Recept Mercimek Corbasi – Turkse Linzensoep

Een heerlijke traditionele linzen soep

Ingrediënten

Materialen

  • Rode Linzen
  • Wortel
  • Uien
  • Peterselie
  • Citroen
  • Water
  • 200 gr.
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 0,5 bos
  • 1 st.
  • 1 liter
  • Mes
  • Grilpan
  • Pan
  • Staafmixer
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 1 st.

Bereidingswijze

  • Snij de ui, wortel en peterselie klein.
  • Bak de groentes in een koekenpan tot ze mooi gaar zijn.
  • Op hetzelfde moment kook je de rode linzen in ruim water met wat zout erin.
  • De linzen moet je rustig aan laten koken.
  • Voeg de groente toe aan de linzen in het vocht en pureer het geheel tot een mooie soep.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

  • Garneer met een takje peterselie en verse peper.