Wedstrijdzeilen in galajurk

Start de motoren!!!

blue cruise turkije griekenland zeilen zeilvakantie galajurk (1)
Deze race willen we winnen
zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands
Met deze crew gaat dat zeker lukken
blue cruise turkije griekenland zeilen zeilvakantie galajurk (8)
Deze fantastische zeiler laat de concurrentie ver achter zich
blue cruise turkije griekenland zeilen zeilvakantie galajurk (2)
Zoals je ziet liggen we nog steeds op kop!
blue cruise turkije griekenland zeilen zeilvakantie galajurk (7)
De vorige regatta: Er was hulp zonder spiegel, roze zeilpakje en tijdschrift
blue cruise turkije griekenland zeilen zeilvakantie galajurk (10)
Dit is pas echt Sailing in Style !

Wedstrijdzeilen in galajurk!

Regatta-tijd!! Een te rijke Turk besloot – om Gocek te promoten – een wedstrijd te organiseren tussen wel 40 jachten. Eerst racen, daarna eten, drinken en feestvieren op kosten van de rijke turk. Wie stemt er voor, wie tegen? Gelukkig hadden we een boot met negen vrouwen: gratis eten, drinken en feestvieren was gelijk het omslagpunt. Allemaal even enthousiast!
Ook de organisatie was blij. Een boot vol met vrouwen (ondergetekende werd gemakshalve even vergeten), dat was nog eens promotie voor de race en de stad.

Een regatta is voor ons schip trouwens een ietwat hoog gegrepen. De 30.000 kilo van onze houten kolos vertegenwoordigde ongeveer het verzamelde gewicht van al onze concurrenten. Gelukkig werden we in de snelste categorie ingedeeld.

Het startschot! Alle jachten schoten weg, de professionele crew voerde alle commando’s blindelings uit. Wij bleven gelijk wat achter. Mijn uiterst professionele crew was namelijk bezig foto’s van zichzelf te maken, een oude Flair door te bladeren en elkaar complimenten te geven over het bij elkaar gegrabbelde roze zeilpakje!!

Toen de uiterst professionele crew hier zo’n beetje klaar mee was volgde de kritiek: ‘we liggen laatste, hoe kan dat nou?’, ‘Kan dat ding niet harder?’ en ‘Hebben wij weer. Een kapitein die niet kan zeilen’. Ergens in de verte bewezen 39 puntjes aan de horizon dat wij inderdaad de bezemwagen waren. Zelfs dat hele kleine bootje, met die hele oude mensen, die eerst nog verkeerd waren gevaren, konden we al bijna niet meer zien.

zeilvakantie Griekenland zeilen blue cruise Lefkas zakynthos kefalonia Ithaka preveza corfu Athene Ionian islands

Gelukkig ging het om een rak tegen de wind in. Voor de niet-zeiler, iedereen moest dus eerst de verkeerde kant op. Wij zetten onze trouwe motor bij, gingen dus wel de goede kant op en een kwartiertje later lagen we fraai op de eerste plek. Mijn negen uiterst professionele crewleden keken op vanuit hun tijdschrift/spiegel/hangmat en waren maar wat trots. Loon naar werken, vonden ze.

De pret was van korte duur. Na een half uurtje varen schoten alle snelheidsduivels ons weer voorbij. Vanuit de hangmat klonk het
opbouwend: “Weet je zeker dat we niet achteruit gaan?’
Inmiddels had mijn uiterst professionele crew de nagels gevijld, de beautycases omgekeerd en de (o zo leuke) feestjurken uitgezocht. En dus muitend vanuit de hangmat: “Of het nog lang duurde”. Mijn uiterst professionele crew bleek honger, dorst en trek in stoere zeilkerels te hebben. De hangmat: “Kan die motor niet weer aan?”

Tja, negen vrouwen. Zo bedreigd, zo gedaan. De zeilen naar beneden, de motor aan en een voor een haalden we onze tegenstanders weer in. Als eerste het kleine bootje, met die oude mensen etc… De wind was inmiddels compleet gaan liggen, dus binnen mum van tijd waren we het hele veld weer voorbij. Vlak voor de finish, waar wij keihard gediskwalificeerd dienden te worden, werd de race vanwege te weinig wind afgebroken. Alle boten dienden de zeilen te strijken en richting haven te komen.

Wij hadden dat weliswaar een uurtje te vroeg gedaan, maar kwamen dientengevolge wel als tweede over de finish. Dit geheel tot tevredenheid van mijn uiterst professionele crew en van de organisatie. Want negen vrouwen op het ereschavot (zie foto) is stukken fraaier dan een stel van die muffe zeilbaarden. Diezelfde baarden moesten trouwens wel even slikken toen we officieel de tweede plek toebedeeld kregen. Maar verder zeurden ze niet, want met mijn uiterst professionele crew bleek het prima feest vieren.

blue cruise turkije griekenland zeilen zeilvakantie galajurk (9)
Als een echte kraai is Germaine op zoek naar het zilver
blue cruise turkije griekenland zeilen zeilvakantie galajurk (3)
Op een welverdiende zege!