Reisverslag van onze vaste gast Stefanie

Twee foto’s als geweldig aandenken aan een week aan boord van de GanGan. – Zie hier Germaine en ander vrouwelijk Hollands schoon apetrots de trofee in ontvangst nemend en swingend tijdens de prijsuitreiking van de 6e en tevens laatste Göckeck Fun Regatta van dit jaar. Twee foto‘s als geweldig aandenken aan een superrelaxte, leuke en bijzondere week aan boord bij Gerard, Germaine en Dirkie van de ‘Gan Gan’ Utrecht (ofwel Gun Gun c.q. Gon Gon in het Turks).

Zo die is binnen
zeilvakantie zeilen blue cruise turkije griekenland stefanie (7)
Het feest kan beginnen
zeilvakantie turkije
Hmmm, dat wordt smullen
zeilvakantie turkije
Girls just wanna have fun, Ali!
zeilvakantie turkije
Just married!
zeilvakantie turkije
Dirk in actie
zeilvakantie turkije

Maar liefst twee maal ben ik met de Gan Gan op het erepodium beland na afloop van de regatta en als start van het supergave feest daarna. Het was vooral een combinatie van factoren die hiervoor heeft gezorgd; de uitdrukking ‘met de wind meezeilen’ kan je op vele manieren opvatten. Want naast uiteraard onze briljante stuurmanskunsten hadden we tevens wat ‘unique selling points’.

De eerste keer kwamen Germaine, Tamara en ik onze strakke mini-jurkjes joelend, lachend en swingend tijdens de 5e Göcek Fun Regatta de trofee ophalen in de zwarte categorie(die van de zware jongens, jaja) omdat we als enige én als eerste Turkse Gület ooit, meededen aan de Fun Regatta. Een opvallende en fraaie verschijning tussen de vele zeilers in verschillende categorieën. Gezien de zwaarte van onze boot (niet alleen dankzij de heerlijke hapjes en drankjes waren we bij voorbaat al kansloos ten opzichte van de supermoderne lichtgewicht zeilboten.

Maar een goed contact met de organisatie is nooit verkeerd ? en met als sterke troef en knuffelmascotte the one and only Dirkie: onze bijzondere, speelse, aanwezige en vrolijke scheepshond. Soms imponerend naar woeste Turken (of andere honden, ze is me toch een partij waaks (kwispel kwispel) en tot grote hilariteit van vele anderen die haar kennen en vooral de onschuld in haar herkennen en dus volop van haar uitbundige en lieve karakter genieten. Want Dirkie is het speelse toefje op de slagroom voor deze unieke zeilvakantie. Ze valt in werkelijkheid een stuk groter uit dan op de foto van haar als pup op de website, en is tevens de grootste schat die je je maar kunt bedenken.

Samen met de massages, de stuurmans- en kookkunsten, de gave om het gasten naar de zin te maken, het plezier en de ontspanning,  Dirkie voor een grandioze tijd gezorgd aan boord van de Gan Gan.

Tijdens de 1e race hadden ze overigens per ongeluk in hun enthousiasme (de organisatie moést ons immers toch echt even komen feliciteren en zoenen) de verkeerde trofee gegeven. We hebben deze 1e prijs –onder grote hilariteit– later teruggegeven aan de terechte prijswinnaars en de zich zeer verontschuldigende medeorganisator. Mat dat deed absoluut geen afbreuk aan onze lol, integendeel. We hadden immers toch op het podium gestaan en de allereerste trofee in de carrière van de Gan Gan onder superbewind van Gerard&Germaine was binnen!

De tweede keer belandden we vermoedelijk vooral wegens een overschot aan vrouwelijk schoon op één boot op het podium. Dit tot groot plezier van de Turkse organisatoren en vele andere boten die meededen aan deze zeilrace, terwijl Gerard en Sebastiaan lachend toekeken op de achtergrond. Opnieuw de Gan Gan als opvallende verschijning met aan  boord slechts één man (het is weer achter de rug Gerard, leef je nog na al dat vrouwengeweld? ;-), naast mascotte Dirkie en negen vrouwen lachend en swingend op het erepodium, strak in het pak. Denk daarbij vooral aan luchtige zomerjurkjes, goed in de make-up zitten en met als motto’s ‘lang leve de lol’ en ‘lang leve het leven’.

We wisten echt wel dat we geen winnaars waren dankzij een briljant gezeilde race, maar dat het wél heeft meegespeeld dat we juist volop relaxed aan het genieten waren tijdens de regatta, ons volledig bewust van de unieke kracht van de Gan Gan en daarvan ook dankbaar gebruik makend richting Turkse organisatie en voorbij speedende fotograaf. Play the game and let’s have fun! Oh ja, en dankzij het feit dat we vooral achter in de wind lagen, hoorde toch niemand dat we af en toe de motor aan hadden ?

Al met al heb dankzij Gerard&Germaine, Dirkie, Sebastiaan & Tamara, Yildrim, Ria, de mensen van Caretta’s, Cookey en de anderen die ik tijdens deze 2,5 week in Turkije heb ontmoet, zeer veel plezier beleefd. Ik hoop jullie gauw terug te zien. Wellicht op korte termijn in Göceck of Fethiye. En anders over een paar jaar als jullie met een nieuwe boot nieuwe avonturen tegemoet zeilen richting Thailand.

Met zonnige groet!

Stefanie

zeilvakantie Griekenland