Een traditioneel Turks vleesgerecht
Ingrediënten
Materialen
- Rosbief
- Tomaten salsa
- Maizena
- Rode wijn
- Knoflook
- Aardappelen
- Boter
- Melk
- Uien
- 500 gr.
- 500 gr.
- 50 gr.
- 50 ml.
- 5 st.
- 400 gr.
- 50 gr.
- 50 ml.
- 2 st.
- Braadpan
- Koksmes
- Kookpan
- Schilmesje
- Stamper
- Ovenschaal
- 1 st.
- 1 st.
- 1 st.
- 1 st.
- 1 st.
- 1 st.
Bereidingswijze
- Braad de rosbief in olijfolie en boter in een braadpan en hou het warm in de oven op 100 graden.
- Maak zelf een tomatensalsa van knoflook, zout, peper, blokjes tomaat en gesnipperde ui en fruit dit als mengsel aan.
- Voeg de rode wijn toe en laat de saus op een laag vuurtje staan en bind het met maizena of bloem.
- Kook de aardappelen, giet ze af en voeg er warme melk bij.
- Stamp de aardappelen tot een puree.
- Breng de puree op smaak met zout en peper.
- Je kan er ook voor kiezen om aardappelen te koken en in partjes te snijden en alles in een schaal te serveren.
Serveertip
- Spuit op elk bordje een rozetje aardappelpuree, leg daarop de stukken rosbief en giet daar de saus over.
Download