Van Malaga naar Lissabon

9 – MALAGA TO LISBON

Bestemming: Malaga – Portimão – Lissabon

Data: 2 juni (Inscheping om 16.00 uur) – 7 juni (Ontscheping om 10.00 uur)

Hoogtepunten van de reis:

  • Zeilen aan boord van de onlangs gerenoveerde Santa Maria Manuela.
  • Verken de historische en cultureel rijke steden Malaga en Lissabon. Ontspan op de ongerepte stranden van Portimão.
  • Vaar bij zonsopgang de Rio Tejo op onder de beroemde hangbrug van Lissabon.
  • Waarom boekt u niet twee 5-daagse reizen (V7 en V8) om meer eilanden te verkennen en uw avontuur te verlengen?

Reisbeschrijving

Op deze 5-daagse motor-zeilreis aan boord van de Santa Maria Manuela vertrekken we vanuit de bruisende stad Malaga, varen door de Straat van Gibraltar, maken een tussenstop in het charmante Portimão en eindigen in de historische hoofdstad van Portugal, Lissabon. Malaga heeft een rijke geschiedenis; het is de geboorteplaats van Pablo Picasso en heeft een levendige zeevaarttraditie.

Voordat je aan boord gaat, kan je de Alcazaba verkennen, een prachtig Moors fort met een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee, of het Picasso Museum bezoeken, thuisbasis van een uitgebreide collectie werken van de legendarische kunstenaar. Geniet van de lokale zeevruchtencuisine en ontspan op de stadsstranden van Malaga. We varen naar het westen door de Straat van Gibraltar en tegen de windrichting in naar de gouden zandstranden van Portimão en de geplaveide straten en historische architectuur van de oude stad.

Na een korte stop gaan we weer naar het westen naar het Cape of Sao Vincente en vervolgens naar het noorden naar Lissabon. Als we geluk hebben met de windrichting, kan je jezelf opgeven om de bemanning te helpen bij het hijsen van de zeilen. Knooptechnieken zijn een geweldige manier om een ​​nieuwe vaardigheid te leren terwijl je verhalen deelt met je reisgenoten, en als het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om de mast te beklimmen of te ontspannen op de boegspriet.

Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te sluiten. Lissabon wacht op ons, terwijl we de Rio Tejo opzeilen onder de beroemde hangbrug, Ponte 25 de Abril. Na het van boord gaan, kan je jezelf onderdompelen in de levendige cultuur van Lissabon, met zijn Fado-muziek, historische wijken zoals Alfama en prachtige uitkijkpunten.

Bezoek de Belem-toren en het Jerónimos-klooster, beide UNESCO-werelderfgoedlocaties.

Het weer: Verwacht warm en zonnig weer in juni, met temperaturen variërend van 20°C tot 28°C

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn