Vibrant Ibiza, historic Cartagena & bustling Malaga

8 – VIBRANT IBIZA, HISTORIC CARTAGENA AND BUSTLING MALAGA

Bestemming: Ibiza – Cartagena – Malaga

Data: 27 mei (inschepen om 16.00 uur) – 1 juni (ontschepen om 10.00 uur)

Hoogtepunten van de reis:

  • Actief zeilen in comfort aan boord van het pas gerenoveerde historische tall ship Santa Maria Manuela.
  • Verken de maritieme geschiedenis en culturele schatten van Ibiza.
  • Dwaal door de oude straten van Cartagena.
  • Ontdek de historische bezienswaardigheden en kunst van Malaga, geboorteplaats van Picasso.
  • Waarom niet twee 5-daagse reizen (V7 en V8) boeken om meer eilanden te verkennen en uw avontuur te verlengen?

Beschrijving van de reis

Ga aan boord van een onvergetelijke 5-daagse reis aan boord van de Santa Maria Manuela, waar avontuur, geschiedenis en de schoonheid van de natuur samenkomen. Van de levendige straten van Ibiza tot de oude stad Cartagena en het artistieke erfgoed van Malaga, belooft deze reis een verrijkende ervaring te zijn voor avontuurlijke zielen en zeilliefhebbers.

Ons mediterrane avontuur begint in Ibiza, bekend om zijn rijke maritieme geschiedenis; een vitale handelspost voor de Feniciërs en Romeinen, die zijn strategische ligging in de Middellandse Zee erkenden. Voordat we aan boord gaan, kunt u de ongerepte stranden en duikmogelijkheden van Formentera overwegen, een voorproefje van het paradijs op slechts een korte hop van Ibiza, bekend om zijn rijke onderwaterleven, met diverse vissoorten en kleurrijke zachte koraalriffen. Conservatie-inspanningen hebben dit opmerkelijke ecosysteem helpen behouden.

We hijsen de zeilen en varen naar het noorden naar de oude haven van Cartagena, aan de Costa Cálida van de Middellandse Zee, sinds de tijd van de Carthagers hoog in het vaandel. Dankzij zijn strategische positie aan de kust van Murcia is het bewoond geweest door diverse culturen, die elk hun stempel hebben achtergelaten op het artistieke erfgoed. Dit maritieme bolwerk, oorspronkelijk een Arabische enclave, werd veroverd door de Carthagers en Romeinen en speelde later een belangrijke rol in de Successieoorlog en de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De Muralla del Mar (‘Zeewal’), gebouwd door Charles III (18e eeuw), begrenst het oude stadsdeel.

Het Nationaal Museum voor Onderwaterarcheologie onthult aspecten van de maritieme bouw, handel en navigatie sinds de oudheid. De ingang van het stadscentrum wordt gedomineerd door het modernistische stadhuis, in contrast met de Oude Kathedraal aan de Camino del Parque, de oudste plek van verering in Cartagena. Romeinse pracht heerst, waaronder El Molinete, de colonnade van de Morería Baja en de Byzantijnse Muur en het Augusteum Romeinse forum. Met volle hoofden van bezienswaardigheden uit de oude wereld, varen we naar het zuidwesten richting Malaga. Vrijwillig om de bemanning te helpen bij het hijsen en zetten van de zeilen.

Het gevoel van het sturen van een 68-meter lange zeilschip en hoe het reageert op het commando van het roer is iets om voor altijd te koesteren. Niets maakt onze bemanning blijer dan hun kennis van het zeilen te delen met onze gasten, en ze zullen u aanmoedigen om actief betrokken te zijn bij het zeilen van het schip. Knooplessen zijn een geweldige manier om een nieuwe vaardigheid te leren terwijl u zeilverhalen deelt met uw scheepsmaten. En als het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om naar de mast te gaan of te ontspannen op de boegspriet. Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te sluiten.

Bij aankomst in Malaga is het tijd om te vieren. Deel verhalen of uw reis met uw medescheepsmaatjes tijdens ons feestelijke BBQ-feest op het dek voordat u van boord gaat. Na het ontschepen kunt u overwegen om Malaga te verkennen, met zijn rijke maritieme geschiedenis die teruggaat tot de Fenicische tijd.

Bezoek Alcazaba en Gibralfaro, het Moorse fortcomplex met een prachtig uitzicht op de stad en de kustlijn; of voor degenen met kunst in gedachten, wat dacht u van het ontdekken van de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Picasso en het verkennen van het museum dat zijn werken en invloed op de stad tentoonstelt.

Het weer: Mei in Malaga biedt fantastisch weer, met temperaturen variërend van 17°C tot 25°C.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn