Maaltijden en dranken

Luxe verzorging

Ons concept is als volgt: Twee keer per week ga je aan land eten in een van de gezellige restaurantjes die we onderweg tegen komen. Verder zijn alle maaltijden inbegrepen:  7x ontbijt, 7x lunch, 5x diner, fruit, zoete lekkernijen, snacks en overige tussendoortjes. Ook zijn de volgende dranken inclusief: wijn, bier, koffie, thee, water, frisdrank, vruchtensappen.

Onze zeilreizen staan bekent om het heerlijke eten. Biologische lokale producten, het beste vlees, verse vis worden gebruikt aan boord. Verse fruitsalades, mezes/ tapas, hartige snacks, elke keer is het weer een verrassing wat de sailing chef uit zijn kombuis tevoorschijn tovert. Heb je een bepaalde allergie of volg je een dieet, laat het de chef weten, hij houdt rekening met jouw wensen.

zeilvakantie Griekenland
zeilvakantie Griekenland
zeilvakantie griekenland
zeilvakantie griekenland

Culinaire reis

Stap aan boord en onze sailing chefs nemen je mee op een culinaire reis langs de Griekse eilanden en de Turkse kusten. 

Onze sailing chefs zijn geboren en getogen in deze mooie zeilgebieden en weten elke dag heerlijke wereldse gerechten te bereiden van de verse lokale producten.

Er is geen vast menu, elke dag is weer een nieuwe culinaire beleving. Onze sailing chefs laten zich inspireren door jouw voorkeuren en de beste beschikbare  ingrediënten. Terwijl jij geniet van een glaasje wijn, krijg je de lekkerste lokale en internationale gerechten voorgeschoteld.

Verse vis!!!

​De bemanning is gek op vissen! Regelmatig staat dan ook de vangst van de dag op het menu:) Uiteraard kan je zelf ook een handje helpen om een heerlijk vers visje te vangen, op alle schepen zijn visspullen aanwezig. 

Naast vis, staan uiteraard ook vlees en vegetarische maaltijden op het menu. Geef aan wat je wensen zijn en onze chefs houden er rekening mee, geen probleem!

Je kan je voorstellen dat de culinaire beleving aan boord absoluut een van de redenen is, dat onze gasten graag weer aan boord stappen. Zwem wel een rondje extra rond de boot, want het is erg lastig om al dat lekkers te weerstaan.

zeilvakantie griekenland
zeilvakantie griekenland
zeilvakantie griekenland
zeilvakantie griekenland

Wat kan je verwachten?

  • De verzorging bij ons aan boord is luxe. Op onze reviewpagina is te lezen hoe hoog onze koks gewaardeerd worden door onze gasten.
  • Elke dag wordt er een uitgebreid ontbijt op het gezellige achterdek geserveerd: vers brood, toast, diverse soorten kaas en vleesbeleg, jam, honing, chocopasta, yoghurt, muesli, tomaten, komkommer, fruit, eieren (op diverse manieren bereid), jus d’orange, water, melk, thee en koffie.
  • Elke dag een warme, zeer uitgebreide lunch met gevarieerde gerechten zoals: pasta’s, pilav rijst, salades, soep, bulgurs en boreks.
  • Bij de borrel worden er heerlijke hartige hapjes en snacks geserveerd.
  • Het diner bestaat uit meerdere gangen van wereldse en Turkse traditionele gerechten, altijd met vlees of vis (vangst van de dag) en met veel verse groenten. Uiteraard wordt er rekening gehouden met dieet- en vegetarische wensen. Ook wordt er op Mediteraanse wijze ge-BBQ’d. Het diner wordt afgesloten met diverse soorten fruit of heerlijke zoetigheden als ijs /baklava.
  • En tussendoor heeft de bemanning nog allerlei lekkers voor u; koekjes, cake, chocolade, snoep, verschillende soorten vers fruit, hartige hapjes bv chips, nootjes, groentendips etc.

Ben je een smulpaap, dan zit je goed op onze schepen.

Sonja Bakker moet helaas een weekje wachten.

zeilvakantie Griekenland
zeilvakantie Griekenland
zeilvakantie Griekenland
zeilvakantie Griekenland

Er zijn verschillende dranken aan boord zoals: water, koffie, thee, vruchtensap, frisdranken, bier, rode wijn, witte wijn, rose. Softdrinks zijn onbeperkt, voor de alcoholische dranken gaan we uit van een ‘gemiddeld’ consumptiegebruik;)

Wil je iets anders drinken bijvoorbeeld exclusieve wijnen, speciale sterke dranken, zoals gin, raki, whisky, likeuren, dan mag je deze dranken ook zelf meenemen aan boord, bijvoorbeeld vanaf Schiphol.

zeilvakantie Griekenland
zeilvakantie Griekenland
zeilvakantie Griekenland
Geen boodschappen, geen afwas, geen maaltijden verzinnen!

Jouw taak: beetje zonnen, zwemmen, boekje lezen, genieten van de natuur,

je in de watten laten leggen en smullen van de heerlijke gerechten!

Beleef de zeilvakantie van je leven!