Gesmoorde pruimen met ijs
Ingrediënten
Materialen
- Pruimen
- Bruine suiker
- Honing
- Amandelen
- Vanille extract
- 5 st.
- 1 el.
- 3 el.
- 1 handje
- 1 tl.
- Snijplank
- Koksmes
- Braadslee
- Koekenpan
- 1 st.
- 1 st.
- 1 st.
- 1 st.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Halveer de pruimen, verwijder de pitten en snij ze nog een keer door de helft.
- Doe de pruimen met het vanille extract de suiker en de honing in een braadslede.
- Zet alles in de oven of tot de pruimen goed gaar zijn.
- Rooster de amandelen tot ze mooi goudbruin zijn in een droge koekenpan.
- Zet de pruimen daarna even aan de kant en serveer ze in met een bolletje vanille ijs.
- Lepel hier nog wat van de heerlijke, warme pruimenjus overheen.
Serveertip
- Heerlijk als toetje