Duurzaam op reis

Verantwoord vakantie vieren

Co2 Zuinig Zeilen

Toegegeven, meestal  moet je het vliegtuig* gebruiken om naar je Zonnige zeilbestemming te komen, maar vanaf daar wordt het Groen! Uiteraard zeilen we zo veel en vaak mogelijk. Om de haven te verlaten loopt onze geavanceerde Britse Perkinsmotoren te snorren op biodiesel en boodschappen doen we bij lokale middenstanders, keuterboertjes en soms zelfs uit de boomgaard van de bemanning. De producten die onze sailing chefs gebruiken zijn biologisch, zo veel mogelijk van lokale markten en dus geen plastic verpakking. De afwas wordt gedaan met biologisch afbreekbaar afwasmiddel.

Geen plastic afval

Met de grote 20 liter watertank in de salon kun je eenvoudig je waterflesje hervullen. Wil je het ijskoud, vraag aan de chef of hij ‘m voor je vult. Om het gebruik van plastic flessen uit te bannen, hebben we een waterfilter aan boord. Het water uit de kraan kan je dus gewoon drinken. Neem dus je favoriete herbruikbare waterfles mee, zo ben jij ook milieuvriendelijk bezig!

De zonnepanelen op de daken van onze schepen zorgen voor schone energie. Niet alleen om je telefoon of laptop op te laden. De koelkasten, navigatie en verlichting, het hele schip draait op de zonnepanelen. Wij gebruiken ledlampen, energiezuinige keukenapparatuur en uiteraard wordt het afval gescheiden.

Wij zijn zuinig, jij toch ook?

Jij kan helpen! Douche net iets minder lang dan thuis, spring ’s ochtend gewoon meteen in de azuurblauwe zee. Water is schaars, in onze tanks maar zeker ook op de eilanden, dus wees daar voorzichtig mee. Wees zuinig met energie, doe de lampen uit als je je hut verlaat. Hou de stranden schoon, bewaar je drinkflesjes om aan boord te hervullen. Of raap iets op dat een ander heeft laten vallen.

Al vanaf 2005 gaat van elke boeking die wij binnen krijgen 10 euro naar de stichting Actie Zwerfhonden. Deze stichting vangt straathonden en katten op, heeft een sterilisatieprogramma en zoekt – na een uitgebreide medische check – een forever home. De stichting gebruikt het geld van ZonnigZeilen voor brokjes en voor het sterilisatieprogramma.

Verantwoord op reis

Wij werken samen met Corendon. Deze luchtvaartmaatschappij werkt continu aan het verbeteren van de processen en het zo efficiënt mogelijk laten vliegen van de toestellen. Zo heeft Corendon in al zijn vliegtuigen maatregelen genomen om gewicht te reduceren en daarmee brandstof te besparen. Voor de CO2 uitstoot heeft Corendon een reductieprogramma opgezet, waarbij klanten de uitstoot van hun eigen reis kunnen compenseren.

Kompas duurzaam reizen

Als lid van de VvKR (Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties) onderschrijven wij het Kompas Duurzaam Reizen en daarvoor hanteren we het handboek Duurzaam

Voor iedereen die een zonnige droomvakantie zoekt

Zeil met ons mee, ontdek, beleef & verwonder…