Aegean Dream Cruise

Aegean Dreams

Een week cultuur en historie we gaan langs de Turkse westkust cruisen en maken we een combinatie met Griekenland
Vele uitstapjes zijn mogelijk naar het fascinerende achterland.

zeilvakantie turkije
zonnigzeilen-zeilvakantie-blue-cruise-zeilen-turkije-griekenland

In het prachtige groene achterland zult u de sporen aantreffen van het zeer rijke en roemruchte verleden. Laat u meevoeren naar het Romeinse en Ottomaanse rijk van weleer!

Het schip is als het ware uw drijvende hotel en met luxe mini-busjes zullen we op pad gaan onder begeleiding van onze professionele gids. Stel uw eigen groep samen, gegarandeerde afvaart bij 6 deelnemers!

droomcruise
zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands
zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands

Programma

Zaterdag: Aankomst en inschepen en ontvangst met welkomstcocktail/champagne, kennismaking met de andere passagiers. Er is voldoende tijd om uit te rusten van de reis en heerlijk te gaan zwemmen.

Zondag: Al vroeg in de ochtend zal de kapitein de trossen los gooien en zetten we koers naar Didim, Deze heilige plaats was oorspronkelijk, via een heilige weg, verbonden met de stad Milete die zich zo’n 20 kilometer verder bevond. Je vindt hier de resten van een enorm groot tempelcomplex dat aan Apollo gewijd was. Daarna gaat u naar Milete naar het prachtige theater dat stamt uit de Griekse periode. Het bood aan circa 20.000 toeschouwers plaats. Let op de stenen leeuwenklauwen die aan de zitplaatsen aangebracht zijn. Boven heb je een schitterend overzicht over de archeologische site. Als de tijd het toelaat zullen we ook de oude stad Priene bezoeken.

Maandag: Deze dag staat geheel in het teken van Ephesus, een absolute aanrader, zeer veel historie en cultuur op 1 plek, de apostel Paulus en Maagd Maria hebben op deze prachtige plek gewoond, bezoek aan het huis van Maagd Maria is opgenomen in het programma, de bus brengt ons hier naar toe en uw zult de gehele dag begeleidt worden door onze gids. De lunch is inbegrepen, aan het eind van de middag  zullen we weer inschepen en het diner aan boord gebruiken.

Dinsdag: Vandaag varen we naar Gümüslük, het oude Myndos, een van onze favoriete aanleghavens! Een natuurlijke landtong fungeert als haven, u loopt  werkelijk over de historie. Na aankomst kunt u heerlijk zwemmen, wandelen, kennis maken met dit prachtige stukje Turkije. Aan het eind van de middag zullen we de ruïnes bezoeken van het badhuis van Myndos en een bezoek brengen aan de plaatselijk moskee, een klein dorpje met een zeer kleurrijk verleden!

Woensdag: Vandaag zeilen we naar Knidos, vandaag zal de nadruk liggen op het zeilen, relax, lees uw favoriete boek. In de avond zullen we aan wal gaan om Knidos te bezoeken.  De antieke stad Knidos ligt aan de punt waar de Egeïsche en Middellandse Zee zich verenigen. Deze stad is een van de belangrijkste steden ten westen van Anatolië. De standbeelden van Dionysos, Athena en Aphrodithe zijn zeer beroemd.  De gids zal u rondleiden, tegen zonsondergang zullen wij u verwennen met een hele bijzondere wijn welke volgens een eeuwen oud recept wordt bereid…neem u tijd…..geniet van uw glas wijn, van elkaar en van het moment!

Donderdag: Na het ontbijt zal de kapitein de zeilen hijsen en richting Bodrum varen, deze dag zal meer in het teken staan van relaxen, onderweg zal er gestopt worden en kunt u heerlijk snorkelen en zwemmen in het kristalheldere water. Uiteraard is er nog tijd voor een wandeling om de omgeving te verkennen. In de avond zullen we u verwennen met een uitgebreide barbecue menu  misschien wel met de vangst van de dag!

Heb je leuke ideeën? Daag ons uit !!!

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands
zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands

Vrijdag: Na het ontbijt gaan we naar bodrum alwaar we het St Peters kasteel zullen bezoeken, u wordt rondgeleid door alle musea.  Dit kasteel is in 1402 gebouwd door de kruisridders, het kasteel van Bodrum ligt zoals zovaak met kastelen strategisch aan de haven en vanuit het kasteel heeft men dan ook een volledig uitzicht op de haven van Bodrum. Het kasteel van Bodrum is tegenwoordig een museum voor onderwaterarcheologie en behoort tot één van de belangrijkste van de wereld. Hier zijn diverse archeologische “schatten ” te zien welke bestaan uit amforen, munten en sieraden. Naast deze onderwater objecten is er ook een nagebouwde achtersteven van een 7de eeuws Byzantijns schip, compleet met kombuis en een lading wijn te bezichtigen. Ook herbergt het museum in het kasteel van Bodrum een restant van een koopvaardijschip dat omstreeks 1025 zonk tijdens een reis naar de Zwarte Zee. Uit dit gezonken koopvaardijschip zijn nog vele spullen bewaard gebleven waaronder glaswerk, gereedschap maar ook persoonlijke bezittingen van de bemanning. Na het bezoek en rondleiding heeft u tijd om te gaan winkelen in Bodrum stad en op verzoek kunt u vrijdagavond het plaatselijke nachtleven gaan verkennen.

Zaterdag: De week is voorbij gevlogen, na het ontbijt ontscheept u en de transferbus zal uw naar uw verlengingshotel brengen of naar de luchthaven.

Voor iedereen die een zonnige droomzeilvakantie zoekt! 

Zon, Zee, Zeilen en Genieten