Recept Patlican Soslu Saksuka

Aubergine Tomaten Saus

Ingrediënten

Materialen

  • Aubergine
  • Tomaat
  • Groene peper
  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Rode peper
  • Thijm
  • 2 st.
  • 2 st.
  • 1 st.
  • 4 tenen
  • 1 scheutje
  • 1 snufje
  • 1 snufje
  • 1 takje
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Knoflookpers
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 1 st.

Bereidingswijze

  • Schil de aubergines en snijd ze Brunoise.
  • Bak de aubergines in de zonnebloemolie en leg ze na het bakken op wat keukenpapier.
  • Doe hetzelfde met de groene pepers.
  • De saus: Snij de tomaten Brunoise en bak ze in de olijfolie.
  • Pers de knoflook en voeg deze met de kruiden toe aan de tomaten.
  • Laat het geheel nu 10 minuten koken.
  • Voeg de aubergines en de groene pepers toe aan de tomatensaus en kook het geheel nog 3 minuten.
  • De patlican is nu klaar om te serveren.

Serveertip

  • Serveer bij een stukje brood.