Aan boord van Tall Ship Santa Maria Manuela

Ontdek de Santa Maria Manuela

Aan boord van de Santa Maria Manuela bieden wij milieubewuste zeil- en eilandhop reizen, duikexpedities en zeiltraining​en aan

Je hebt geen zeilervaring nodig, maar iedereen wordt uitgenodigd om betrokken te worden bij alle aspecten van het zeilen onder de zorgvuldige begeleiding van on​ze professionele bemanning.

In 2022 kreeg de Santa Maria Manuela een complete renovatie waardoor het schip onderdeks een van de meest moderne en comfortabele tall ships ter wereld is geworden, terwijl het unieke erfgoed van het schip ​is behouden.

Stuurwiel

Het stuurwiel bevindt zich achter de brug, het zenuwcentrum van de Santa Maria Manuela, zodat de kapitein richting aanwijzingen kan geven aan ​de stuurman.
Vanaf hier heeft het stuurwiel ook een duidelijk zicht op het hele dek en de zeilen, en kan hij een oogje houden op de zeelieden terwijl ze​ de zeilen  trimmen voor de beste snelheid. ​Alle zeilers aan boord worden uitgenodigd om overdag of ’s nachts het stuur over te nemen.
Het is een ongelooflijk gevoel om het commando te hebben over deze ​schoener met 4 masten uit de jaren 30​, terwijl ze door de golven ploegt.​ 
Dit is ook een  plek​ om met een glas wijn in de hand​ de zeildag nog eens door te nemen, terwijl de zon ondergaat.

Brug

De brug is het zenuwcentrum van de Santa Maria Manuela en bevindt zich naast het stuurwiel, waardoor de kapitein richtings​ instructies aan de stuurman kan geven. Vanaf hier heeft de kapitein ook een duidelijk zicht op het hele dek en de zeilen.
De S​anta Maria Manuela is uitgerust met moderne navigatie- en communicatiesystemen, maar we zijn verplicht om ook papieren kaarten bij ons te hebben waarop de officieren van de wacht ​de koers uitstippelen. ​Iedereen is altijd welkom op de brug en onze officieren ​willen meer dan graag ​uitleg geven over​ de  navigatie, weerberichten of het gebruik van een sextant.
mastercabin
Acores cabin
Atlantic cabin
dory cabin

Tall ship Santa Maria Manuela

TALL SHIP SMM

tall ship race

ZEILREIZEN

tall ship santa maria manuela

TARIEVEN

tall ship santa maria manuela

GETTING READY