Voyage of two festivals Sete & Castellon

1 – VOYAGE OF TWO FESTIVALS: SETE AND CASTELLON

Bestemming: Sete – Castellon

Data: 1 april (inchecken om 13:00 uur) 5 april (uitchecken om 09:00 uur)

Hoogtepunten van de reis:

  • Midden in het Escale à Sète Festival Pasen parade varen, samen met andere grote schepen.
  • Genieten van de festivalsfeer tijdens Escale à Sète en Castellon.
  • Een hands-on zeilervaring aan boord van een historisch groot schip uit 1937.
  • Comfortabel varen met de onlangs gerenoveerde Santa Maria Manuela.
  • Genieten van adembenemende uitzichten op de Middellandse Zeekust terwijl je vanuit de Côte d’Azur naar het zuiden vaart.
  • Genieten van de mediterrane keuken in charmante visrestaurants.

Reisbeschrijving

Escale à Sète is de grootste jaarlijkse viering van maritieme tradities in het zuiden van Frankrijk, met de Santa Maria Manuela in het middelpunt van de festiviteiten die jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers trekken. Ga mee op deze reis en eer het grote maritieme erfgoed van Europa tussen vele andere grote schepen, tegen een achtergrond van traditioneel Frans gastronomisch en muzikaal entertainment.

Na een week vol internationale zeemansliederen, sport- en maritieme shows varen we samen met het Duitse Tall Ship Mogenster uit, op weg naar het festival Escale à Castellon. Terwijl we naar het zuidwesten langs de Cote D’Azur varen, kunt u zich vrijwillig aanmelden om de bemanning te helpen met het hijsen en zetten van de zeilen.

Het gevoel een zeilschip van 68 meter te besturen met de sensatie terwijl het reageert op het commando van het stuur is iets om voor altijd van te genieten. Onze bemanning doet niets liever dan hun kennis over zeilen met onze gasten delen, en zij zullen u aanmoedigen om actief betrokken te raken bij het zeilen op het schip.

Knooplessen zijn een geweldige manier om een ​​nieuwe vaardigheid te leren terwijl je zeilverhalen deelt met scheepsmaten, en als het weer het toelaat is er de mogelijkheid om de mast in te gaan of te ontspannen op de boegspriet. Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte afsluiting van de dag.

Tijdens de reis varen we waar de wind het dicteert. Opties zijn onder meer zuidwaarts varen richting de Belearische eilanden en stoppen op een rustig moment om te zwemmen en te genieten van de kajaks en paddleboards van het schip. Uiteindelijk varen we de historische havenstad Castellon binnen, en het levendige festival dat vorig jaar 273.000 bezoekers trok.

We markeren onze aankomst met een feestavond met mede-scheepsgenoten tijdens een dek-BBQ. Voordat u naar huis gaat, kunt u genieten van het festival of de tijd nemen om de kathedraal, de 60 meter hoge middeleeuwse klokkentoren van El Fadrí of het 17e-eeuwse Kanamo-marktgebouw te bezoeken.

Het weer: April in Sete biedt mild en aangenaam weer, met temperaturen variërend van 13°C tot 20°C, een geweldige manier om de lente te ervaren.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn