Dalyan

Dalyan maakt je 10 jaar jonger!

Modderbad

Een plek die we regelmatig tijdens de zeilcruise bezoeken is Dalyan. Dit natuurgebied staat bekend om zijn natuurlijke modderbaden, die goed zijn voor je gezondheid. Mensen met huid- en reuma-aandoeningen hebben er baat bij.

Je neemt eerst een zwavelbad, vervolgens smeer je je hele lichaam in met modder. Hierna laat je je opdrogen in de zon. Klinkt vies, maar het is zeker de moeite waard. Na een heerlijke douche zie je er maar liefst tien jaar jonger uit!

Warmwaterbronnen

In Griekenland en Turkije bevinden zich diverse natuurlijke kuuroorden met heetwater bronnen. De temperatuur van het water is wel 40º C. De bronnen stonden in de Romeinse tijd al bekend om hun heilzame werking.

Vooral de bronnen met veel mineralen schijnen heilzaam te zijn voor spieraandoeningen. Heerlijk hoor, lekker bubbelen in zo’n natuurlijke jacuzzi!

Berber

Ook wordt er tijdens de Blue Cruise regelmatig een bezoek gebracht aan de berber. Deze Turkse kapper gebruikt een grote ouderwetse scheerkwast voor het inzepen van je gezicht. Met een soort van knipmes scheert hij je. Een ware kunst. Ze schijnen het vak te leren door te oefenen op ballonnen. Je gezicht wordt superglad.

Tot slot krijg je nog een heerlijke massage van je hoofd, nek en rug. Een bezoek aan de berber (barbier) mogen de mannen echt niet overslaan van de vrouwen.

na

voor

na