Atlantic Portugal Coastal run

15 – ATLANTIC PORTUGAL COASTAL RUN

Bestemming: La Coruña – Berlengas – Lissabon

Data: 23 juli (Inschepen om 16.00 uur) – 27 juli (Ontschepen om 10.00 uur)

Hoogtepunten van de reis:

  • Zeilen langs de Atlantische kust met de wind in de rug
  • Vertrek vanuit de levendige havenstad La Coruña
  • Verken het natuurpark Berlengas Islands
  • Zeilen op de Rio Tejo bij zonsopgang onder de beroemde hangbrug van Lissabon
  • Comfortabel reizen met de onlangs gerenoveerde Santa Maria Manuela.

Reisbeschrijving

We beginnen onze reis in de bruisende havenstad La Coruña, met de toren van Hercules, het enige werkende Romeinse vuurtorentje ter wereld, en de vele typisch Spaanse pleinen en middeleeuwse kerken. Verkwikt door de Spaanse cultuur zetten we koers naar het westen richting het beruchte Kaap Finisterre, waar de noord-Atlantische winden samendrukken in een smalle doorgang, en soms voor spannende zeilomstandigheden zorgen.

Met alle handen aan dek en een goed teamwork om de zeilen te hijsen, ronden we de Kaap en hopen op een gunstige wind uit het noorden om ons goed snel naar de Berlengas-eilanden te brengen. Er is niets waar onze bemanning meer van houdt dan hun kennis over het zeilen te delen met onze gasten, en ze zullen u aanmoedigen om actief betrokken te worden bij het leven op het schip.

Vrijwilligers die de zeilen hijsen en trimmen zijn altijd welkom, en het gevoel om een 68 meter lang zeilschip te besturen terwijl ze reageert op het roer is iets om voor altijd te koesteren.

Knooptechnieken zijn een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te leren terwijl je eilandsverhalen deelt met je medereizigers, en als het weer het toelaat, is er een kans om de mast op te klimmen of te ontspannen in het boegnet. Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te sluiten. Halverwege de Atlantische kust van Portugal liggen de ruige en prachtige Berlengas-eilanden, een natuurreservaat, bekend om het kristalheldere water, onontdekte grotten en onbeschrijfelijke natuurlijke schoonheid.

Deze kruising van de mediterrane en Atlantische klimaten heeft geleid tot een uniek ecosysteem, nu een natuurlijk heiligdom beschermd door UNESCO sinds 2011. De Santa Maria Manuela is het enige schip dat het unieke voorrecht heeft om hier te ankeren, dankzij onze nauwe connecties met de lokale autoriteiten. De kajaks van het schip zijn beschikbaar voor degenen die van beweging houden, of verken de eilanden met de zodiac. Als we verder naar het zuiden varen, nodigt Lissabon uit met zijn historische kustlijn.

We varen onder de beroemde Ponte da 25 Abril-suspensiebrug en meren op slechts een paar meter afstand van de Oceanario do Lisboa, vele malen uitgeroepen tot ’s werelds beste aquarium. Als uw schema het toelaat, neem dan de tijd om Lissabon te verkennen, een tijdloze stad waar oude gebruiken en oude geschiedenis vermengen met moderne cultuur, entertainment en innovatie.

Bezoek de historische Torre de Belém, een symbool van de Portugeze ontdekkingstijd, verken de levendige wijk Alfama, bekend om zijn smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en Fado-muziek.

Het weer: Juli in Lissabon is warm en zonnig, met gemiddelde temperaturen die variëren van 20°C in de ochtenden tot 30°C gedurende de dag.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn