Festival sailing Castellon – Port-Vendres

2 – FESTIVAL SAILING CASTELLON – PORT-VENDRES

Reisbestemming: Castellon – Port-Vendres

Data: 9 april (Inscheping om 16.00 uur) 12 april (Ontscheping om 10.00 uur)

Hoogtepunten van de reis:

  • Vaar mee in de Escale à Castellon parade, samen met andere grote schepen.
  • Ervaar de festival sfeer van Castellon en Port Vendres.
  • Een praktische zeilervaring op een historisch groot schip uit 1937.
  • Comfortabel varen op de onlangs gerenoveerde Santa Maria Manuela.
  • Geniet van adembenemende uitzichten op de Middellandse Zeekust terwijl u langs de Côte d’Azur vaart.

Reisbeschrijving

We beginnen ons avontuur op een tallship in de historische stad Castellon, tijdens het bruisende havenfestival. Meer dan 270.000 bezoekers komen in het voorjaar naar de stad om te genieten van deze viering van het maritieme erfgoed en te genieten van het gastronomische en muzikale entertainment. Voordat we inschepen, kunnen we een wandeling maken naar de kathedraal, de middeleeuwse klokkentoren van El Fadrí of het 17e-eeuwse Kanamo Market-gebouw.

Als we uit Castellon varen in het gezelschap van andere grote tallships richting de Vermillion Coast van Frankrijk, kun je jezelf aanbieden om de bemanning te helpen bij het hijsen en stellen van de zeilen. Het gevoel om een ​​68-meter lang zeilschip te besturen terwijl het reageert op het sturen is iets om voor altijd te koesteren. Er is niets dat onze bemanning meer waardeert dan het delen van hun kennis van zeilen met onze gasten, en ze zullen u aanmoedigen om actief betrokken te raken bij het zeilen van het schip.

Knooplessen zijn een geweldige manier om een ​​nieuwe vaardigheid te leren terwijl je zeilverhalen deelt met medescheepsmaten, en als het weer toestaat, is er de mogelijkheid om de mast te beklimmen of te ontspannen op de boegspriet. Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te sluiten. Als we een rustig moment vinden, maken we misschien gebruik van de kans om te zwemmen en te genieten van de kajaks en paddleboards van het schip. Al snel naderen we de voet van het Albères-gebergte en de prachtige Franse vissershaven Port-Vendres, een natuurlijke diepwaterhaven die zich verenigt met de bergen erachter.

Zandstranden en kiezelbaaien worden overschaduwd door de toren Madeloc, die een prachtig uitzicht biedt op de Catalaanse kust en gevarieerde wandelingen door pittoreske wijngaarden en terrassen biedt. De stad dankt haar naam “Portus Veneris” aan de aanwezigheid van een tempel gewijd aan Venus, die de kreek zou hebben gedomineerd.

Geniet van het festival voordat u naar huis gaat.

Het weer: April in Port Vendres biedt mild en aangenaam weer, met temperaturen variërend van 13°C tot 20°C, zachte temperaturen om te genieten van deze prachtige vissershaven.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn