Montenegro

Mysterieus en wild

Een land van bergen, prachtige UNESCO-locaties en azuurblauwe wateren, geheimzinnig en ongerept Montenegro heeft alles!
 en ga op ontdekking met zeiljacht Captain S. !

De parel van de de Adriatische zee

Montenegro wordt vaak de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd. Dit land heeft een unieke schoonheid door de dramatische contrasten, kalme wateren worden omringd door weelderig groene bergen!

Dit bijzondere land ligt in de zuidoostelijke Adriatische Zee. Montenegro heeft een 295km lange kustlijn met prachtige stranden, steden die op de UNESCO-lijst staan en vier nationale parken. Je ziet heel duidelijk een mix van de culturele invloeden van het Venetiaanse, Ottomaanse en Habsburgse rijk. Deze grote culturele diversiteit is wat het land bijzonder aantrekkelijk maakt.

Wat kan je verwachten
Duik in de natuurlijke wereld van de Adriatische Zee en geniet van de activiteiten op het water te midden van de stranden, baaien, baaien en grotten, terwijl je geniet van de luxe voorzieningen en vijfsterrenservice aan boord van onze authentieke Captain S.

Ontspannen en even helemaal niets en totale vrijheid voelen! Weg van de massa en weer in contact met de natuur in deze ongerepte regio, dat is de bedoeling van deze vakantie.

Highlights

✦ Wandel door het afgelegen kustplaatsje Kotor
✦ Ontdek middeleeuwse vestingwerken en historische kerken
✦ Zwem in de rustige Dobra Luka-baai
✦ Ontdek de charme van Herceg Novi
✦ Bewonder het eiland Sveti Stefan
✦ Ontspan op het zonovergoten Jaz-strand

• Zwem in het rustige Maljevik Baai
• Bewonder historische wonderen zoals de eeuwenoude kerken van Budva
• Bezoek de oude kerken en palazzi van Peras

Er zijn twee internationale luchthavens in Montenegro: Podgorica en Tivat.

Luchthavens
✦ Tivat Airport – 3,3 km (10 min) van de jachthaven van Porto Montenegro
✦ Luchthaven Podgorica – 88 km (1,5 uur) van de jachthaven van Porto Montenegro
✦ Luchthaven Dubrovnik – 48 km (1,5/2 uur) van de jachthaven van Porto Montenegro

Wat kan je deze week verwachten

Leun achterover en geniet van een stijlvolle zeilvakantie langs de geschiedenisrijke kust van Montenegro. Met ruime hutten en vijfsterrenservice, zeiljacht Captain S. biedt alles wat je ooit in een zeilvakantie gewild hebt. Stap aan boord: het avontuur wacht op je!

Privé jacht 

Wordt op slag verliefd op de onverwachte schoonheid van de baaien en stranden
van Montenegro. De geschiedenis komt hier tot leven in pittoreske kuststeden met op de achtergrond dramatische bergen. Geniet van de heerlijke door de chef bereide maaltijden aan boord van onze luxe gulet, terwijl je door de bemanning in de watten wordt gelegd tijdens deze onvergetelijke reis langs de Adriatische kusten.

Wat te verwachten
Duik in de natuurlijke wereld van de Adriatische Zee en proef een scala aan
verfrissende activiteiten op het water te midden van de stranden, baaien, baaien en
grotten terwijl je geniet van de luxe voorzieningen en vijfsterrenservice aan boord van
onze authentieke gulet.

Dag 1

Aankomst in de luxe haven van Montegegro

Boarding is om 18:00 uur in Tivat. Welkom aan boord! Nadat je je hebt geïnstalleerd in je comfortabele hut, drinken we gezellig een sundowner op de voorplecht van het schip. ’s Avonds genieten we van een heerlijk welkomstdiner, bereid door onze chef. Deze nacht overnachten aan de kade.

