Voor ieder wat wils

Zeil je met ons mee?

Een aantal dagen genieten op een klassiek houten zeiljacht,
een luxe zeilvakantie in de zon op een azuurblauwe zee.
Heerlijk eten met een goed glas bier of wijn, terwijl je kijkt naar een zonsondergang.
Lekker zonnebaden of genieten van een goed boek.
Paradijselijke baaitjes bezoeken, met misschien zelfs spelende dolfijnen voor de boeg.
Een echte zeilvakantie langs de kusten van Turkije en Griekenland.

 

Ga je ook mee?

 

We zeilen als enige aanbieder van de blue cruise in zowel Griekenland (Ionische eilanden),
als in Turkije in combinatie met het Griekse eilandje Simi!

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands

Zeilvakantie, puur voor je plezier!

ZonnigZeilen biedt luxe zeilvakanties aan en trekt een breed publiek, leeftijd of zeilervaring doet er niet toe. Je hebt GEEN zeilervaring nodig! Eigenlijk hoef je helemaal niets te doen, behalve genieten! De bemanning zeilt het schip, maar wil je een handje meehelpen dan kan dat uiteraard.

Wij onderscheiden ons door de gezellige sfeer, de luxe verzorging en de persoonlijke touch. We vinden dit erg belangrijk, om zo onze Zonnige Zeilers optimaal te laten genieten!

MEEzeilen = Zeilen Zonder Zorgen

Een ontspannen zeilvakantie bij ons aan boord gaat een beetje als volgt. Onze transferservice haalt je op van vliegveld Dalaman. Hij brengt je naar het zeilschip waar je door de kapitein en zijn crew wordt ontvangen in de opstaphaven, momenteel Datca.

Na het welkomstdrankje worden de zeilen gehesen, want de havens zijn wel aardig, maar de zon onder zien gaan in een prachtige baai met een verlaten strand is van een heel ander kaliber.

Ontspannen zeilreis

Als je de volgende dag bent gewekt door de eerste zonnestralen die door de patrijspoorten van je hut vallen, staat het ontbijt met vers gebakken brood en heerlijke vruchtensappen al voor je klaar. Na een frisse duik in de azuurblauwe zee en een uitgebreid ontbijt lichten we het anker en al zeilend ontdekken we de kusten van de Mediterranee.

Puur genieten

‘s Middags en ’s avonds zullen wij je, na een ontspannen zeilvakantie, op het achterdek allerlei lekkers voorschotelen. Niet alleen traditionele mediterrane gerechten maar ook andere wereldse vlees- en visgerechten, salades, zomerse toetjes en natuurlijk heerlijke drankjes. Alles wordt uiteraard bereid met verse ingrediënten. Neem stiekem een kijkje in de kombuis van de sailing chef, misschien kun je nog een leuk recept afkijken voor het thuisfront.

Blue Cruise

Deze zeilvakantie worden ook wel Blue cruise genoemd, lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis van deze zogenaamde “Blauwe reis”.

De zee is kristalhelder en de kusten van Griekenland en Turkije bieden veel bezienswaardigheden.

Natuurlijk zon, blauwe lucht en een constante wind……… alle ingrediënten om een onvergetelijke zeilvakantie te ervaren.

Bij ZonnigZeilen kan je zelfs blue cruisen in Griekenland, als enige blue cruise aanbieder zeilen wij rondom de Ionische eilanden. Je bezoekt bijvoorbeeld Lefkada, Meganisi, Kefalonia, Kastos, Kalamos of Ithaka.

Kijk hier voor de Griekse eilanden met Italiaanse flair!

Ideaal zeilgebied

We bieden deze zonnige zeilvakantie aan in het gehele Middellandse zeegebied, zowel in Griekenland als Turkije.

Momenteel bevindt ons paradepaardje de GanGan zich in Lefkada, een van de Ionische eilanden in Griekenland. Onze overige schepen zeilen bij de kust tussen Griekenland en Turkije

Deze twee zeilgebieden zijn de mooiste gebieden ter wereld en ideaal voor een zeilvakantie waarbij u heerlijk kunt meezeilen. Geen hoge golven, een heerlijk klimaat met altijd een frisse zeebries. De ingrediënten voor de ideale zeilvakantie!

Veel afwisseling

In Turkije kun je kiezen tussen de Golf van Hisaronu, de Golf van Gokova en de Griekse eilanden. Maar we hebben ook schepen varen in de Golf van Fethiye. Zeilen wordt afgewisseld met stops in verlaten baaitjes en gezellige haventjes of Turkse dorpjes (Selimiye, Palamut, Datca, Bozburun en Orhaniye). Kies je voor de Griekse eilanden tour dan breng je een bezoek aan Griekse eilanden waar je alleen maar verliefd op kunt worden zoals: Rhodos, Tlos, Kos, Nysiros, Kalymnos, en het kleurrijke Simi.

Rondom de Ionische eilanden is de keuze reuze! Elke dag bezoek je een ander eiland. Ben je al vaker me geweest dan wordt er elke keer een andere route uitgestippeld.