Zeilvakantie Turkije op een catamaran

SOESKE 

“Alleen voor exclusieve charters” 

maximaal 4 volwassenen (eventueel + 2 kinderen)*

Met een eigen gezelschap zeil je samen met schipper/eigenaar Wally de catamaran ‘SOESKE’. Als je van veel ruimte houdt en niet scheef wilt gaan dan zit je goed op een catamaran.

De 12 meter lange cat (type Fontain Pajot Lavezzi 40) is een modern en volledig uitgerust schip met 2 drijvers waarvan de bakboord drijver beschikbaar is voor gasten.

Deze drijver heeft 2 slaapcabines met een gedeelde douche-/toiletcabine. Daarnaast is er een comfortabele salon met volledig uitgeruste keuken en een cockpit.

Ook is er buiten een ruime tafel met comfortabele banken, een buitendouche om je na het zwemmen mee af te spoelen en zonneplekken om te liggen op het dek of voorop in het net tussen de drijvers. Voor bescherming tegen de zon is er een grote bimini, zodat er buiten altijd schaduw is.

Rust en genieten staan voorop. Maar als je wilt leren zeilen dan legt Wally je graag alle principes van het zeilen uit. Heb je al (veel) zeilervaring, leef je dan maar lekker helemaal uit. High Tec laminaat zeilen en een super grote gennaker zorgen voor power en een big smile!

Mooi zeilgebied!

Samen zeilen langs de ongerepte kust, aanleggen bij kleine dorpjes waar je het traditionele leven van Turkije leert kennen en relaxen in door olijfbomen omzoomde baaien waar het water écht blauw en kristalhelder is.

De opstaphaven is bespreekbaar maar ligt in (de buurt van) Gocek en is slechts 20 minuten van Dalaman airport!

Alle vrijheid

Het programma zal bij aankomst, onder het genot van een welkomstdrankje, in overleg worden samengesteld, waarbij uiteraard rekening gehouden wordt met de weersomstandigheden en de wensen en samenstelling van het gezelschap.

De afvaart is afhankelijk van de aankomsttijd, het “even bijkomen van de reis”, het inslaan van de proviand en de basisinstructie aan de opvarenden om veilig uit te varen. In de meeste gevallen wordt er dus pas de volgende dag uitgevaren.

Cultuur snuiven, snorkelen, veel of weinig zeilen, sportief zeilen of gewoon lekker rustig aan; de gast bepaalt. Maar, zoals het hoort op een schip, zal de schipper het laatste woord hebben. Voor overnachtingen kan worden gekozen uit baaien, waar veelal een restaurant aanwezig is, of havens.

Houd er rekening mee dat de havenkosten door de groep zelf moeten worden voldaan. Hiervoor wordt een boordkas aangelegd**. Uit deze boordkas worden ook de kosten voor eten en drinken aan boord betaald. Normaal gesproken wordt het ontbijt en de lunch door de groep aan boord klaar gemaakt. Voor de diners wordt aangelegd of geankerd vlakbij een restaurantje.

Gezellige schipper met veel ervaring

Wally, de eigenaar van de ‘Soeske’ is een zeer ervaren zeiler en vaart zelf al enkele jaren langs de Turkse Zuidwestkust en kent dus vele mooie plaatsjes en gezellige restaurantjes. Omdat er altijd dichtbij een goed beschutte baai is te vinden, is dit zeilgebied bovendien zeer veilig.

Gezien het fantastische weer en de volledige uitrusting van de ‘Soeske’ is slechts weinig bagage nodig: alleen je persoonlijke zaken en wat lichte kleding. Verder is alles aanwezig: zeiljacks, zwemvesten, veiligheidslijnen en alles wat het verblijf aan boord comfortabel maakt.

Technische gegevens van de ‘Soeske’

– Bouwjaar 2003
– Lengte: 12 meter
– Breedte: 6,5 meter
– Diepte: 1,10 meter
– Zeilen: High Tec laminaat
– Grootzeil en genua
– Gennaker
– Motor: 2×30 pk diesel

– Internet aan boord !!!

One way

One way charter is mogelijk voor mensen die grote afstanden willen afleggen en veel willen zeilen. Er wordt dan afhankelijk van de beschikbare tijd, een speciaal programma op maat gemaakt dat aan al uw eisen zal voldoen. De one way charter vertrekt altijd vanuit Gocek en kan afhankelijk van de weersomstandigheden eindigen in Marmaris, Datca, Orhaniye of in Fethiye. De transfer naar de luchthaven van Dalaman wordt dan uiteraard geregeld. De transfer tijd naar Dalaman ligt tussen 45 en 120 minuten, afhankelijk van de plaats.

Tarief

Alleen exclusieve charter mogelijk, Euro 2400 per week  (max. 4 volwassenen, 2 cabins. U heeft het hele schip voor uw groep exclusief en er gaan dus geen andere gasten mee)

Tarieven zijn exclusief vliegtickets, transfers, boordkas. De vliegtickets kunnen wij tegen aantrekkelijke tarieven voor u verzorgen.

*     en evt. 2 kinderen, de salontafel omgetoverd kan worden tot bed.

**   Boordkas: Voor de maaltijden en drankjes wordt een boordkas aangelegd. De boordkas wordt door de gasten aangelegd waarbij de schipper tijdens de reis wordt vrijgehouden. Uit de boordkas worden alle kosten betaald, zoals transitlog ( 50 Euro ), (eventuele) schoonmaak en waskosten ( 50 Euro ), diesel, havengelden, levensmiddelen aan boord en drank en eten in restaurants. Gemiddeld komen deze kosten uit tussen de 250 en 350 Euro per persoon per week, maar is natuurlijk sterk afhankelijk van uw bestedingspatroon.