Droom klimaat

2 Zeilgebieden met een droomklimaat

Als enige zeilaanbieder van de blue cruise, zeilen wij in 2 zeilgebieden,

namelijk in Griekenland (Ionische eilanden + Dodekanesos) en in Turkije!

Het ideale zeilgebied

Onze zeilvakantie neemt je dus mee langs de mooiste zeilgebieden in de Mediterranee, de Ionische eilanden in Griekenland en de Turkse Riviera in combinatie met de Griekse Dodekanesos eilanden. Naast dat dit de mooiste regio’s ter wereld zijn, vind je hier ook de meest perfecte zeilcondities.

​Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten van de Blue Cruise. De golf van Hisaronu met opstaphaven Datca of Selimiye, ligt onder het schiereiland Datça, waar de Middellandse en Egeïsche zee samenkomen.

Dit is het ideale zeilgebied om de gehele golf te kunnen bezeilen. Er staat namelijk altijd een wind vanaf het schiereiland en daardoor zijn er geen golven en is de zee kalm. Voor de Ionische eilanden geldt hetzelfde. Beschermt door het eiland Lefkada zeil je zonder hoge golven tussen de vele eilanden door, met altijd een frisse bries.

Droomklimaat

​Het klimaat op de Ionische eilanden en de Turkse Riviera is perfect. Niet voor niets dat we deze zeilgebieden hebben uitgekozen! Het is mild en nooit te warm. Zelfs in juli en augustus wanneer de temperatuur rond de 30 graden kan zijn, voelt het aangenaam, omdat er altijd een frisse bries op zee staat.

De beste tijd om te zeilen is van april tot eind oktober. De temperatuur ligt tussen de 20 en 25 graden en de zee heerlijk warm.

zeilvakantie turkije
Gemiddelde temperatuur
Water temperatuur

Zeilen door 3 jaargetijden

Voorjaar

In het begin van het seizoen is het water vergeleken met de Noordzee al heerlijk op temperatuur. Goed voor een frisse duik, voordat je aan je eerst koffie begint. Alles wat leeft staat in bloei. De kusten zijn weelderig groen met zeeën van bloemen. De baaitjes zijn nog rustig en de stilte is overweldigend. Het water zout genoeg om in te blijven drijven.

Tijdens de overgang naar de zomer laat de zon het water verdampen, de omgeving krijgt zijn karakteristieke blauwe gloed. Dit is de reden dat het zeilgebied bekend staat als de blue cruise. Het uitzicht drukt zich uit in 50 shades of blue.

Zeilvakantie Griekenland

Hoog zomer

Langzaam begint de zomer, de baaitjes vullen zich vol gezelligheid. Er waait er een verfrissend windje. De crew werkt hard om de zeilen te laten bollen. De tijd vliegt voorbij, sundowner time, de giek naar buiten, met een schaduwdoek tegen de ondergaande zon.

Na een overheerlijke maaltijd worden de zonnebedjes omgetoverd naar een comfortabele slaapplek. Het is namelijk tijd om boven op het dek te slapen. Langzaamaan wegdoezelen onder een deken van duizenden sterren.

In de ochtend vanuit je bed de verfrissend zee in rollen. Het najaar vangt aan. De waterdamp daalt neer en de vergezichten keren terug. Aan het einde van de maand trekt de blauwe gloed weer op.

zeilvakantie griekenland

Najaar

Plotseling zie je ze allemaal opdoemen, Rhodos, Kalymnos, Patmos, Nisyros. De Griekse eilanden met hun eeuwenoude historie, hier langs zeilen voelt als thuiskomen. De temperatuur op het land is ideaal voor een zonnegroet in de ochtend. Of voor een wandeling in de stilte over de steile ruggen van het indrukwekkend Taurusgebergte. Dit is de zeilvakantie van je leven.

De Indian Summer is aangebroken, niet alleen op, maar ook in het water. De zon is om van te watertanden, het verkoelende briesje maakt het compleet. Het zwemwater is heerlijk! Langzaam opgewarmd gedurende de zomer. Wat ga je doen vandaag, weer een uitdaging aangaan op de SUP? Of gewoon eindelijk dat boek lezen in de hangmat….

Met de mooie kustlijnen, kijk je bijna niet in je boek en dat is helemaal niet erg. Dit is weer de tijd om al zeilend de migrerende dolfijnen te spotten. De baaitjes worden weer leger, de stilte weer meer aanwezig. Goedgemaakt door het bruisende Symi.

Beleef de zeilvakantie van je leven!