Kastos

Ultieme hideaway

Weg van de massa

Kastos, ten zuidoosten van Meganissi, is de ultieme hideaway van de Ionisch eilanden.

Het kleine eilandje is slechts  8 km van noord naar zuid, en minder dan 1 km van oost naar west en gezegend met mooie stranden, rust en stilte, en een heerlijk eenvoudige manier van leven.

Ongerept

Het dorpje is een klein juweeltje met maar 50 permanente bewoners. De knusheid van het eiland, gekoppeld aan haar ongerepte schoonheid, maakt Kastos de ideale bestemming voor iedereen die even weg wil van de massa.

De zee rondom Kastos is kristalhelder en onweerstaanbaar voor snorkellaars, zwemmers, duikers en zeilers.

zeilvakantie turkije

Gezellige terrasjes

Aan het haventje zijn een aantal restaurantjes met een terras voor een drankje of een ijsje.

Er is een mini-markt voor fruit, groenten en zuivelproducten.

Contant geld

Er zijn geen andere voorzieningen op het eiland (dwz geen banken, geen geldautomaten, geen apotheek, etc.) Zorg er dus voor dat je contant geld meeneemt mocht je een terrasje willen pakken.

Paradijselijke stranden

Het westen van het eiland wordt grotendeels gekenmerkt door een rotsachtige kustlijn. Het oosten heeft meer kleine zandstranden en paradijselijke baaien met azuurblauw water die alleen met de boot te bereiken zijn.

Leven in de brouwerij

In de hoge zomermaanden is Kastos een populair bij de zeilers. Dit brengt uiteraard leven in de taverna’s en bars van het dorp. Een er van is gehuisvest in een oude windmolen. Er zijn een aantal traditionele huizen, hier en daar verspreid tussen de olijfbomen.