormitis (€ 15,- / € 19,- per dag)

– tapijtfabriek en waterval bij Orhaniye

– bezoek de scheepswerven van Bozburun waar de turkse schooners worden gebouwd.

– duiken is mogelijk in Selimiye en in Datca

– locale markt in Datca (za), Selimiye (wo), Aktur (ma, wo, vr)

– Oja ladies, ik mag het eigenlijk niet zeggen maar vergeet ook vooral niet om Takis, de lederen tassen zaak, op Simi te bezoeken. In de winter ontwerpt hij vanalles en nog wat met Armani. Vraag naar de outlet-winkel! En kan je die dure tas toch niet weerstaan, dan kan je heel goed onderhandelen met de zoon van de eigenaar! Gooi wat charmes in de strijd:)

-Voor de mensen die na de zeilcruise nog aan land verblijven is een bezoek aan dit beautyresort ook een aanrader. Massages, schoonheidsbehandelingen en een bad tussen de schoonmaakvisjes die je dode huidcellen onder handen nemen: www.thermemaris.com

Voor de dames die van een massage aan boord willen genieten ​

Inpaksuggestie:

Als je zin hebt in een behandeling, neem dan even 2 pareo’s of handdoeken mee (1 om op en 1 om onder te liggen). Aan boord is geen wasserette aanwezig en wel zo lekker om op en onder je eigen spullen te liggen:-).

Overigens komen jullie onderweg genoeg winkeltjes tegen waar je mooie hammamdoeken kunt kopen voor een prikkie (ook leuk als souvenir).

De tarieven van de behandelingen zijn als volgt:

30 minuten € 25,-, 45 minuten€ 40,-​, 60 minuten  € 50,-.