Wat neem je mee?

Neem niet te veel mee, je loopt de hele dag in je bikini!

Kleding

Ervaring heeft ons geleerd dat de meeste passagiers teveel kleding mee nemen. Meestal gaat de helft van de koffer weer ongebruikt mee naar huis. Uiteraard behoren badkleding en zomerkleding tot je standaarduitrusting. Wanneer je in het voor- of naseizoen reist, pak dan ook een windjack, lekkere warme trui, broek en sokken in. Tijdens de avonden kan het dan namelijk wel eens koel zijn.

Schoenen

Aan boord mag je niet op de schoenen lopen waarmee je ook aan land loopt. Zoals je wellicht weet is zand de grootste vijand van ieder houten schip. De meeste mensen lopen aan boord lekker op blote voeten, maar schone schoenen met zachte, rubberzool, waterschoenen of badslippers kunnen natuurlijk ook. Neem vooral niet te veel schoenen mee. Voor de sportievelingen onder ons… je kunt ook je hardloopschoenen meenemen.

In Datca, Selimiye, Orhaniye,  Aktur en Simi is er de mogelijkheid om hard te lopen.

Handdoeken, linnen en bagage

Wij adviseren een groot badlaken mee te nemen voor op het zonnebed en misschien nog een of twee kleine handdoeken. Voor de dames is een pareo altijd heel handig, lekker groot, droogt snel en neemt weinig ruimte in je koffer in. Aan boord is wel voor ieder passagier een handdoekset aanwezig. We hebben aan boord geen wasserettefaciliteiten, vandaar dat handdoeken in beperkte mate beschikbaar zijn. Jullie ontvangen bij aankomst  2 handdoeken.

De bedden aan boord zijn al voor je opgemaakt. Je hoeft dus zelf géén linnengoed, slaapzak of een hoofdkussen mee te nemen.

Koffer versus reistas

En een heel belangrijk aandachtspunt: In je hut is het ongemakkelijk een grote koffer op te ruimen. Een goed alternatief is een ruime reistas, die je kunt opvouwen.

Elektriciteit

Op ons schip is beperkt 220 Volt aanwezig. Je föhn kan bijvoorbeeld niet gebruikt worden, maar het elektrisch scheerapparaat en je telefoon/ camera/ laptop/ mp3-speler kunnen wel opgeladen worden. Laat je haren lekker drogen in de wind! Alleen wanneer we in een haven aan de wal-stroom liggen, kan gebruik worden gemaakt van voldoende 220 Volt voor een mooi avond kapsel. Vergeet de opladers niet mee te nemen!

Zon en warmte

Op het water is de zon vaak sterker dan je denkt. Door de weerkaatsing van het zonlicht op het water, kun je zelfs in de schaduw verbranden. Onderschat dit vooral niet en neem daarom een zonnebrandcrème mee voorzien van een hoge beschermingsfactor. Maag- en darmgestel zijn bij sommige mensen gevoeliger door sterke temperatuurwisselingen. Drink niet te koud, om maag- en darmproblemen te voorkomen.

Muziek

Aan boord hebben we een dockingstation voor je Iphone, Ipod of MP3-speler dus je kan lekker je eigen muziek luisteren op het zonnedek of gezellig ’s avonds bij zonsondergang.

Vergeet vooral je E-reader, mp3-speler en tijdschriften niet mee te nemen! Eindelijk tijd om in een keer die thriller uit te lezen en om naar de teksten van Jan Smit te luisteren. Niet nadenken over ‘wat eten we vandaag’, geen boodschappen of andere huishoudelijke klussen. Loslaten en Lekker genieten is ons advies!

Hollandse lekkernijen

Ook al is het eten hier nog zo ontzettend lekker, toch weten wij dat sommigen van jullie absoluut niet zonder bruin brood kunnen, Hollandse kaas, hagelslag pindakaas, een lekker drankje etc etc.  Dit zijn dingen die we hier niet kunnen krijgen. Dus neem vooral mee wat je zelf lekker vindt of een van de andere zaken die absoluut niet mogen ontbreken bij je ochtendritueel. P.S. kaas en zuivel mogen gewoon worden ingevoerd!