Dag 2

Ontdek de Middeleeuwse stad Kotor

We beginnen met een onvergetelijk bezoek aan het Maritiem Erfgoed Museum, een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Tivat. Daarna gaan we aan boord en beginnen we onze cruise in de prachtige Baai van Kotor. Na een tussenstop voor een lunch en zwemmen in de baai van Ljuta, komen we vroeg aan in het afgelegen kuststadje Kotor, een UNESCO-werelderfgoed. Omringd door middeleeuwse vestingwerken biedt de oude stad tal van cafés, historische kerken en musea, naast Venetiaanse pilaren en paleizen. Geniet van het diner aan boord terwijl je de verlichte muren van Kotor bewondert.

Dag 3

Zwemmen en het oude Budva ontdekken

Na een stevig ontbijt krijg je een rondleiding door de oude stad van Kotor voordat we naar het zuiden de baai uitvaren. We maken een zwemstop in de verfrissende Dobra Luka baai waar we tevens genieten van een heerlijke lunch aan boord. De volgende stop is bij het populaire zonnestrand van Jaz Beach, één van de langste stranden in Montenegro. Onze volgende bestemming is Budva, één van de oudste nederzettingen aan de Adriatische kust, opgericht meer dan 2.500 jaar geleden, en de thuisbasis van adembenemende kerken in dit deel van Europa. Het staat bekend om zijn middeleeuwse stadsmuren, glinsterende zandstranden en bruisend nachtleven. Geniet van een heerlijk diner op het achterdek. We brengen vervolgens de nacht door op anker voor het romantisch verlichte Budva.

Dag 4

Ontspannen zoals een VIP in de buurt van Sveti Stefan

Na een ontbijt bereid door de chef-kok, vervolgen we onze reis langs de adembenemende Adriatische kust. We stoppen voor lunch voor het versterkte eilanddorp Sveti Stefan (Sint Stefan), vroeger een chique speeltuin voor filmsterren en royalty uit de jaren 1960, waaronder Marilyn Monroe, Sophia Loren, Doris Day en prinses Margaret. Er is genoeg tijd om rustig te zwemmen in de smaragdgroene wateren van Traste Bay voordat we aankomen in het pittoreske vissersdorp Bigova, waar je gezellig kunt dineren op eigen gelegenheid. We zullen de nacht doorbrengen in het dok of voor anker.

Dag 5

Ontdek de eeuwige charme van Herceg Novi

Begin je dag met een heerlijk ontbijt aan boord voordat we weer de open zee op gaan. De lunch wordt geserveerd in de rustige baai van Mirista voordat we gaan zwemmen in Njvice. Kort daarna komen we aan in de kustplaats Herceg Novi, gelegen aan de voet van de berg Orjen. Wandel door de naar  bloemen geurende straten met klassieke architectuur, eeuwenoude kerken en vestingen, en ontelbare tropische bloemen die bloeien onder de bijna constante zonneschijn, voordat we terugkeren naar de boot voor het diner aan boord.

Dag 6

Ontdek Perast, een idyllisch dorp aan de mooie Baai van Kotor

Na het ontbijt aan boord zeilen we door de Boka Bay en stoppen we voor een heerlijke lunch aan boord in de Risan Bay. Risan, met zijn imposante kalkstenen kliffen en beroemde mozaïeken, dateert uit de 3e eeuw voor Christus, toen het een versterkte Romeinse stad was. Vervolgens bezoeken we Perast, soms ook wel het Venetië van de Adriatische Zee genoemd, waar je het adembenemende uitzicht vanaf de eeuwenoude St. Nikola kerk in het hart van de historische stad kunt bewonderen. Ontdek de gratie en charme van een vergeten tijdperk in het Perast museum, gevestigd in het Bujovic Palace. Geniet van een heerlijk diner buiten en breng de nacht door in Perast, aangemeerd in de haven.

Dag 7

Geniet van een feestelijk kapiteinsdiner aan boord.

Op onze laatste dag van de cruise varen we door de Boka Baai en stoppen we voor een heerlijke lunch aan boord in de Morinj Baai. We varen voorbij het beboste eiland St. Marco en laten het anker vallen vlakbij Tivat voor een feestelijk driegangendiner aan boord, bereid door de kapitein.

Dag 8

Terug naar de haven van Montenegro

Na een afscheidsontbijt aan boord moeten we helaas afscheid nemen en uitchecken om 09:00 uur.

Voor iedereen die een zonnige droomvakantie zoekt!