Eco adventure sailing to Flores island’s biosphere

19 – ECO ADVENTURE SAILING TO FLORES ISLAND’S BIOSPHERE

Bestemming: Terceira – Flores – Corvo – Terceira

Data: 18 augustus (inschepen om 16.00 uur) – 25 augustus (ontschepen om 10.00 uur)

Hoogtepunten van de reis:

  • Geleid door een van de toonaangevende mariene biologen van Portugal, krijgt u inzicht in de ongerepte mariene biodiversiteit van Flores.
  • Openzeilboot ervaring naar het meest westelijke punt van Europa
  • Hands-on zeilervaring
  • Reis in comfort met de nieuw gerenoveerde Santa Maria Manuela
  • Verken de watervallen en vulkanische lagunes van Flores eiland, een UNESCO-biosfeerreservaat.
  • Na het ontschepen aan het einde van de reis kunt u overwegen om een paar dagen de vulkanen van Terceira te verkennen en in lavapoelen te zwemmen.

Reisbeschrijving

Deze unieke eco-reis wordt voor het tweede jaar gehost door een van Portugal’s vooraanstaande mariene biologen, die inzicht zal bieden in de ongerepte mariene biodiversiteit van Flores en de kans om actief deel te nemen aan eco-workshops aan boord. Ons Azore zeilavontuur begint en eindigt in Terceira, met een open oceaanoversteek naar het ongerepte eiland Flores, het meest westelijke punt van deze mid-Atlantische archipel, aangewezen als UNESCO-biosfeerreservaat.

We brengen 2 dagen door in dit weelderig groene paradijs waar watervallen en vulkanische lagunes talrijk zijn. Maak gebruik van de zodiacs van de Santa Maria Manuela en de avontuurlijke spirit van onze bemanning door de verborgen zeegrotten en rotsformaties te verkennen en te zwemmen in afgelegen baaien. Overweeg om te wandelen naar een van de vele watervallen op het eiland. De majestueuze Ribeira Grande-waterval stort van een granieten wand aan de westkant van het eiland.

In contrast, maar even opvallend, valt de kleine waterval van Ribeira da Cruz in een verborgen vijver, in een diep dal. De bekendste van de Flores-watervallen is Ribeira do Ferreiro in het Morro Alto-bosreservaat, met zijn muren volledig bedekt met dichte vegetatie, of meer toegankelijk is de Poço do Bacalhau-waterval die 90 meter naar beneden valt in een duikzwembad ideaal voor een verfrissende duik. Of bespaar je benen en boek een bustour om enkele van de zeven meren van Lagoa Rasa, Lagoa Funda, Lagoa Seca, Lagoa Branca en Lagoa da Lomba te bezoeken.

Over het water ligt Corvo Island en de kans om de Monte Gorde Volcano te verkennen. Aan boord is er altijd tijd om te leren. Onder leiding van onze mariene bioloog aan boord, en goed ondersteund door onze bemanning, stellen onze Manta Net en microscoop, die aan ons zijn gedoneerd door Waste Free Oceans, ons in staat om watermonsters te verzamelen en te analyseren. In 2023 zorgden onze bevindingen van een blauwe draak (Glaucus atlanticus), verschillende plankton en microplastics voor inspiratie voor een levendig debat. Na ons eilandavontuur help je de bemanning om de zeilen weer te hijsen en in te stellen terwijl we naar het oosten varen.

Er is niets wat onze bemanning meer leuk vindt dan hun kennis van zeilen te delen met onze gasten, en ze zullen je aanmoedigen om actief deel te nemen aan het leven aan boord van het schip. Het gevoel van het sturen van een 68 meter lang zeilschip terwijl ze reageert op het commando van het roer is iets om voor altijd van te genieten.

Knooptechnieken zijn een geweldige manier om een nieuwe vaardigheid te leren terwijl je zeilverhalen deelt met scheepsmaten, en als het weer het toelaat is er de mogelijkheid om naar de mast te gaan of te ontspannen in de boegspriet-netten. Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te ronden. We eindigen onze reis op Terceira Island voor anker in de baai van het door UNESCO genoteerde Angra do Heroísmo, de oudste stad van de Azoren, met zijn 16e-eeuwse fort en Renaissance-stad.

We gaan van boord na een weelderige BBQ op het dek en een avond van viering met mede-scheepsmaten. Overweeg om Algar do Carvão te bezoeken met zijn 90 meter diepe vulkanische schoorsteen, en de kleine wijngaarden van het eiland en lavarots baden in Biscoitos.

OPMERKING: Excursies aan wal zijn niet inbegrepen in de prijs van deze reis. We raden aan om het transport en de tours ruim van tevoren te boeken, aangezien er maar weinig leveranciers op de eilanden zijn.

Het weer: In augustus genieten de Azoren van een heerlijk klimaat, gekenmerkt door milde temperaturen en zachte zeebriesjes. Verwacht overdag temperaturen van gemiddeld 24°C, ideaal voor zowel zeilen als het verkennen van het land.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn