Recept Tandir – Traditioneel Vleesgerecht

Een traditioneel Turks vleesgerecht

Ingrediënten

Materialen

  • Rosbief
  • Tomaten salsa
  • Maizena
  • Rode wijn
  • Knoflook
  • Aardappelen
  • Boter
  • Melk
  • Uien
  • 500 gr.
  • 500 gr.
  • 50 gr.
  • 50 ml.
  • 5 st.
  • 400 gr.
  • 50 gr.
  • 50 ml.
  • 2 st.
  • Braadpan
  • Koksmes
  • Kookpan
  • Schilmesje
  • Stamper
  • Ovenschaal
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 1 st.
  • 1 st.

Bereidingswijze

  • Braad de rosbief in olijfolie en boter in een braadpan en hou het warm in de oven op 100 graden.
  • Maak zelf een tomatensalsa van knoflook, zout, peper, blokjes tomaat en gesnipperde ui en fruit dit als mengsel aan.
  • Voeg de rode wijn toe en laat de saus op een laag vuurtje staan en bind het met maizena of bloem.
  • Kook de aardappelen, giet ze af en voeg er warme melk bij.
  • Stamp de aardappelen tot een puree.
  • Breng de puree op smaak met zout en peper.
  • Je kan er ook voor kiezen om aardappelen te koken en in partjes te snijden en alles in een schaal te serveren.

Serveertip

  • Spuit op elk bordje een rozetje aardappelpuree, leg daarop de stukken rosbief en giet daar de saus over.