Blue Cruise: zeilvakantie in Griekenland of Turkije

Onze zeilvakanties worden ook wel Blue Cruise genoemd.
Het grootste verschil met de meeste aanbieders is, dat wij echt zeilen!

 

Kijk hier voor onze Blue Cruise in Griekenland of Turkije

Het concept is als volgt: Genieten, genieten en genieten!

Je hoeft werkelijk aan niets te denken. Alles wordt voor je gedaan.

Zeilervaring is niet nodig.

Er wordt voor je gezeild, gekookt, afgewassen etc.
Jouw taak: beetje zonnen, lekker zwemmen, boekje lezen,
genieten van de natuur en smullen van de heerlijke gerechten!

Blue Cruise: zeilvakantie Griekenland en/of Turkije

Maak de reis van je zeilvakantie van je leven waar!
Op slechts 3,5 uur vliegen kan je genieten van een blue cruise,
die je nooit meer zal vergeten.

 

Kijk hier voor de Zoover recensies over onze Blue Cruise.

Wat is een Blue Cruise

De blue cruise (Turks: Mavi Yolculuk, vertaald ‘blauwe reis’) is een zeilvakantie langs de zuidwestkust van Turkije in combinatie met Griekenland.
Met traditionele zeilschepen –gulets genaamd – met bemanning, wordt gezeild langs de kusten van de Egeïsche Zee. Een typische blue cruise start in Bodrum en eindigt in Antalya. Maar deze schepen varen vrijwel altijd op de motor en leggen enorme afstanden af.

Onze blue cruise start vanaf Datca, Marmaris of Fethiye en zoals onze bedrijfsnaam al verraad, we zeilen, zeilen en zeilen!

Zeilen in Griekenland of  Turkije: volledig verzorgde blue cruises

De Blue Cruise van ZonnigZeilen staat bekend om de persoonlijke aandacht en de hoge kwaliteit. Dat kan ook niet anders, met een team waarvan de oprichters jarenlang zelf hebben gezeild. We weten dus precies hoe we de ultieme zeilvakantie moeten creëren.

De blue cruises vertrekken voornamelijk vanuit Datca. We hebben hier voor gekozen omdat ons zeilgebied nog niet verpest is het niet zo fraaie massatoerisme zoals bijvoorbeeld in Bodrum .

Onze zeilrouters zijn in Griekenland en Turkije, afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. Iedere dag is weer een andere beleven, van grillige rotspartijen, groene baaien tot gezellige visserdorpjes. Na het ontbijt wordt er een aantal uur gezeild en wordt er vervolgens een stop gemaakt voor de lunch. Na de lunch en een frisse duik wordt het anker weer gelicht voor een fijne zeiltocht naar een prachtige turquoise baai of een idyllisch haventje waar gezwommen en gesnorkeld en waar we de nacht doorbrengen.

Ontdek het authentieke Griekenland en Turkije met een zeilvakantie / Blue Cruise

Tijdens deze blue cruise geniet je dus vooral van de rust en de idyllische omgeving vanaf de zeilschip. Maar wil je juist wat meer vertier dan zoeken we uiteraard de gezellige badplaatsjes of dorpjes op. En er zijn verschillende excursies te doen, de kapitein zal vertellen wat er allemaal mogelijk is en hier rekening mee houden.

Verder kan je de blue cruise zo actief maken al je zelf wilt. Heerlijke kruiden en souvenirs inslaan op de authentieke markt van Datca, scooterrijden op Symi, duiken in Selimiye of rondslenteren langs de romantische kleurrijke waterkant van Selimiye. Of juist wat minder actief: eindelijk dat boek uitlezen, lekker zonnebaden op het voordek, of gewoon lekker dobberen op je luchtbed.

En natuurlijk worden er elke dag de meest culinaire hoogstandjes op tafel getoverd door onze sailing chef aan boord. Het motto van onze zeilvakanties is: Zorgeloos Genieten!

Zeilvakantie op compleet verzorgde Blue Cruise, Zeilen in Griekenland of Turkije

Klik hierboven voor een indruk van onze zeilcruise (gemaakt door kunstenaar/filmmaker
Robin Jongerden)
Kijk deze film full screen want hij is helemaal HD!

Zeilvakanties voor groepen, singles en stellen

Alleen of met z’n tweetjes op blue cruise/ zeilvakantie in Griekenland of Turkije. Aan boord van onze blue cruises treft u een gezellige groep mensen die net zoals u van zon, zee en zeilen houden.

Onze zeilschepen zijn geschikt voor groepen van 6 tot 16 vakantiegangers.

Kijk hier voor de verschillende schepen

Privé schip huren met bemanning

Een zeiljacht charteren voor een groep behoort ook tot de mogelijkheden. Met je vrienden, je familie, een lustrumviering, reünie, een incentive met het hele bedrijf of om gewoon een feest te vieren om wat voor reden dan ook.

Voor elke gelegenheid en elke groepsgrootte kunnen we samen brainstormen om een onvergetelijke zeilvakantie neer te zetten. Ook genieten van een heerlijke zeilvakantie langs de Turkse kust en Griekse eilanden?
Surf lekker rond voor meer informatie op onze gezellige en zeer uitgebreide website!

Blue cruises met een thema

 

 

Zoveel mensen zoveel wensen!

 

 

 

Daarom biedt ZonnigZeilen blue cruises aan voor elke wens.
Hiervoor hebben we de zeilvakanties met een thema in het leven geroepen.

Zoals bijvoorbeeld:

De YogaCruise:

Een blue cruise met 2 x per dag een yoga les aan boord of op een bijzonder plek (wil je meer informatie kijk dan op: www.YogaCruise.nl)

De naturistencruise:

egaal bruin worden met gelijkgestemden en genieten van waanzinnig mooie plekjes die alleen onze ervaren kapiteins kunnen vinden. (Naturisme & zeilvakantie)

De kindercruise:

Speciaal voor gezinnen met kinderen hebben we deze blue cruise in het leven geroepen. Kinderen staat deze week centraal op onze zeilvakantie, zij zullen een bijzondere blue cruise beleven. Tijdens de kidscruise kunnen de kinderen naar hartenlust surfen, snorkelen, zwemmen en avonturen beleven. Zowel de kinderen als de ouders kunnen optimaal genieten op deze blue cruise. Ouders komen heerlijk tot rust en de kinderen vermaken zich. Waar de kinderen een hecht clubje vormen tijdens de cruise, kunnen ouders heerlijk tot rust komen en genieten van zon, zee en natuur. (Zeilvakantie & kinderen)

Ontspannen Inspannen
Zo Laat Een Thema Cruise Zich Het Beste Omschrijven
Zeilen met kinderen

Zeilen met kinderen

Zeilen met kinderen


Een zeilvakantie in Turkije, met andere families, met hun...
meer info
Zeilvakantie en Hotel

Zeilvakantie en Hotel

Zeilvakantie en Hotel


Verleng je zeilvakantie met een verblijf aan land
meer info
Yogacruise

Yogacruise

Yogacruise


Wil je fit, energiek en zongebruind terugkomen van vakantie,...
meer info
eigen schip/groep

eigen schip/groep

eigen schip/groep


Zeilen op een privé schip met je familie en/of...
meer info
Individueel meezeilen

Individueel meezeilen

Individueel meezeilen


Even lekker alleen de hort op, vraag naar de...
meer info
Lustrumreizen

Lustrumreizen

Lustrumreizen


Tegenwoordig gaat het in een behandeling niet alleen meer...
meer info

Hoe is de Blue cruise ontstaan?

Een Blue Cruise is een zeiltocht langs de schitterende zuidwestkust van Turkije en Griekenland. De Term Blue Cruise komt van het Turkse Mavi Yolculuk wat Blauwe Reis betekent.

Met traditionele zeilboten – Gulets genaamd – worden de gasten rondgevaren langs de kusten van de Egeïsche Zee.

De term Blue Cruise wordt gebruikt voor deze route, maar kent zijn ontstaansgeschiedenis in de Turkse literatuur.

Een handvol beroemde Turkse schrijvers hebben verhaald over de tocht, zoals onder andere Cevat Sakir Kabaagaçli, Sabahattin Eyüboglu en Azra Erhat.

Inmiddels staat te Bodrum een standbeeld van Cevat Sakir, een man die een belangrijke rol speelde in het ontstaan van de Blue Cruise.

Volgens de overlevering is de Blue Cruise toevallig ontstaan. Vlak na de oprichting van de Turkse Republiek werd de politiek schrijver Cevat Sakir Kabaagaçli verbannen naar Bodrum – het voormalige Helicarnassus.

De zittende regering was woedend nadat hij een verhaal over muitende soldaten had geschreven.

Sakir voelde zich echter meteen thuis in de omgeving vol pijnboombossen, vergezichten en archeologische rijkdom.

Mavi Yolculuk

Hij kreeg de bijnaam Visser van Halicarnassus omdat hij verhalen schreef over de stad en zijn inwoners, dit waren voornamelijk vissers. Door Cevat Sakir werd de Blue Cruise bekend de naam Mavi Yolculuk – ofwel Blue Cruise.

Regelmatig ging hij mee met de sponsvissers en langzamerhand kende hij alle baaitjes en inhammetjes van de Golf van Gökova. Ook als zijn intellectuele vrienden uit Istanbul hem bezochten, nam hij ze mee op eenzeiltrip en liet hij ze zien hoe de vissers leefden.

Zijn vrienden uit het verre Istanbul waren dolenthousiast en bleven Cevat Sakir bezoeken. De simpele levensstijl waarbij niet meer nodig was dan watermeloenen om te eten, wat ijs voor gekoelde drank en aas om te vissen, beviel de schrijvers uitstekend.

De verhalen die ze schreven maakten de Golf van Gökova beroemd.

Ze gaven hun trip – vanwege de kleur van het water – de naam Mavi Yolculuk – ofwel Blue Cruise.