Garantiefonds

Boek altijd bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) en bij een Garantiefonds. Reisaanbieders van pakketreizen of gekoppelde reisarrangementen zijn namelijk wettelijk verplicht om maatregelen te treffen voor het geval van een faillissement of dreigend faillissement. Raadpleeg altijd eerst het ACM (Autoriteit Consument & Markt) of de reisorganisatie aan de wettelijke eisen voldoet.

Veilig en gegarandeerd op Vakantie met ZonnigZeilen!

 

ZonnigZeilen is aangesloten bij:

  • GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
  • VvKR:  Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

 

Je reisgeld gegarandeerd via Stichting GGTO!

Als je een zeilvakantie boekt en daarvoor een aanbetaling moet doen of al het gehele bedrag betaalt, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je geld veilig is. Daarom hebben wij maatregelen genomen in onze algemene reisvoorwaarden om het financiële risico van onze zonnige zeilers uit te sluiten.

ZonnigZeilen is aangesloten bij de stichting GGTO: Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators

Zij bieden een garantie aan mensen die een reis boeken via onze organisatie. Kortom mocht ZonnigZeilen in een dergelijke situatie komen, dan zijn de al betaalde reisgelden alsnog gegarandeerd. Wanneer je al op reis bent, wordt repatriëring geregeld via het garantiefonds.

Natuurlijk voeren we een solide beleid, dus druk maken hoeft sowieso niet. De dubbele veiligheid die de stichting GGTO biedt, geeft zekerheid wat wij erg belangrijk vinden.

Meezeilen = zeilen zonder zorgen

Naast het GGTO geldt voor ZonnigZeilen, dat wanneer een van onze zeilschepen bijvoorbeeld pech krijgt, wij je op een vergelijkbaar schip plaatsen. Dit schip is dan uiteraard van dezelfde kwaliteit en zal zeilen volgens hetzelfde concept. Je zeilvakantie gaat dus sowieso door. Dit is ondermeer opgenomen in onze algemene voorwaarden.

Hoe werkt de garantieregeling?

De Stichting GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór vertrek maar ook tijdens je verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens je verblijf de terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 15,- per boeking (met een reissom van € 10.000) in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

 

GGTO zonnigzeilen

Waarom zijn er garantiefondsen?

Een garantieregeling is een wettelijke verplichting voor reisorganisaties!

In het verleden is het helaas vaak voorgekomen dat reisorganisaties door financieel onvermogen (faillissement of bijna-faillissement) niet meer aan hun verplichtingen tegenover hun reizigers konden voldoen. Je kunt je voorstellen dat het behoorlijk vervelend is als de organisatie waar je geboekt hebt failliet gaat. Het betekent gewoonweg dat je niet kan vetrekken en in de praktijk betekent het ook dat je het vooruitbetaalde geld kwijt bent. Het enige dat je dan nog hebt is een vordering op een failliet bedrijf: daar wordt niemand blij van! Om die reden zijn er garantiefondsen. Als reiziger krijg je  zekerheid dat je geld niet ‘weg’ is als de reisorganisatie failliet gaat.

 

Hoe weet je of een reisbedrijf is aangesloten bij een garantiefonds?

In het Burgerlijk Wetboek is een verplichting opgenomen voor reisorganisaties om financiële zekerheid te bieden aan hun reizigers. In de praktijk betekent dat dus dat alle reisorganisaties (en dus ook zeilbedrijven) een aansluiting bij een garantiefonds geregeld moeten hebben. Toch komt het voor dat reisorganisaties dat (nog) niet gedaan hebben.

Een reis/ zeilbedrijf moet op haar website, facturen en briefpapier verplicht het logo opnemen van het garantiefonds waarbij het bedrijf is aangesloten. Als dat logo er niet op staat, mag je aannemen dat het bedrijf niet is aangesloten.

Natuurlijk zou een bedrijf ook alleen het logo kunnen hanteren zonder daadwerkelijk deelnemer te zijn. Daarom is er nog een andere mogelijkheid om de aansluiting bij een garantiefonds te controleren: zowel de SGR als de GGTO publiceren een lijst van aangesloten bedrijven op hun website: www.stichting-ggto.nl

ZonnigZeilen.nl is lid van het GGTO onder deelnemingsnummer 1249.

Veilig op reis: aangesloten bij de VvKR – Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

 

ZonnigZeilen is aangesloten bij de VVKR. Boekt u een reis bij een VvKR-lid, dan heeft u de zekerheid, dat deze is aangesloten bij een Reisgarantiefonds en dat ze beschikt over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Dit garandeert, dat de door u vooruitbetaalde reisgelden van uw pakketreis volledig worden terugbetaald, wanneer de reisorganisator onverhoopt failliet gaat.

Boek een zeilvakantie altijd bij een bedrijf met een aansprakelijkheidsverzekering!

 

Alle leden van VvKR boeken volgens reisvoorwaarden, die voldoen aan de Europese Wetgeving op het gebied van pakketreizen en ze beschikken over een  aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven.

VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties, die zich onderscheiden door hun betrokkenheid en expertise, gericht op kleinschalig toerisme. Reizen worden uitgevoerd met kleine groepen of op individuele basis en de overnachtingen zijn vaak in authentieke accommodaties op unieke locaties.

Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

ZonnigZeilen BV – lidnr 21026