Meganisi

Mega…. mega? Mega wat?

Mega leuk!

Het prachtige ongerepte Meganisi ligt heel dicht bij haar grote zus Lefkas. Het woord meganisi is afgeleid van het Griekse Mega, wat groot betekent (Nisi=eiland). Maar niets is minder waar het eiland is slechts 20 km2 met iets meer dan 1000 vaste inwoners.

Het is wel het grootste eiland tussen Lefkas en het Griekse vasteland. Het leven op het eiland heeft een ontspannen tempo en er zijn relatief weinig toeristen.

Talloze baaien

Meganisi heeft de vorm van een bloem met een lange stengel in het zuiden en een bundeling van bloemblaadjes die de talloze baaien en inhammen in het noorden vormen. Het eiland is zeer groen en bergachtig. De hoogste top is 301 meter.

Het noorden van het eiland heeft minder steile bergen. Hier liggen dan ook alle stranden van Meganisi, waar je soms alleen per boot kan komen.

zeilvakantie turkije

Tavernes & cafeetjes

Ondanks de kleine omvang heeft het eiland veel te bieden, met veel stranden om te zonnebaden, slaperige witte dorpjes, zoals het tradionele Katomeri of Spartochori.

Maar ook dorpen met leuke tavernes en cafeetjes. En het eiland heeft veel goede wandelpaden om over het eiland rond te dwalen.

Vathi en Spilia

De twee belangrijkste havens van Vathi en Spilia zijn geweldige plekken om te dineren bij de gezellige taverna’s aan zee.

Vathi is een vissersdorp in een diepe baai, populair onder de zeilers. En Spartochori is een traditioneel heuveldorp met smalle stegen en traditionele huisjes.

Papanikolis

De grot van Papanikolis is een van de bekendste bezienswaardigheden op het eiland. In de Tweede Wereldoorlog was dit namelijk de schuilplaats van een onderzeeër, die een belangrijke rol speelde in de verzetstrijd tegen de Duitsers.

Idyllische plekjes

 De laatste jaren heeft het eiland een behoorlijke toeristische ontwikkeling doorgemaakt.

Er zijn grote luxe hotels gebouwd, maar er zijn ook boutique hotelletjes en kleine villa’s gekomen op idyllische plekken midden in de prachtige natuur.

zeilvakantie Kroatië