Ithaka

Op zoek naar Ithaka

Ithaka is er voor de liefhebbers van reflectie en rust,

voor reizigers die op ontdekkingstocht willen gaan,

maar vooral voor hen die op zoek zijn naar hun eigen Ithaka.

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands

Weven tot je een ons weegt

Toen Odysseus de koning van Ithaka, bedenker van het paard van Troje, ging vechten in de Trojaanse oorlog moest hij zijn grote liefde Penelope achter laten op Ithaka. Het duurde niet lang of vele afschuwelijke vrijers begonnen om de hand van beeldschone Penelope te vragen. Zij verzon echter een list.

Zodra zij klaar was met het weven van de lijkwade voor de vader van Odysseus zou zij met een van hen trouwen. Over dag weefde ze zich een ongeluk, maar ’s nachts haalde ze al haar werk erweer uit.

Zo slaagde ze erin om haar held Odysseus trouw te blijven totdaat hij weer terugkeerdee op Ithaka.

Het gaat om de reis…

Hij bleef maar liefst twintig jaar weg, tien jaar om te vechten en tien jaar om weer naar Ithaka terug te keren.

Ithaka staat dan ook symbool voor het beloofde land waar iedereen naar op zoek is. Het magische Ithaka vult je dan ook met inspiratie door haar rijke geschiedenis, de prachtige landschappen en mooie stranden.

“Terwijl je op weg gaat naar Ithaca, hoop dat de reis lang is, vol avontuur, vol ontdekking,” zo begint het gedicht van de grote Griekse dichter Constantinos Cavafy.

Met andere woorden, het gaat om de reis, niet om de bestemming.

Ilias & Odyssee

Kan een reis mythe en onsterfelijkheid brengen? Ja dat kan wanneer de eindbestemming Ithaka is.

De avontuurlijke reis van Odysseus naar zijn vaderland, beschreven in de Ilias en de odyssee van Homerus, maakte dit Ionische eiland mythisch. Het eiland veranderde in een symbool voor spirituele reizen, inspiratie en troost.

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands

Op zoek naar jouw Ithaka

Maak jouw reis naar dit unieke eiland ook mythisch!

Bezoek de prachtige baaien en stranden, de bosrijke landschappen, die reiken tot aan de kustlijn. Babbel met de lokale bevolking, bekend om hun wrange gevoel voor humor, bewonder het Middeleeuwse Anogi en Exogi en wordt verleid door het schilderachtige Kioni.

Vathi en Lazareto

Vathy, de hoofdstad van het eiland is gebouwd in een diepe fjordachtige baai en heeft zijn charmante, traditionele Ionische architectuur behouden.

Musea, cafés, winkels, barretjes, terrasjes aan het water, restaurants en stijlvolle hotels vormen het grootste deel van de stad.

Midden in de baai ligt het historische eilandje Lazareto, met een kleine 17e-eeuwse kerk. Ooit gebruikt als quarantaine station.

Schilderachtig Kioni

Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op Kioni, vooral als je per boot aan komt!  Kioni is een traditioneel, pittoresk vissersdorp en ligt in een beschutte baai. Als je het haventje binnenvaart,wordt je eerst welkom geheten door de resten van drie oude windmolens.

Het meest charmante dorpje van Ithaka heeft schilderachtige huizen met patio’s boordevol bloemen. De haven is omringd door tientallen trendy coffiebarretjes en restaurants met terrasssen aan het water.