Ionische eilanden

De Ionische Archipel

Smaragdgroene eilanden met Italiaanse flair

Italiaanse sferen

Laat je verrassen door de verleidelijke mix van prachtige stranden, turquoise wateren, wandelpaden, slaperige dorpjes, bruisende steden, heerlijk eten, een grote variatie aan  watersporten en veel geschiedenis.

De historie en het culturele DNA van deze eilanden is in het westen geworteld in plaats van het oosten. Het grootste deel van Griekenland viel eeuwenlang onder het bewind van het Ottomaanse rijk. De Ionische eilanden behoorden voor meer dan 500 jaar tot de Venetiaanse Maritieme republiek.

De Italiaanse sporen zijn nog duidelijk aanwezig, op veel eilanden waan je je in Venetiaanse sferen, met de specifieke bouwstijl geverfd in warme pasteltinten.

Weelderig groen

“Eptanissa” zo wordt de Ionische archipel ook wel genoemd, dit betekent letterlijk zeven eilanden, alhoewel het er eigenlijk geen zeven zijn maar twaalf.

De eilanden liggen tussen Griekenland en Italië  en zijn in toaal 2300 km2 groot. Ze voldoen niet aan het stereotype beeld dat we hebben van een witgekalkte Griekse archipel.

Anders dan de Cycladen en de Dodekanesos zijn deze eilanden groen en bergachtig. De kenmerken van deze eilanden zijn:heerlijke stranden met een azuurblauwe zee, een groene en weelderige natuur, beboste bergen en gevarieerde landschappen.

Voor iedereen een eiland

De zeven Ionische Ionische eilanden zijn het drukst bewoond en toeristisch.

De eilanden liggen tussen Corfu aan de zuidwestkust van Griekenland in het noorden tot Kythira in het zuiden. De vijf grote eilanden die hier tussen liggen zijn: Paxos, Lefkas, Kefalonia, Ithaka en Zakynthos.

Een aantal kleine edelstenen die hier tussen liggen zijn: Antipaxos, Meganissi, Kastos en Kalamos. Deze eilanden behouden een onontgonnen, ongerepte sfeer, waar het leven heerlijk langzaam en rustig is.

Wat je voorkeur ook is, er is altijd een Ionisch eiland voor je.