Zeilgebied

Onze 4 favoriete zeilgebieden

Als enige zeilaanbieder van de blue cruise zeilen wij in vier zeilgebieden,

namelijk in Griekenland, Turkije, Kroatië, Montenegro, van Sardinië naar Corsica en in de gehele Middelandse zee rondom de Balearen: Ibiza, Mallorca en Menorca!

Na jarenlange omzwervingen langs verlaten Turkse baaitjes, gezellige Griekse eilanden de afwisselende Kroatische kusten en mondaine badplaatsen in Sardinië & Corsica zijn we blijven hangen op simpelweg de allermooiste plekken. Klinkt eenvoudig, is het ook. Onze schepen starten vanuit Datca in Turkije en vanuit Lefkada in Griekenland, Zadar in Kroatië en het authentieke Cannigione gelegen op Sardinië.

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands Ionische eilanden

Turkije

Onze opstaphaven in Turkije is gelegen op een waanzinnig schiereiland omgeven met pijnboombossen, spectaculaire rots kliffen en het authentieke Turkse leven. Beschermd van het massatoerisme door het hoge Taurusgebergte. De Turken zijn ervan overtuigd dat Datca – juist door haar plek op het schiereiland – de schoonste lucht van de hele Middellandse zee heeft. Ze dichten het stadje zelfs een helende werking toe. Vanuit Datca zeilen we in de golf van Hisaronu waarbij we altijd een combinatie maken met het idyllische Griekse eilandje Simi.

Griekenland

En onze opstaphaven bij de Ionische eilanden ligt op het eiland Lefkada, ook wel Lefkas. Slechts 20 minuten van het vliegveld Preveza. Lefkas is een van de mooiste Ionische eilanden, met prachtige zandstranden en een weelderige natuur. Vanuit is de Ionische Archipel uitstekend te bezeilen. We brengen je naar de mooiste stranden die alleen per boot te bereiken zijn. De Ionische eilanden zijn een verleidelijke mix van prachtige stranden, turquoise wateren,  slaperige dorpjes, bruisende steden, heerlijk eten, een grote variatie aan watersporten en veel geschiedenis.

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands
zeilvakantie griekenland

Altijd een frisse bries

Een mythe of niet, feit is wel dat in Datca altijd een verfrissende bries staat. Verkoelend in de zomer en een garantie voor het opbollen van de zeilen van onze schepen. In en rond ons zeilgebied zijn ook nog eens de mooiste Turkse stranden te vinden.

Onze kapiteins en de crew zijn geboren in Datca, zijn niet van de zee weg te slaan, zweren bij hun streekproducten en kennen het gebied als hun broekzak.

Italiaanse flair

Voor meer dan 500 jaar behoorden de Ionische eilanden tot de Venetiaanse Maritieme republiek.

Niet zo gek dat de Italiaanse sporen nog duidelijk aanwezig zijn. Op veel eilanden waan je je in  Venetiaanse sferen, met de specifieke bouwstijl geverfd in warme pasteltinten. Ook de invloeden van de Italiaanse keuken vind je terug in de vele tavernes op de Ionische eilanden.

Zeilen naar een ander werelddeel

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands

Van Azië naar Europa en terug!

Na het vertrek uit Datca worden de zeilen gehesen en wordt er overgestoken van het Aziatische werelddeel naar het Europese. Ook al klinkt dit spannender dan het is, zijn het toch de anekdotes die het na de vakantie leuk doen.

Italiaanse invloeden

Mochten de Turken en Grieken vroegen niet de allerbeste vrienden zijn geweest, tussen de inwoners van Datca en de eilanders van het Griekse Symi bestaat al jaren een hechte vriendenband. Regelmatig varen er schepen heen en weer om vrienden of zelfs familie te bezoeken. De Grieken komen de heerlijk verse Turkse groenten op de markt halen. De Turken genieten van het gezellige Griekse nachtleven. Symi is een voormalige Italiaanse kolonie, de smaak van de koffie is hier waarschijnlijk het beste bewijs van.

Al zeilend een ander werelddeel ontdekken

Een aantal dagen zwerven we al zeilend rond het eiland, de wind laat ons de mooiste plekken zien. Dan is het tijd om weer terug te keren naar het Aziatische werelddeel. De wind brengt ons weer naar de verlaten Turkse baaitjes en we brengen een bezoek aan het vrolijke dorpje Selimiye, vol met kleine snuisterij winkeltjes, koffietentjes (afgekeken van de Grieken) en gelegen op een van de mooiste plekken van de Turkse kust.

Fok Badem

Het gebied waar we zeilen heet de Golf van Hisaronu. Onbekend bij het massatoerisme wel wat bekender bij de wat meer welgestelde Turk die hier een zomerhuisje heeft of hier graag een weekendje zeilend of flanerend doorbrengt.

De baaitjes zijn bijna alleen maar per boot te bereiken. De kleine restaurantjes worden ook op deze manier bevoorraad. De geiten lopen overal vrolijk los en beklimmen met gevaar voor eigen leven de steile kliffen. In de nacht is het geluid van wilde ezels te horen. En wie weet zie je overdag “Fok Badem” voorbij zwemmen, een van de beroemdste bedreigde Monniksrobben.

Weg van de massa!

 

Een week in onze baai van Hisaronu in het kort; uitgebreid ontbijten, lekker zwemmen, zeilen naar een nieuw gebied. Na de uitgebreide warme lunch weer een duik nemen, zonnen, lezen, een goed gesprek of juist lekker even tijd voor jezelf. De zeilende zoektocht naar een plek voor de nacht.  ’s Avonds verblijf je aan boord of je gaat uit eten in een van de gezellige restaurantjes van de dorpjes of stadjes die we bezoeken.

Heb je ander wensen? Toch een ander gebied? Laat het ons weten!

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands
zeilvakantie turkije
zeilvakantie turkije
zeilvakantie zeilen blue cruise Turkije Griekenland (90)

Zeilgebied

Het gebied waar wij zeilen de Golf van Fethiye en voornamelijk de Golf van Hisaronu heeft een rijk planten en dierenleven, de pijnboombossen staan tot aan het water en zelfs de eilandjes zijn begroeid met olijfbomen.

Weg van de massa!

 

Dit zeilgebied ligt heel centraal tussen Griekenland en Turkije en plaatsen als Dalyan, Fethiye, Gocek, Marmaris, Oludeniz, Patara, Kas en Kekova zijn goed te bereiken.

En er liggen romantische Griekse eilandjes (bijvoorbeeld Rhodos, Simi en Tlos) niet ver voor de Turkse kust. Ideaal dus voor een mooie zeiltocht.

Eureka

De Belgische wereldreiziger Thomas Schiffer zegt over Simi:

“Nu weet ik het. Ik loop alsmaar te piekeren over wat ik met de rest van mijn leven moet doen – drie jaar rond de wereld zeilen, hoe kan een mens dat in hemelsnaam overtreffen? – maar nu weet ik het.

 

Ik word ambassadeur van Simi.”

Zeil-ingrediënten

Er heerst hier een heerlijk klimaat. Er is volop zon, maar gelukkig ook genoeg verkoeling. We pikken net het staartje van de zogenaamde Meltemi mee. Dit betekent dat er elke dag een een heerlijk briesje staat. Verkoelend en zeer geschikt om te zeilen.

Ideaal klimaat

De temperatuur van het zeewater is het hele seizoen aangenaam. Dus ook ideaal om bijvoorbeeld te duiken. Omdat we in een zuid-mediterraans gebied zitten, hebben we geen last van stroming, eb en vloed. En er zijn hier geen hoge golven. Wat wil je nog meer. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijkezeilvakantie.

Gocek archipel
zonnigzeilen naturisme naturistencruise naturistische zeilvakantie zeilen naturist turkije griekenland blue cruise
Absolute ontspanning
Broedplaats van de Carettaschildpad
Koningsgraven hoog in de rotsen
Dolfijngarantie!
Goed voor een romantische wandeling

Cultuur

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van Griekenland en Turkije zal zich hier niet vervelen.

De Lycische route loopt langs deze kust en vrijwel overal kun je nog overblijfselen vinden van deze beschaving. In de verlaten baaitjes kun je de koningsgraven in de rotsen niet alleen bewonderen, maar er ook naar toeklimmen.

Geen zin in klimmen? Snorkel dan tussen de afgezonken resten van het badhuis van Cleopatra. Geen wonder dat de Blue Cruise hier is ontstaan.

Duizelingwekkend veel keus

Er zijn knusse Griekse en Turkse dorpjes met gezellige terrassen, restaurants en winkeltjes.

Een bezoek aan de markt is ook altijd de moeite waard. Hier biedt de locale bevolking traditionele waar aan, ook nog eens spotgoedkoop.

Of je gaat uiteten op de vismarkt. Je koopt je eigen vis en in de omliggende typisch Turkse restaurants wordt je vis voor nog geen 3 euro bereid met salades en Turks brood. Een aanrader.

Voor ieder wat wils

Het Griekse en Turkse uitgaansleven is bruisend. De meeste kustplaatsen hebben een barstreet met tientallen gezellige cafe’s. Maar kies je voor rust dan zijn hier volop baaitjes waar geen mens kan komen. Heerlijk om te vissen of iets sportiever, te surfen, wake-boarden of kanoën.

Verwennerij!

Wat je niet mag missen is een bezoek aan een typisch Turks badhuis ook wel de Hamam genoemd. Je wordt hier heerlijk geschrobd en vervolgens gemasseerd.
En voor de mannen laat je eens goed scheren bij de berber! Na het scheren worden je schouders en nek ook nog even stevig los gekneed.

Spot de …

Dolfijnen! “Ik wil een dolfijn zien deze vakantie!” Dit horen we heel vaak. Maar je moet er wel wat voor doen, om ze ook echt te zien. Alhoewel lekker luieren op het voordek natuurlijk ook een must is. Kijk dus goed om je heen. En wie weet spot je dan ook nog wel Fok Badem, de beroemdste zeehond van heel Turkije.

Beleef de zeilvakantie van je leven!