Côte d’Azur and Corsica sailing hop

3 – CÔTE D’AZUR, AND CORSICA SAILING HOP

Bestemming: Marseille – Nice

Data: 16 april (Inschepen 16:00) 19 april (Ontschepen 10:00)

Hoogtepunten van de reis:

  • Vaar comfortabel aan boord van de onlangs gerenoveerde Santa Maria Manuela.
  • Een hands-on zeilervaring aan boord van een historisch 1937-tallship.
  • Geniet van adembenemende uitzichten op de Middellandse Zeekust terwijl je vaart van Marseille naar Corsica of langs de Côte d’Azur.
  • Geniet van de kajaks en paddle boards van het schip.
  • Proef de mediterrane keuken in charmante visrestaurants.
  • Ontspan op de prachtige stranden van Nice, verken de oude stad en geniet van de levendige sfeer aan de Franse Rivièra.

Reisbeschrijving

Deze driedaagse zeiltocht op de Santa Maria Manuela belooft een opwindende mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Vanuit de oude maritieme wortels van Marseille, langs de azuurblauwe kust van Corsica en eindigend in Nice, voor wat lentepracht en praal, zal deze reis u blijvende herinneringen bezorgen. Ons avontuur begint in de betoverende havenstad Marseille, vaak aangeduid als de “Poort naar de Middellandse Zee”, opgericht door Griekse zeelieden in 600 voor Christus.

Voordat we aan boord gaan, bezoeken we Vieux-Port, waar kleurrijke vissersboten en luxe jachten het water delen, waardoor een schilderachtig contrast ontstaat tussen verleden en heden. Verken Fort Saint-Nicolas, de eeuwenoude wachter van de stad. Het panoramische uitzicht op Marseille en de Middellandse Zee is adembenemend. Terwijl we naar het zuiden zeilen richting Corsica, meld u dan vrijwillig om de bemanning te helpen bij het hijsen en stellen van de zeilen.

Het gevoel om aan het roer te staan van een 68 meter lang zeilschip en de sensatie als ze reageert op het stuurcommando is iets om voor altijd te koesteren. Er is niets wat onze bemanning meer leuk vindt dan hun kennis van zeilen te delen met onze gasten, en ze zullen u aanmoedigen om actief betrokken te zijn bij het zeilen van het schip. Knooppunt-lessen zijn een geweldige manier om een nieuwe vaardigheid te leren terwijl u zeilverhalen deelt met medescheepslui, en als het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om naar de mast te klimmen of te ontspannen op de boegspriet. Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te ronden.

Tijdens de reis zullen we zeilen waar de wind het dicteert. Opties zijn om naar het zuiden te zeilen richting Corsica om ’s nachts te schuilen in de luwte van Corsica of om langs de Côte d’Azur van de Middellandse Zee te zeilen en te stoppen op een rustig moment voor een kans om te zwemmen en te genieten van de kajaks en paddleboards van het schip. Ten slotte zeilen we naar de chique stad Nice aan de Franse Rivièra, met onze aankomst gemarkeerd door een avond van feesten met mede-scheepslui tijdens een BBQ op het dek.

Na het ontschepen, bezoek Nice, rijk aan maritieme geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, toen bekend als “Nikaia”, een prominente marinebasis. Wandel over de Promenade des Anglais of verken Vieux Nice, de charmante smalle straatjes en levendige markten.

Het weer: April op Corsica biedt mild en aangenaam weer, met temperaturen variërend van 13°C tot 19°C. Het is een ideale tijd om het eiland te bezoeken omdat de lente over het hele eiland bloeit en de toeristische drukte nog moet beginnen.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn