Eilandhoppen Canarische eilanden

Indian summer sailing adventure

Ontdek de Canarische eilanden met Tall Ship Santa Maria Manuela

Van het bruisende en ruige Tenerife naar het weelderige La Gomera om via La Palma ook wel bekend als “La Isla Bonita” terug te keren naar Tenerife.

De zeilreis van dag tot dag in het kort

Voyage description

This voyage takes us from the bustling and rugged island of Tenerife, to lush La Gomera and on to La Palma known as “La Isla Bonita”, before we return to Tenerife.

Our first two days will be spent at sea, learning the ropes of the Santa Maria Manuela, and finding our sea legs. There will be plenty of time to get involved in the sailing, from helming to trimming sails and from navigation to going aloft. When you are not involved in the sailing there’s plenty of time to fish, read, play board games or share sailing stories by the bar.

On the third day we anchor off the beautiful island of La Gomera and take time to explore the interior. Its palm-filled valleys, deep ravines, black sand beaches, crystal-clear waters and magical forests have helped La Gomera become known as the Canary Island’s hidden treasure island.

The World Biosphere Reserve and Starlight Reserve of La Palma soon calls after a short passage to the northernmost Canary Island. The island offers a wide scenic and climatic diversity.
Rough, beautiful, surprising, spectacular are some of the adjectives which justify its nickname: “La Isla Bonita” (the Pretty Island). They say that this island has a special power, to regenerate, revitalize, fill you with energy, good vibes, good atmosphere, good mood.

On our penultimate day we set sail back towards Santa Cruz, Tenerife where we have our celebratory deck BBQ before disembarking the following morning.

NOTE: When planning flights please bear in mind that we are granted no flexibility from the customs authorities in relation to the embarkation and disembarkation times which are publicized on this website.

Island hopping canary islands
island hopping canary islands

Destination: 22 November (Board 1000h) -29 November (Disembark 1000h)

Dates: Tenerife (Santa Cruz) – la Gomera – La Palma (Santa Cruz), Tenerife (Santa Cruz)

Miles: 385nm

Voyage highlights

  • Travel in comfort in the newly renovated Santa Maria Manuela
  • Island hop amongst the Canary Islands, all unique and different
  • Hands-on sailing experience in all aspects of the ship’s life
  • Stop to swim in the clear blue waters of La Gomera, one of the Canary Islands hidden gems
zeilvakantie Canarische eilanden
zeilvakantie Canarische eilanden
zeilvakantie Canarische eilanden

Tarieven  

Double Bed Cabin Deck 1, 2 personen, € 1900,-

Double Bed Cabin Deck 1, 1 persoon, € 1425,-

Bunk Bed Cabin Deck 1, 2 personen, € 1800,-

Bunk Bed Cabin Deck 1, 1 persoon, € 1350,-

Bunk Bed Cabin Deck 2, 2 personen, € 1700,-

Bunk Bed Cabin Deck 2, 1 persoon, € 1275,-

Communal Shared Bunk Cabins (M / F), 1 persoon, € 1050,-

Master Cabin Deck 1, 2 personen, 1 double bed + sofa:  € 3640,-

Master Cabin Deck 1, 4 personen/ family, 1 double bed + 2 bunks:  € 5040,-

Voor vliegtickets kan je het beste kijken op www.skyscanner.nl of www.Flytap.com

Zeil alvast even mee en droom lekker weg…

zeilvakantie turkije

Activiteiten aan boord

De Santa Maria Manuela heeft 22 zeer ervaren zeilers als bemanning die allemaal hun best doen de zeiltocht zo comfortabel mogelijk te maken. Uit ervaring weten wij dat de gasten graag willen leren en helpen bij het reilen en zeilen van het schip.

Dit kan uiteraard, want de Santa Maria Manuela is van origine een trainingschip. De passagiers aan boord (we noemen ze trainees) kunnen intensief betrokken worden bij de navigatie van het schip. Dit hoeft uiteraard niet, maar kan dus wel.

Tijdens het zeilen kan je assisteren bij het wachtlopen. Deze 4 uur durende wachten zijn bedoeld om het schip veilig te houden. Bij het wachtlopen kun je leren hoe het is om de zeilen aan te passen aan de veranderende wind, navigeren, sturen, meteorologische veranderingen waarnemen, kortom alles wat bij het zeilen komt kijken.

Voor diegene die geïnteresseerd zijn; ook in de kombuis kan geholpen worden. Al is het alleen maar om een lekker recept van de kok af te kijken. Daarnaast organiseren we speciale workshops over navigatie, zeiltheorie, veiligheid aan boord, knopen maken, het gebruik van de sextant en navigeren op de sterren.

De bemanning is altijd beschikbaar om de passagiers de kneepjes van het zeilvak te leren. Aan boord is een bar en een lounge-area. Er is altijd 220 volt aan stroom aanwezig. In de bar is een grote flat screen waar films vertoond worden en er zijn verschillende spelletjes aanwezig. Als het weer goed is, zijn er ligstoelen beschikbaar om te ontspannen op het dek.

Een schip als de Santa Maria Manuela past niet in elke haven. Mochten we buiten de haven voor anker gaan dan worden de gasten met de twee dinghy’s naar de kant gebracht.

Soms willen we de haven ook niet in omdat het prettiger is om buitengaats voor anker te gaan zodat de gasten lekker kunnen zwemmen, snorkelen, kajakken en stand up paddelen. Ook is er visgerei aan boord voor diegene die een verse vis voor het diner willen vangen.

Combinatie met stedentrip

Lissabon, Faro, Portimao, Lagos, of op het strand in Albufeira

Met www.flytap.com is het mogelijk om een combinatie te maken met Lissabon zonder extra meerkosten. Je vliegt dus op Lissabon en verblijft hier een aantal dagen voorafgaande aan de expeditie in Madeira.

Je kiest zelf wanneer je naar Madeira vliegt. De prijs van het retourvliegticket blijft hetzelfde.

Ideaal om het bruisende Lissabon eindelijk of juist weer! te bezoeken.

De combinatie met het levendige Lissabon en vervolgens de adembenemende natuur van Madeira en Porto Santo is werkelijk briljant!

Het is aan te raden om dit een dag voor vertrek te doen en nog een hotelovernachting aan land te plannen, zodat je in ieder geval op tijd kan aanmonsteren aan boord van de Santa Maria Manuela.

Vanaf 2018 ligt ons zeilschip de Vrouwe Johanna in Lissabon. Het is dan ook mogelijk om een dagtocht met ons op de Taag te doen.

En we hebben natuurlijk een heleboel tips over de highlights van Lissabon 🙂

Meer bijzondere zeilreizen

zeilvakantie Canarische eilanden