Kefalonia

Stop met dromen, het paradijs bestaat

Het beste strand ever!

Schilderachtige havens, dramatische landschappen

en de altijd lachende Griekse bevolking

Kefalonia 10

Pure schoonheid

Tussen de ander exotische eilanden in de Ionische zee ligt Kefalonia. Het grootste Ionische eiland met een lengte van 254 kilometer. Wellicht ook het meest gefotografeerde, meest bespoken en geliefde eiland.

Niet alleen vanwege de film Captain Corelli’s Mandolin, maar ook vanwege de pure schoonheid. Je vindt hier alle ingrediënten voor DE droomvakantie: mooie stranden, een goed klimaat, lekker eten, statige steden, traditionele dorpen, schitterende bergen, unieke natuurverschijnselen, een rijke geschiedenis en veel excursiemogelijkheden.

Keep calm & relax

Argostoli, Lixouri, Fiskardo, Assos, Lake Melissani, alleen de namen al klinken sprookjesachtig. De inwoners van deze Kefalonische steden hebben de reputatie de grappigste Grieken te zijn. Altijd in voor een grapje, een glimlach en een helpende hand.

En hun relaxte houding ten opzichte van het leven werkt aanstekelijk, binnen enkele uren zal je je net zo zorgeloos en ontspannen voelen als deze lachende Grieken.

Wereldberoemde stranden

Hoogstwaarschijnlijk heb je de stranden van Kefalonia vele malen eerder gezien op posters, ansichtkaarsen of in een scene van een film. En niet zo gek, want deze stranden behoren tot de mooiste van de Middellandse zee. De zee beslaat het complete scala van blauw en groen.

Myrthos is misschien wel het meest spectaculaire strand met haar pure witte zand en torenhoge kalkrotsen.
Maar Petani, Skala of Poros waar het bos in zee spiegelt, mag je ook zeker niet missen. En voor een meer kosmopolitische touch Makry Gialos, waar de golfjes dansen op de muziek van de strandbarretjes.

Argostoli, de leuke hoofdstad

Argostoli ligt naast een diepe baai en heeft een funky charme, met haar levendige centrale plein dat vol zit met de lokale bevolking. Snuffel op de markt, wandel door de mooie straten met plavuizen en geniet van de beroemde Robola-wijn in de gezellige cafés en barretjes.

Als je op ontdekkingstocht uit gaat, zal je monumenten vinden die zijn overgebleven uit de 19e-eeuwse Britse protectoraatperiode. Wil je je nog verder verdiepen in de cultuur van het eiland van de 15e tot de 20e eeuw, breng dan een bezoek aan het historisch en cultureel museum Corgialenios, een van de mooiste in Griekenland. En de uitgebreide bibliotheek van Corgialenios, de derde grootste van Griekenland. Ben je op zoek na cultuur dan kom je in de hoofdstad van Kefalonia zeker aan je trekken.

Mt. Enos: de ‘Black Mountain’

De hoogste berg van de Ionische eilanden, ontleent zijn naam aan Enos, de zwarte den (Abies Cephalonica) die de berg ooit volledig bedekte en nergens anders groeit. Sinds 1962 is het een nationaal park, bekend om zijn wilde pony’s en de rijkdom aan wilde bloemen.

Een paradijs voor watersport

Kefalonia is het perfecte eiland om per boot te verkennen, met eindeloze privéstranden en baaien van uitzonderlijke schoonheid, zoals Myrto en Makri Gialos.  Voor liefhebbers van meer actie biedt Kefalonia allerlei watersporten, zoals kajakken op zee, surfen en duiken op indrukwekkende locaties vol verrassingen zoals kleine grotten vol met onderwaterleven.

Assos: perfectie in het klein

Veel mensen denken dat deze kleine haven de mooiste nederzetting van het eiland is. De huizen gebouwd op een smalle strook land, omringd door hoge platanen, populieren, palm- en olijfbomen, hebben hun traditionele karakter uit het Venetiaanse tijdperk behouden.

Fiskardo, een fotogeniek vissersdorp

Een andere betoverende haven is  de pittoreske haven van Fiskardo. Ook hier vindt je charmante Venetiaanse gebouwen, die goed zijn onderhouden en in vrolijke kleuren als zalm, roze en okergeel zijn geschilderd.

De haven heeft veel winkeltjes, terrasjes en restaurants. Als je op tijd op bent, kan je zelfs nog een vers gevangen vis scoren bij een van de vissers. Dit alles geeft Fiskardo een gevoel van tijdloosheid en een unieke sfeer.

Zweven in de diepten van een grot

De 50 tinten turkoois van het ondergrondse meer Melissani zijn fascinerend. Met een bootje kan je een rondleiding krijgen en voor je het weet denk je dat je in de ruimte zweeft.

Door het zonlicht dat van bovenaf naar binnen straalt, doet de grot je denken aan een kathedraal.