Lefkas

Een van de mooiste Ionische eilanden

Veel stranden alleen per boot bereikbaar

Lefkas ligt in de Ionische Zee van de westkust van Griekenland, ongeveer halverwege Corfu in het noorden en Ithaka en Kefalonia in het zuiden. Met een lengte van slechts 35 km en een breedte van 15 km is het relatief eenvoudig om het eiland in een week te verkennen.

 

Weelderige natuur

Lefkas is een van de mooiste Ionische eilanden, met prachtige zandstranden en een weelderige natuur.

Het eiland dank zijn naam aan de witte stranden en witte rotsen bij Kaap Lefkatas. Veel stranden zijn alleen per boot bereikbaar.

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands Ionische eilanden

Langgerekte zandstranden

De westkust heeft langgerekte zandstranden die liggen onder indrukwekkende kliffen. De Oost kust heeft meer beschutte baaien en inhammen, waarvan de meesten taverna’s en barretjes aan zee hebben en waar veel watersporten worden aangeboden.

Ideaal voor surfers

Dankzij speciale luchtstromen bevinden zich twee van de beste stranden om te surfen van de Middellandse zee zich op Lefkas: Vasiliki en Ai. Giannis. Stranden als Porto Katsiki en Egremni zijn gewoon waanzinnig mooi.

Veelzijdig

Naast de adembenemende stranden vind je op het eiland mooie watervallen, knusse dorpjes en een gezellig hoofdstad. Het groene, beboste binnenland van het eiland is ook zeker de moeite waard om te verkennen.

Oude tradities

Goede wandelpaden, prachtige landschappen met ongerepte dorpen waar het leven nog nauw verbonden is met de oude tradities en gebruiken van het eiland.

Kleine eilandjes

Lefkas heeft veel kleine eilandjes vlak voor de kust, zoals bijvoorbeeld Skorpios, ooit eigendom van Onassi! Of het weelderige Meganisi

Voor de sportieveling

Uiteraard zijn zeilers gek op Lefkas. Naast watersporten, is het eiland ook uitermate geschikt om te fietsen of wandelen. NB. De vliegclub van Lefkas organiseert wedstrijden zweefvliegen.

Voor iedereen die een zonnige droomvakantie zoekt!

Zon, Zee, Zeilen en Genieten