Griekenland

De Ionische Archipel

Het mooiste zeilgebied in Griekenland

Als enige zeilaanbieder van de blue cruise zeilvakanties op een gulet, zeilen wij ook in Griekenland!

Mooiste zeilgebied

Ook in Griekenland zeilen we in het mooiste zeilgebied, de Ionische zee, een van de meest aangename zeilgebieden ter wereld!

We zeilden al in Griekenland rondom de Dodecanesos. Onze zeilvakanties in Turkije maken sowieso altijd een combinatie met het Griekse eiland Simi.

En het is mogelijk om vanuit Turkije te starten en de Dodecanese eilanden te bezoeken zoals bijv RhodosSimi, Tlos, Kos en Kalymnos.

Maar….. sinds 2020 zeilen wij ook in de Ionische zee, een van de meest aangename zeilgebieden ter wereld!

Duizelingwekkend veel eilandjes

De Ionische eilanden met Italiaanse flair zijn werkelijk betoverend! Een combinatie van witte stranden met een smaragd groene natuur. Ontdek ze alvast hier: www.zonnigzeilen.nl/ionische-eilanden
De grootste eilanden in dit zeilgebied zijn Corfu, Lefkas, IthakaKefalonia, Paxi, Zakynthos en Kythira.

Onze thuishaven is Lefkas ligt op slechts 15 kilometer van het vliegveld Preveza, slechts 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam.

We zeilen tussen Lefkas en Zakynthos in. Een zeer afwisselend zeilgebied, met eilandjes zoals KastosMeganisi, Kalamos, Kelalonia en Ithaka, het eiland van Homerus en Odysseus.

Alles inclusief

De zeilcruise in Lefkas is volgens het concept dat je van ons gewend bent. Alle maaltijden en (alcoholische) dranken zijn inclusief. En 2 keer per week ga je eten in een van de gezellige restaurantjes op een van de Griekse eilanden.

Wil je de GanGan huren voor een gezelschap privé, stuur dan even een mail voor een op maat gemaakt reisvoorstel.

Slechts 2,5 uur vliegen

Vliegtickets zijn te boeken via Transavia, Corendon, Tuifly, Sunweb. De vlucht naar Preveza duurt slechts 2,5 uur. Wij kunnen de vliegtickets voor je boeken voor aantrekkelijke tarieven. Onze vliegtickettarieven kan je vinden in de volgende link: https://www.zonnigzeilen.nl/tarieven/vliegtickets/

Lefkas ligt op 15 km van het vliegveld (+/- 20 minuten)

Zeil-ingrediënten

Er heerst hier een heerlijk klimaat. Er is volop zon, maar gelukkig ook genoeg verkoeling. We pikken net het staartje van de zogenaamde Meltemi mee. Dit betekent dat er elke dag een een heerlijk briesje staat. Verkoelend en zeer geschikt om te zeilen.

Ideaal klimaat

De temperatuur van het zeewater is het hele seizoen aangenaam. Dus ook ideaal om bijvoorbeeld te duiken. Omdat we in een zuid-mediterraans gebied zitten, hebben we geen last van stroming, eb en vloed. En er zijn hier geen hoge golven. Wat wil je nog meer. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke zeilvakantie.

Ionische archipel
Absolute ontspanning
Maximaal genieten
Het Griekse leven
Even geen dieet
Dolfijngarantie

Duizelingwekkend veel keus

Er zijn knusse Griekse dorpjes en haventjes met gezellige terrassen, restaurants en winkeltjes. En je laveert tussen eilanden met witte zandstranden, die je doen denken aan de Cariben.

Voor ieder wat wils

Het Griekse uitgaansleven is bruisend. De meeste kustplaatsen hebben een barstreet met tientallen gezellige cafe’s. Maar kies je voor rust dan zijn hier volop baaitjes waar geen mens kan komen. Heerlijk om te vissen of iets sportiever, te surfen, wake-boarden of kanoën.

Voor iedereen die een zonnige droomvakantie zoekt!