SANTA MARIA MANUELA

Around the world met de Santa Maria Manuela

Welkom op Tall Ship Santa Maria Manuela, een klassieke viermaster verpakt in een moderne jas.

 Beleef de geschiedenis van de kabeljauwvisserij van de vorige eeuw, maar dan in alle luxe.
Het 67 meter lange schip is geschikt om wereldzeeën te bevaren en oceanen te bedwingen.

 De Azoren, Kaapverdië, de Noordelijke ijszee, maar ook de Middellandse zee en het Amazonegebied.
Tijdens deze trips zal de 22-koppige bemanning er alles aan doen om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Help mee, navigeer, zeil of relax met een drankje in de zon en lees een goed boek.

ZEILREIZEN

santa maria manuela

AAN BOORD

TARIEVEN

GETTING READY

SCHEEPSHUTTEN

mastercabin

Ontelbare mogelijkheden

Met een dek oppervlak van meer dan 50 vierkante meter en benedendeks verschillende ruimtes is de Santa Maria Manuela eigenlijk geschikt voor zo’n beetje alle denkbare evenementen op een schip.

De 22-koppige bemanning kan iedere situatie op vakkundige wijze begeleiden. Naast de kapiteins, bemanning en de koks zijn er ook speciale hospitality managers aanwezig

Ontdek nieuwe horizonten

Zeilvakanties naar de zon. Voor hele groepen, stelletjes, families, singles, iedereen is welkom.

Elk jaar zeilt de Santa Maria Manuela de wereld over en gaat onder meer naar Madeira, De Azoren, De Algarve, Kaapverdië, Portugal, Brazilië, Marokko, het Caraïbisch gebied en de Verenigde Staten op de agenda.

zeilvakantie turkije

Let’s sail away…

De Santa Maria Manuela zeilt de hele wereld over.

De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Onze bemanning staat te popelen om jou en je familie, vrienden of collega’s

welkom te heten aan boord.

Ze is een filmster!

Onze multipurpose zaal is uitgerust met een uitstekende wifiverbinding, LCD schermen en alle overige benodigdheden voor het houden van presentaties en conferenties tot wel 30 personen. Maar het schip laat zich ook uitstekend gebruiken als film- en fotolocatie.

De film ‘The White Ship’ uitgezonden door National Geographic en de BBC is opgenomen op de Santa Maria Manuela. Ze is uitermate geschikt voor productiemaatschappijen op zoek naar een scheepslocatie.

Partyboot

Feestjes en partijen zijn de Santa Maria Manuela op het lijf geschreven.

Op haar enorm ruime dek kunnen tenten worden gezet, geluids- en lichtinstallaties kunnen aan de 30 meter lange masten worden gehouden en op open water zijn geluidsnormen ook geen enkel probleem meer. De keuken kan tot 150 maaltijden per dag serveren.

It’s partytime!

The world is waiting for you…

Bedrijfsuitje

Bedrijven kunnen op de Santa Maria Manuela hun lol op qua team building.

Actief leren zeilen, leren werken als een team. De rust opzoeken van een korte oversteek, zeer goed geschikt voor brainstorm sessies. Managementvergaderingen met complete catering.

De Santa Maria Manuela is een inspirerende plek voor al je werknemers.

Sexy wat???

Jaarclubs kunnen compleet los op de Santa Maria Manuela.

Zeilwedstrijden op de Dory’s, de kleine scheepjes waar vroeger de kabeljauw mee werd gevangen. Duiken, snorkelen, kajakken, suppen, surfen, kiten. Maar ook leren zeilen, wachtlopen en navigeren.

Hoe werkt eigenlijk een sextant?

tall ship race

Bekijk een briljante zonsopkomst

Drink een sundowner

Zwem met dolfijnen

Leer knopen als een zeeman

Onthaast

Hijs de zeilen

Slaap onder de sterren

Bestuur een tallship

Geniet van de natuur

Surf, Kajak, Sup

Luister naar visserslatijn

Bezoek paradijselijke eilanden

Leer navigeren

Zwem in kristalhelder water

Eindelijk dat ene boek

Dans op het dek

Leer vloeken als een zeeman

Heb respect voor de zee

Duiken met een walvishaai

Vang je eigen avondmaal

Zonnebaden op het dek

Ontmoet nieuwe mensen

Bezeil de wereldzeeën

‘Je kan de windrichting niet veranderen, wel je zeilen.’

zeilvakantie turkije

Activiteiten aan boord

De Santa Maria Manuela heeft 22 zeer ervaren zeilers als bemanning die allemaal hun best doen de zeiltocht zo comfortabel mogelijk te maken. Uit ervaring weten wij dat de gasten graag willen leren en helpen bij het reilen en zeilen van het schip.

Dit kan uiteraard, want de Santa Maria Manuela is van origine een trainingschip. De passagiers aan boord (we noemen ze trainees) kunnen intensief betrokken worden bij de navigatie van het schip. Dit hoeft uiteraard niet, maar kan dus wel.

Tijdens het zeilen kan je assisteren bij het wachtlopen. Deze 4 uur durende wachten zijn bedoeld om het schip veilig te houden. Bij het wachtlopen kun je leren hoe het is om de zeilen aan te passen aan de veranderende wind, navigeren, sturen, meteorologische veranderingen waarnemen, kortom alles wat bij het zeilen komt kijken.

Voor diegene die geïnteresseerd zijn; ook in de kombuis kan geholpen worden. Al is het alleen maar om een lekker recept van de kok af te kijken

Daarnaast organiseren we speciale workshops over navigatie, zeiltheorie, veiligheid aan boord, knopen maken, het gebruik van de sextant en navigeren op de sterren.

De bemanning is altijd beschikbaar om de passagiers de kneepjes van het zeilvak te leren. Aan boord is een bar en een lounge-area. Er is altijd 220 volt aan stroom aanwezig. In de bar is een grote flat screen waar films vertoond worden en er zijn verschillende spelletjes aanwezig.

Als het weer goed is, zijn er ligstoelen beschikbaar om te ontspannen op het dek.

Een schip als de Santa Maria Manuela past niet in elke haven. Mochten we buiten de haven voor anker gaan dan worden de gasten met de twee dinghy’s naar de kant gebracht.

Soms willen we de haven ook niet in omdat het prettiger is om buitengaats voor anker te gaan zodat de gasten lekker kunnen zwemmen, snorkelen, kajakken en stand up paddelen. Ook is er visgerei aan boord voor diegene die een verse vis voor het diner willen vangen.