ZonnigZeilen vloot

Zeilen, Zeilen, Zeilen!

 

Zeil met ons mee en beleef de droomvakantie van je leven

zeilvakantie turkije

Onze vloot

ZonnigZeilen beschikt over een vloot van klassieke houten zeiljachten, gulets genaamd.

Als enige blue cruise zeilvakantie aanbieder zeilen wij zowel in Turkije als in Griekenland (Ionische eilanden).

Onze schepen hebben een ruim voordek waar u heerlijk kunt luieren op de ruime en comfortabele kussens en een achterdek waar u lekker (evt. in de schaduw) kunt zitten of liggen. Veel passagiers vinden het overigens fijn om ’s nachts onder de sterrenhemel te slapen op de matrassen op het ruime voordek.

De hutten

Alle hutten op de schepen beschikken over een 2-persoonsbed. Tevens beschikken de meeste hutten over een extra 1-persoonsbed. De hutten zijn voorzien van ramen. Er is dus altijd frisse lucht.

Handdoeken, lakens, kussens, dekbed (voor- en naseizoen) en kastruimte zijn aanwezig. Onze hutten beschikken over een eigen badkamer, inclusief wastafel, douche (warm en koud water) en toilet. Alle schepen hebben een generator aan boord zodat u elektriciteit (220v) heeft om uw camera of telefoon op te laden. Eventueel kunt u ook een elektrisch scheerapparaat of haarföhn meenemen.

Zeilen tot maximaal windkracht…..?

In principe wordt er gezeild tot windkracht 6 Beaufort. De kapitein is eindverantwoordelijk en beslist of er gezeild kan worden of niet. Het gaat tenslotte om uw veiligheid. U zeilt altijd langs de kust van Turkije of Griekenland en dus nooit op open zee. Een veilige baai is gauw gevonden. Door de stabiele schepen, het zeilen langs de kustlijn en de normaal gunstige weersomstandigheden komt zeeziekte zelden voor. Mocht u er toch last van krijgen, dan hebben onze kapiteins de benodigde middelen aan boord, om u snel weer van uw vakantie te laten genieten.

In oktober, aan het eind van het seizoen zijn er diverse spectaculaire regatta’s waar meestal 2 van onze zeiljachten aan meedoen. U kunt eventueel mee helpen met zeilen.

Uitgebreide vloot

ZonnigZeilen heeft de beschikking over een prachtige vloot van klassieke zeiljachten.

Het zijn stuk voor stuk schepen met het klassieke karakter dat u van ons kunt verwachten. Uniek is vooral het (Nederlandse) zeilplan. Aan boord van ieder schip is een  kapitein, chef en 1 of 2 bemanningsleden aanwezig. ZonnigZeilen beschikt over vrijwel identieke zeiljachten met een capaciteit van maximaal 8, 12, 16 of 18 personen. Het kleinste schip meet 22 meter, het grootste schip is 30 meter lang.

De extra’s aan boord

Een  kano, snorkelmateriaal, visgerei, spelletjes, boeken en een dinghy zijn aanwezig op alle schepen.

Op verzoek en tegen betaling zijn andere watersporten mogelijk, zoals surfen, duiken of waterskiën.

Tijdens de kinderweken is er extra speelgoed aanwezig.