Simi

De Belgische wereldreiziger Thomas Schiffer zegt over Simi:

“Nu weet ik het. Ik loop alsmaar te piekeren over wat ik met de rest van mijn leven moet doen – drie jaar rond de wereld zeilen, hoe kan een mens dat in hemelsnaam overtreffen?
– maar nu weet ik het.

“Ik word ambassadeur van Simi.”

Simi is een van de Griekse eilanden, die je bezoekt tijdens onze Griekse zeilvakantie

Juweeltje

Dit juweeltje is een van de meest schilderachtige stukjes Griekenland. Het eiland heeft vorige eeuw een enorme bloei gekend dankzij de scheepvaart en de scheepsbouw.

Dodokanesos

Simi behoort tot de eilandengroep Dodokanesos en ligt ten zuid westen van de Turkse kust. Het eiland heeft steil uit de zee reizende bergen, die schitterende baaien vormen.

Klein eiland

Het eiland is klein en heeft een oppervlakte van maar 58 km2 en een kustlijn van 85 km. Ondanks dat het eiland klein is heeft het heel veel te bieden. Elke baai is anders en de natuur is prachtig. Van en naar Simi gaan verschillende ferry diensten naar de omringende eilanden.

Groot in sponzenvisserij

In het begin van de 20ste eeuw had Simi 30.000 inwoners, en was het de hoofdstad van de eilandengroep Dodekanesos, tegenwoordig telt Symi 2.500 inwoners. Het was tevens het grootste centrum voor sponzenvisserij ter wereld.

Op Simi zal je meer dan op welk ander Dodekanesos-eiland dan ook van de zee genieten.

Je kan er zelfs van mei tot en met oktober zwemmen,

vanwege het milde klimaat en de vele uren zon.