Zeilvakantie

Lijd jij aan Heliophilia?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres, wij kunnen je namelijk helpen.

Volg onderstaand recept

en je bent zo van al je klachten af:

zeilvakantie zeilen blue cruise Turkije Griekenland (277)

Meezeilen =  Zeilen Zonder Zorgen

Als enige zeilaanbieder van de blue cruise zeilt ZonnigZeilen in 2 zeilgebieden:

“Een compleet verzorgde zeilvakantie met zon-garantie,

langs de kusten van Turkije en de Griekse eilanden!

Meezeilen zonder zeilervaring !
Betoverende onderwaterwereld 
Gezellig zonnen en babbelen 
Ja, wie mooi wil zijn…
Je komt van alles tegen
De mooiste plek is al snel bezet

Zeilvakantie, puur voor je plezier!

ZonnigZeilen biedt luxe zeilvakanties aan en trekt een breed publiek, leeftijd of zeilervaring doet er niet toe. Je hebt GEEN zeilervaring nodig! Eigenlijk hoef je helemaal niets te doen, behalve genieten! De bemanning zeilt het schip, maar wil je een handje meehelpen dan kan dat uiteraard.

Wij onderscheiden ons door de gezellige sfeer, de luxe verzorging en de persoonlijke touch. We vinden dit erg belangrijk, om zo onze Zonnige Zeilers optimaal te laten genieten!

Genieten & ontspannen

Een ontspannen zeilvakantie (ook wel Blue Cruise genoemd) bij ons aan boord gaat een beetje als volgt. Onze transferservice haalt je op van vliegveld Dalaman. Hij brengt je naar het zeilschip waar je door de kapitein en zijn crew wordt ontvangen in de opstaphaven in Griekenland: Nidri of Lefkas. En in Turkije: Datca,  Marmaris of Bodrum. Na het welkomstdrankje worden de zeilen gehesen, want de havens zijn wel aardig, maar de zon onder zien gaan in een prachtige baai met een verlaten strand is van een heel ander kaliber.

Wie gaan er met ZonnigZeilen mee

Zeilvakantie op compleet verzorgde Blue Cruise
Zeilen in Griekenland of Turkije

Klik hierboven voor een indruk van onze zeilcruise (gemaakt door kunstenaar/filmmaker Robin Jongerden) Kijk deze film full screen want hij is helemaal HD!

Ontspannen Zeilreis

Als je de volgende dag bent gewekt door de eerste zonnestralen die door de patrijspoorten van je hut vallen, staat het ontbijt met vers gebakken brood en heerlijke vruchtensappen al voor je klaar. Na een frisse duik in de azuurblauwe zee en een uitgebreid ontbijt lichten we het anker en al zeilend ontdekken we de kusten van de Mediterranee.

Puur Genieten

‘s Middags en ’s avonds zullen wij je, na een ontspannen zeildag, op het achterdek allerlei lekkers voorschotelen. Niet alleen traditionele mediterrane gerechten maar ook andere wereldse vlees- en visgerechten, salades, zomerse toetjes en natuurlijk heerlijke drankjes. Alles wordt uiteraard bereid met verse ingrediënten. Neem stiekem een kijkje in de kombuis van de sailing chef, misschien kun je nog een leuk recept afkijken voor het thuisfront.

Blue Cruise recepten van onze Sailing chefs

Blue Cruise

Deze zeilvakantie wordt ook wel de Blue cruise genoemd, lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis van deze zogenaamde “Blauwe reis“. De zee is kristalhelder en de kusten van Griekenland en Turkije bieden veel bezienswaardigheden. Natuurlijk zon, blauwe lucht en een constante wind……… alle ingrediënten om een onvergetelijke zeilvakantie te ervaren.

We bieden deze zonnige zeilvakantie aan in het gehele Middellandse zeegebied. Momenteel bevindt ons paradepaardje de GanGan zich aan de kust tussen Griekenland en Turkije, dit is één van de mooiste gebieden ter wereld en ideaal voor een zeilvakantie waarbij je heerlijk kunt meezeilen.

Je kunt kiezen tussen de Golf van Hisaronu, de Golf van Gokova en de Griekse eilanden. Maar we hebben ook schepen varen in de Golf van Fethiye. Zeilen wordt afgewisseld met stops in verlaten baaitjes en gezellige haventjes of Turkse dorpjes (Selimiye, Palamut, Datca, Bozburun en Orhaniye).

Kies je voor de Griekse eilanden tour dan breng je een bezoek aan Griekse eilanden waar je alleen maar verliefd op kunt worden zoals: Rhodos, Tlos, Kos, Nysiros, Kalymnos, en het kleurrijke Simi.

De Griekse eilanden zijn goed te bezeilen, maar vanwege de wat langere afstanden zal er ook op de motor worden gevaren. De eilanden zijn in ieder geval prachtig om te bezichtigen en doordat het gebied zo veelzijdig is, zijn er veel verschillende mogelijkheden.

Zeilgebied & Zeil-ingrediënten

Het zeilgebied is uitstekend geschikt om te zeilen. In de zomer staat er in dit gebied een constante zeilwind. Rond een uur of 11/ 12 begint het te waaien en eind van de middag stopt het. We zeilen tot windkracht 5 / 6 Beaufort. Dit wordt bepaald door de kapitein. Want het spreekt voor zich dat te allen tijde de veiligheid voorop blijft staan. We zeilen voornamelijk langs de kust, dus mocht het weer tegen zitten, dan zijn er altijd veilige baaien in de buurt. Onze schepen zijn zeer stabiele zeilers en de weersomstandigheden zijn het gehele seizoen zeer gunstig, zeeziekte komt dus vrijwel nooit voor.

Ons zeilseizoen loopt van april t/m november. Het klimaat is heerlijk en de gemiddelde temperatuur is 25 graden Celsius in april en oktober. In de zomermaanden is het regelmatig 30 graden of warmer. En uiteraard is de temperatuur van het water fantastisch. Vandaar dat zelfs de maanden oktober en november zeer geschikt zijn voor een zeiltrip.

zeilvakantie turkije

Zeilen Met Een Grote Groep? No problem!

Wil je met een hele grote groep op zeilcruise dan hebben we we de beschikking over verschillende typen schepen geschikt voor 8, 10, 12 of 16 personen. Zelfs voor grotere groepen hebben we mooie gulets beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden van onze vloot.

Onze vloot

Zeilen + Een Weekje Ont-zeebenen Aan Land

Wil je lekker zeilen, maar vind je een weekje vakantie te kort, dan is het erg leuk om een week zeilen te combineren met een verblijf aan land. Wij werken al vele jaren samen met een aantal gezellige kleinschalige hotels en appartementen.

Hotels Vliegvakantie: hotel + vliegticket

Ontspannen Inspannen

Zo Laat Een Thema Cruise Zich Het Beste Omschrijven
Klik hier voor alle zeilvakanties met een thema
Zeilvakantie & hotel

Zeilvakantie & hotel

YogaCruise

YogaCruise

Eigen schip / groep

Eigen schip / groep

Maar wil je juist wat meer actief zijn tijdens de zeilvakantie dan zijn er mogelijkheden genoeg,
denk aan: watersporten, duiken, naar de hamam, zeekajakken, paragliden,
raften, mountainbiken, paardrijden of op jeefsafari gaan! 

Beleef de zeilvakantie van je leven!