Schip en Bemanning

Met wie ga je zeilen???

Hoe ZonnigZeilen Ooit Is Ontstaan

Many, many moons ago vroeg Gerard aan Germaine: “Zeg lief, zou jij met mij de wereld rond willen zeilen? Waarop zij volmondig antwoordde: Ja!”. Maar na heel wat zeilboeken te hebben verslonden, met daarin wilde verhalen over stormen en 10 meter hoge golven, dacht Germaine: “dat durf ik niet en mijn haar raakt vast in de war”.

Toch gingen ze samen op zoek naar een geschikte zeilboot waar ze eventueel ook hun brood mee konden verdienen. Na een lange zoektocht naar het juiste schip vielen zij als een blok voor de charmes van de GanGan. Zeilvakanties aanbieden in de veilige wateren van Turkije en Griekenland werd het compromis.

Kwaliteit

Wij (Germaine en Gerard) hebben zelf 6 jaar op de sfeervolle GanGan gewoond en gewerkt.

Het gebied kennen we op ons duimpje en we hebben enorm veel zeilervaring opgedaan. Vandaar dat we heel goed op de hoogte zijn van de wensen van onze gasten. Na al die jaren weten we goed wat we willen, en vooral hoe we het niet (!) willen hebben. De ideale zeilvakantie aanbieden is ons streven. Op de mooiste plek, met het juiste personeel en het beste schip. We pendelen heen en weer tussen Turkije, Griekenland en Nederland om al onze zeilreizen tot in de puntjes te regelen.

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands

Echte Zeilvakantie! Echt Zeilen! Eigen Vloot!

Inmiddels zeilt ons bedrijf ZonnigZeilen al jarenlang in de de Griekse en Turkse wateren en zijn we zodanig gegroeid dat we de beschikking hebben over meerdere zeilschepen en staan we erom bekend als enige in dit gebied echt te zeilen!

De kwaliteit van onze zeilcruises staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben de beschikking over een vloot van klassieke houten zeiljachten. Uniek aan deze schepen met hun klassieke karakter is vooral het (Nederlandse) zeilplan.

Wij beschikken over vrijwel identieke zeiljachten met een capaciteit van 6, 8, 10, 12, 16 of 18 personen. Het kleinste schip meet 22 meter, het grootste schip is 36 meter lang. Mocht de groep nog groter zijn dan hebben wij daar ook mogelijkheden voor.

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands
Het gezellige achterdek van het zeiljacht
zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands
Kom kijken in de kombuis! Wereldse gerechten worden hier bereid, ook met zelf gevangen vis
zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands
Ontdek het geheim van de chef onder het genot van een goed glas wijn
zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands
De comfortabele hutten hebben elk een eigen douche en toilet

Klassiek Houten Schooner

Hiernaast een plattegrond van een 12-persoonsschip. Dit prachtige houten zeiljacht heeft 6 hutten/6 badkamers en suite, een comfortabel voor-en achterdek en is 25 meter lang. Zeiloppervlakte is 350m2.

Door de lengte en het gewicht van de klassieke houten schooners zijn het stabiele zeilers. Geen racemonsters, maar juist uiterst comfortabel onder vrijwel alle omstandigheden. Voornamelijk geschikt voor zonaanbidders die op zoek zijn naar een relaxte zeilvakantie in Turkije en Griekenland.

Van Alle Gemakken Voorziene Hut

Het comfort van de hutten is zoals je op een zeilschip mag verwachten, de hutten zijn knus, maar comfortabel en van alle gemakken voorzien. Alle hutten hebben 3 ramen, die zorgen voor frisse zeelucht. Kastruimte is aanwezig en voor elke passagier zijn er kussens, lakens, handdoeken. En ieder krijgt een eigen dekbed.

Elke hut heeft een eigen badkamer (en suite) met inloopdouche, toilet en wastafel en badkamerkastje.

Maar we hebben ook een aantal schepen die een stukje luxer zijn: deze cabines lijken meer op een “hotelkamer” en er is airco aanwezig.

Veel Privacy

De schepen zijn helemaal aangepast aan de wensen van de passagiers.
Er is voldoende ruimte om tijdens deze zeilcruise ongestoord te lezen, te luieren en van de zon te genieten.

Slapen Onder De Sterren

De Turkse schoeners (ook wel gulets genoemd) beschikken over een ruim zonnedek. Dit voordek heeft voor elke Zonnige Zeiler een zonnebed. Dus op een 12 persoonsschip, 12 zonnebedden en een hangmat. En op de punt van ieder schip is een bankje aanwezig, waar je een boek kunt lezen of met z’n allen kan genieten van een sundowner.

Er kan voor schaduw gezorgd worden op het zonnedek door middel van luifels. De zonnebedden worden over het algemeen ook gebruikt als slaapmatras, door de mensen die ’s avonds lekker buiten willen slapen onder de sterrenhemel. Ideaal als je ’s ochtends meteen in het water wil plonzen.

Heb je lekker gezwommen, dan is het heel makkelijk om weer aan boord te komen via een comfortabele zwemtrap zonder ongemakkelijk geklauter. Om vervolgens het zeewater van je af te spoelen met de douche die op het dek aanwezig is.

Het gehele achterdek is bedekt door een zonnetent. En hieronder bevindt zich een lange eettafel waar je met het hele gezelschap gezellig samen eet. Verder is er een lounge bank op het achterdek, waar je tijdens het zeilen even lekker in de dikke kussens kunt wegzakken om een boek te lezen. Binnen is er nog een salon met open keuken, waaruit de sailing chef zijn heerlijke gerechten tovert.

Het Paradepaardje Van ZonnigZeilen

De GanGan

We willen toch nog even pronken met ons paradepaardje de GanGan, waar ZonnigZeilen mee is begonnen. De GanGan werd gebouwd in opdracht van een Duitse zeezeiler in 1997 en zeilt nu de Blue Cruise onder de Nederlandse vlag.

De gezellige GanGan (eigenlijk dus een beetje ons kindje) heeft een lengte van 22 meter. En is een van de weinige schepen die werkelijk zeilt langs de Turkse kust. De GanGan biedt ruimte aan een select gezelschap van acht gasten. Het schip beschikt over vier comfortabele 2-persoons hutten met elk een ruim twee-persoonsbed. Twee van de vier hutten hebben zelfs nog een extra 1-persoonsbed, handig als je met bijv 3 vriendinnen komt of als gezin met 1, 3 of 5 kinderen. En elke hut heeft een eigen badkamer (en suite) met een douchecabine, toilet en wastafel en badkamerkastje.

Extra’s aan boord: bijboot, twee kano’s, snorkelspullen en visspullen, spelletjes, tijdschriften. En voor degene die echt niet zonder hun e-mail of Facebook kunnen, is er een internetverbinding aanwezig!

Het is ook mogelijk om te watersporten: bijv duiken, waterskiën, etc. Dit kan door de kapitein worden geregeld en kan ter plaatse worden betaald.

Bekijk Onze Fotogalerij

Crew

De crew van ZonnigZeilen kent elkaar al jaren en is dus goed op elkaar ingespeeld. De meesten zijn jeugdvrienden, geboren en getogen in de kustplaats Datca. Ze kennen elkaar vanaf de lagere school en zijn later samen aan de zeevaartschool gaan studeren.

Het zijn echte zeemannen die niets liever doen dan de hele dag zeilen. Ze kennen de kracht van wind en het water en nemen geen onnodige risico’s.

Gezelligheid

We houden niet van knipmessen aan boord. We vinden het belangrijk dat er een gezellige en ongedwongen sfeer heerst. Alles mag, niets moet! De bemanning spreekt Engels en beschikt over een flinke dosis humor.

Door hun jarenlange ervaring kunnen ze de schepen zeilen als de beste. Je wordt naar gezellige Griekse en Turkse dorpjes gebracht, maar natuurlijk ook naar verlaten idyllische baaitjes. Een ontspannen zeilcruise vol afwisseling met een gezellige crew!

Even Voorstellen

Nadat we de beslissing hadden genomen om weer in Nederland te gaan wonen en ZonnigZeilen verder uit te breiden, hebben we heel lang naar een geschikte bemanning gezocht die de zeilcruises zou uitvoeren in onze stijl.

Wij zijn helemaal gelukkig en trots met het ZonnigZeilen-team. De kapiteins kennen het Turkse en Griekse zeilgebied als hun broekzak en hebben telkens vele nieuwe verrassende routes in het hoofd.

En dankzij onze vrolijke sailing chef zeil je in een culinair paradijs, waar je een variatie aan Turkse en wereldse gerechten voorgeschoteld krijgt. Elk jaar verzinnen zij een nieuw menu voor alle schepen met verrassende gerechten.

Jullie willen natuurlijk wel weten met wie jullie een week gaan zeilen!

Beleef de zeilvakantie van je leven!