Lefkas stad

de hoofdstad van het Griekse eiland Lefkas

20 Minuten vanaf de airport

Lefkas stad ligt op slechts 15 km van de internationale luchthaven Aktion (Preveza).

Het eiland Lefkas is met het Griekse vasteland verbonden via een bewegende draaibrug, die elke heel uur opengaat voor het scheepsverkeer.

In de zomermaanden is heerlijk weer op Lefkas en dus ook in Lefkas-Stad. Er is volop zon om van te genieten en weinig tot geen kans op regen. Vaak kan het kwik oplopen tot 35 graden in de heetste maand van het jaar augustus.

De maand met de meeste kans op zon en zonuren is juli. Gegarandeerd lekker weer dus tijdens je zeilvakantie rondom het eiland Lefkas.

Gezellig centrum

Het charmante Lefkas Stad is de hoofdstad van Lefkas en ligt in het noorden van het eiland. De stad heeft een gezellig historisch centrum met gekleurde huisjes, winkeltjes, cafe’s en oude kerken. Ga je op vakantie naar het eiland Lefkas dat is het erg leuk om hier een dagje rond te dwalen. Daarnaast heeft Lefkas-stad een aantal goede musea, waaronder het archeologisch museum, het volkenkundig museum en het grammofoonplaten museum.

Witte zandstranden

“Lefkas heeft zijn naam te danken aan de langgerekte witte zandstranden.” Op het eiland vind je leuke dorpjes zoals Nidri, mooie watervallen en vele privé strandjes.

Voor de kust van het eiland lefkas liggen zeer veel kleine eilandjes, zoals bijv Skorpios, waar Onassis ooit eigenaar van was en het prachtige Meganisi met haar talloze baaitjes en strandjes.

Talloos veel zeilschepen

Vanuit het centrum loop je naar de jachthaven van Lefkas-Stad. Deze moderne jachthaven is in de zomer zeer levendig. Aan de haven ligt een boulevard met heel veel restaurantjes, waar het een kwestie van zien en gezien worden is. Je kijkt er je ogen uit, er liggen oneindig veel zeilboten. En ook hier vind je vele typisch Griekse tavernes, voor een heerlijk vers visje.

Bruisend uitgaansleven

Lefkas stad staat ook bekend om haar gezellige uitgaansleven. Er zijn vele discotheken en barretjes waar je tot in de vroege uurtjes kan feesten en dansen.

Ook zijn er restaurants waar Griekse muziek wordt gedraaid en waar de borden borden op de grond worden gegooid.

Beleef de zeilvakantie van je leven!