Côte d’Azur, Sardinia and Corsica sailing exploration

4 – CÔTE D’AZUR, SARDINIA AND CORSICA SAILING EXPLORATION

Bestemming: Nice – Port Torres – (Sardinië) – Ajaccio (Corsica)

Data: 20 april (Inschepen 16.00 uur) – 25 april (Ontschepen 10.00 uur)

Hoogtepunten van de reis:

  • Een praktische zeiltocht op het iconische Santa Maria Manuela.
  • Ontdek het maritieme erfgoed van Nice, Port Torres en Ajaccio.
  • Ervaar de lokale cultuur, keuken en markten.
  • Geniet van adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee gedurende uw reis.

Reisbeschrijving

Ga mee op deze 5-daagse hands-on zeiltocht en dompel jezelf onder in de rijke maritieme geschiedenis van de Middellandse Zee. Van de verfijnde charme van Nice tot de archeologische wonderen van de haven van Sardinië, Port Torres en de culturele juweeltjes van Corsica’s Ajaccio, maak je onvergetelijke herinneringen samen met medescheepsmaatjes aan boord van de Santa Maria Manuela.

Onze reis begint in de pittoreske stad Nice aan de Franse Rivièra, rijk aan maritieme geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, toen bekend als “Nikaia”, een belangrijke marinebasis. Voordat we aan boord gaan, kun je een wandeling maken langs de Promenade des Anglais of Vieux Nice verkennen, met charmante smalle straatjes en levendige markten. Als we naar het zuiden varen richting Sardinië, bied je aan om de bemanning te helpen bij het hijsen en zetten van de zeilen.

Het gevoel van het sturen van een 68 meter lang zeilschip met de sensatie wanneer ze reageert op het commando van het roer is iets om voor altijd te koesteren. Er is niets wat onze bemanning liever doet dan hun kennis van zeilen te delen met onze gasten, en ze zullen je aanmoedigen om actief betrokken te zijn bij het zeilen van het schip. Knooptechnieken zijn een geweldige manier om een nieuwe vaardigheid te leren terwijl je zeilverhalen deelt met scheepsmaatjes, en als het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om naar de top van de mast te gaan of te ontspannen op de boegspriet. Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te sluiten. Al snel varen we de historische haven van Sardinië, Port Torres, binnen, opgericht in de Romeinse tijd door Julius Caesar.

Duik onder in de lokale cultuur en geniet van traditionele Sardijnse gerechten in waterkantrestaurants terwijl je de warme gastvrijheid van de mensen ervaart. Grijp de kans om terug in de tijd te gaan met een bezoek aan de lokale Romeinse ruïnes, thermale baden en het Antonine-paleis, of verdwaal in de drukke markten gevuld met verse vis en lokale Sardijnse ambachten.

We gaan weer op weg, langs het Asinara National Park, het op een na grootste eiland van Sardinië met een vreemde historische en milieustatus. Bekend als “Isola del Diavolo” (“Duivelseiland”) is het gebruikt als quarantainelocatie, een gevangenenkamp tijdens de Eerste Wereldoorlog en een zwaarbeveiligde gevangenis in de jaren 70, tot de oprichting van een nationaal park in 1998.

Nu gekoesterd om zijn ecologische belang, wordt het beschouwd als het mooiste strand van Sardinië, gekenmerkt door een lange kustlijn bedekt met witte kwartskiezels die de ondiepe zeebodem bedekken. Onze reis eindigt in Ajaccio, de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. De rijke maritieme geschiedenis van Ajaccio is duidelijk te zien door de oude haven en historische bezienswaardigheden.

Onze laatste nacht samen wordt doorgebracht met het delen van verhalen van de reis met medescheepsmaatjes tijdens ons feestelijke BBQ-dekfeest. Na ontscheping kun je overwegen om het oude stadsgedeelte van Ajaccio te bezoeken, het voorouderlijk huis van Napoleon.

Het weer: April in Sardinië biedt aangenaam weer met temperaturen variërend van 13°C tot 18°C.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn