Zakynthos

Het eiland dat alles heeft

Levante

Eindeloze zandstranden, witte kliffen, turquoise groene water,  zeeschildpadden en de klok rond feesten, dat maakt Zakynthos tot een favoriete vakantiebestemming.

Zakynthos is het derde grootste eiland van de Ionische archipel. De Venetianen noemden dit zuidelijkste Ionische eiland Fiore di Levante, de bloem van het oosten.

Het eiland is erg vruchtbaar en in de zomer waait de  verkoelende wind (de Levante) aan de oostkust. Dit maakt Zakythos tot de parel van de Ionische eilanden

Herinneringen maken

Je kan het hier niet mee oneens zijn, helemaal als je de eindeloze stranden Lagana, Tsilivi, Argassi, Kalamaki en Alykes hebt bezocht. En waar veel zuid-europeanen dag en nacht feesten.

Op zoek naar onuitwisbare herinneringen?

Je gaat ze hier maken, als je zwemt bij het beroemde Shipwreck Beach, de zonsondergang bekijkt vanaf de kliffen van Keri en Kryoneri, luistert naar de eilandbewoners die hun cantates zingen en ziet hoe de bedreigde caretta caretta zeeschildpadden hun eieren leggen op het witte strand. Welkom in Zakynthos, het eiland dat het allemaal heeft.

Cameo island

Cameo is een klein privé-eilandje naast de haven van Agios Sostis. Na een aardbeving in de 17e eeuw is het eilandje ontstaan. Via een lange houten brug kan je het eiland bereiken. Als je over de brug loopt zal je je verwonderen over hoe helder het zee water is.

Aan de overkant zie je een poort waar 5 euro entree wordt gevraagd. Wel goed voor een drankje in de Cameo Beach Club, waar vaak een DJ draait en je mag gebruik maken van de strandstoelen.  Niet vreemd dat deze plek vaak als trouwlocatie wordt gebruikt.

Zeilen naar spectaculaire stranden

Als je aan Zakynthos denkt, dan komt meteen het beeld van het strand met het scheepswrak naar boven. Een van de meest gefotografeerde locaties van heel Griekenland.

De combinatie van het witte strand de steile kliffen het turquoise groene water en het dramatische wrak op het strand maken deze locatie erg indrukwekkend.

S’Ochtends vroeg of in de avond voor anker om vervolgens als eerste het water in te duiken voordat de rest van de wereld aankomt, zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Z
zeilvakantie turkije

Marathonisi, ook wel schildpaddeneiland

Marathonisi ligt in de baai van Laganas ten zuiden van Zakynthos. Het eiland wordt ook wel schildpaddeneiland genoemd omdat de Loggerhead schildpadden (Caretta Caretta) hier aan land komen om eieren te leggen, maar ook omdat het eiland de vorm heeft van een schildpad.

Marathonisi is beschermd natuurgebied en maakt uit van het Marinepark van Zakynthos. Aan de ene kant van het eiland is een mooi rond zandstrand waar de schildpadden ’s nachts aan land komen. Aan de andere kant van het eiland vind je hoge steile krijtrotsen met fraaie smalle kiezelstrandjes.

Hier kan je ook twee kleine grotten bezichtigen. Het eiland is onbewoond, maar in de zomermaanden waken medewerkers van het Marine park over Marathonisi. Zij verblijven dan in een tent op het strand.