Een heerlijke traditionele linzen soep
Ingrediënten
Materialen
- Rode Linzen
- Wortel
- Uien
- Peterselie
- Citroen
- Water
- 200 gr.
- 1 st.
- 1 st.
- 0,5 bos
- 1 st.
- 1 liter
- Mes
- Grilpan
- Pan
- Staafmixer
- 1 st.
- 1 st.
- 1 st.
- 1 st.
Bereidingswijze
- Snij de ui, wortel en peterselie klein.
- Bak de groentes in een koekenpan tot ze mooi gaar zijn.
- Op hetzelfde moment kook je de rode linzen in ruim water met wat zout erin.
- De linzen moet je rustig aan laten koken.
- Voeg de groente toe aan de linzen in het vocht en pureer het geheel tot een mooie soep.
- Breng op smaak met peper en zout.
Serveertip
- Garneer met een takje peterselie en verse peper.
Download