City & island adventure

7 – CITY AND ISLAND ADVENTURE

Bestemming: Palma de Mallorca (Majorca) – Valencia – Ibiza

Data: 21 mei (Inschepen om 16.00 uur) – 26 mei (Ontschepen om 10.00 uur)

Hoogtepunten van de reis:

  • Actief meehelpen met het zeilen op het pas gerenoveerde zeilschip Santa Maria Manuela.
  • Ontdek de maritieme geschiedenis van Palma de Mallorca (Majorca).
  • Anker ’s nachts voor de ongerepte stranden van Formentera.
  • Verdwaal in Valencia, de stad van de bijzondere contrasten.
  • Verken de historische straten van de oude stad van Ibiza en bezoek Es Vedrà. Vier je reis in het wereldberoemde nachtleven van Ibiza.
  • Waarom boek je niet twee 5-daagse reizen (V7 en V8) om meer eilanden te bezoeken en je zeilavontuur te verlengen!

Reisbeschrijving

Ga mee op een boeiende 5-daagse zeilreis aan boord van de Santa Maria Manuela vol avontuur, geschiedenis en cultuur. Van de historische charme van Palma de Mallorca tot de idyllische stranden van Formentera en de levendige cultuur van Ibiza, deze reis is een must voor avontuurlijke zielen en zeilliefhebbers. Ons 5-daagse zeilavontuur begint vanuit Palma de Mallorca (Mallorca), een eiland doordrenkt van maritieme geschiedenis en bekend als centrum voor de bouw van schepen voor zeelieden en ontdekkingsreizigers.

Voordat we vertrekken, bewonder de prachtige gotische kathedraal van de stad met uitzicht op de zee, of verken het kasteel van Bellver met zijn panoramische uitzicht op de stad en de kustlijn. Als we uit Palma vertrekken, meld je dan vrijwillig om de bemanning te helpen bij het hijsen en stellen van de zeilen. Het gevoel van sturen van een 68 meter lang zeilschip en de sensatie wanneer deze reageert op het roercommando is iets om voor altijd van te genieten. Er is niets wat onze bemanning leuker vindt dan hun kennis van het zeilen te delen met onze gasten, en zij zullen je aanmoedigen om actief betrokken te zijn bij het zeilen van het schip.

Knoopleerlessen zijn een geweldige manier om een nieuwe vaardigheid te leren terwijl je verhalen over zeilen deelt met scheepsmaten, en als het weer het toelaat is er de mogelijkheid om naar de mast te gaan of te ontspannen op de boegspriet. Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te sluiten. Dankzij de toewijding van de Marilles Foundation en de inzet van de kustgemeenschappen van de Balearische Eilanden, wemelt het water rond Mallorca van het zeeleven, waaronder dolfijnen en zachte koraalriffen. De conservatie-inspanningen hebben een bloeiend marien ecosysteem gekoesterd. We zeilen naar het noorden voor Valencia, de stad van opvallende contrasten met een charmant oud centrum naast futuristische gebouwen.

Deze bruisende stad kan te voet worden verkend, met de verleiding van een paella voor de lunch altijd aanwezig. Mis de Plaza de la Reina niet, met de kathedraal en de Miguelete-toren die prachtig uitzicht bieden, de Werelderfgoedzijdebeurs noch de Modernistische Centrale Markt – Europa’s grootste markt voor verse producten. We zeilen vervolgens naar de paradijselijke stranden van Formentera, onze ankerplaats voor onze laatste nachten feestelijke BBQ, en de optie om te zwemmen in het turquoise water van het mariene reservaat, gebruik te maken van de kajaks en paddleboards van het schip of gewoon te ontspannen op het dek en verhalen delen over je reis met mede-scheepslui.

Op de laatste ochtend varen we naar het levendige eiland Ibiza, nog een eiland rijk aan maritieme geschiedenis en een strategisch handelsknooppunt in het midden van de Middellandse Zee. Na het ontschepen wandel je door het historische oude centrum, een door UNESCO beschermde site die bekend staat om zijn charmante straatjes en versterkingen, of maak je een boottocht naar het mystieke eiland Es Vedrà, dat wordt beschouwd als met mystieke en magnetische eigenschappen.

En natuurlijk, mis het legendarische nachtleven van Ibiza niet met wereldberoemde clubs zoals Pacha, Amnesia en Ushuaïa.

Het weer: Mei op de Balearen biedt heerlijk weer, met temperaturen variërend van 18°C tot 25°C, perfect voor zeilen en buitenactiviteiten.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn