Mediterranean island hop: Sardinia, Menorca, Barcelona

5 – MEDITERRANEAN ISLAND HOP: SARDINIA, MENORCA, BARCELONA

Bestemming: Port Torres (Sardinië) – Mahon (Menorca) – Barcelona

Data: 8 mei (Inschepen om 16u00) 13 mei (Ontschepen om 10u00)

Hoogtepunten van de reis:

  • Actief zeilen met comfort aan boord van de net gerenoveerde Santa Maria Manuela.
  • Verken Port Torres, Mahon en Barcelona, drie historische havens met fascinerende maritieme verhalen.
  • Kom ondergedompeld in lokale cultuur, keuken en bruisende gemeenschappen.
  • Bewonder de ongelooflijke biodiversiteit van de Middellandse Zee.
  • Waarom boek je niet twee 5-daagse tochten (V6 en V7) om meer eilanden te bezoeken en je zeilavontuur te verlengen?

Reisbeschrijving

Ga mee op deze onvergetelijke 5-daagse zeiltocht voor een unieke mix van avontuur op zee, cultuur en geschiedenis. Of je nu een enthousiaste zeiler bent of een avontuurlijke reiziger, de Santa Maria Manuela belooft een hands-on zeilervaring tijdens een buitengewone reis naar drie van de meest fascinerende havensteden van de Middellandse Zee.

We beginnen ons Middellandse Zee-avontuur in het charmante havenstadje Port Torres, opgericht in de Romeinse tijd door Julius Caesar. Voordat we instappen, dompel jezelf onder in de lokale cultuur en warme gastvrijheid door te genieten van traditionele Sardinische gerechten bij restaurants aan het water. Overweeg om terug te gaan in de tijd met een bezoek aan de lokale Romeinse ruïnes, het thermale bad en het Antonine Paleis, of verdwaal in de drukke markten vol verse vis en lokale Sardijnse ambachten.

We hijsen de zeilen en varen langs het Asinara National Park, het op één na grootste eiland van Sardinië met een bijzondere historische en milieu status. Bekend als “Isola del Diavolo” (“Duivelseiland”), is het gebruikt als quarantainelocatie, een gevangenenkamp tijdens de Eerste Wereldoorlog en een zwaar beveiligde gevangenis, tot de oprichting van een nationaal park in 1998. Nu gekoesterd om zijn ecologische belang, wordt het beschouwd als het mooiste strand van Sardinië, gekenmerkt door een lange kustlijn bedekt met witte kwarts kiezelstenen die de ondiepe zeebodem bedekken. Terwijl we westwaarts varen naar Menorca, kan je vrijwillig helpen de zeilen te hijsen en te zetten. Het gevoel van stuurman zijn op een 68 meter lang zeilschip en het reageren op het stuursysteem is iets om voor altijd te koesteren.

Er is niets waar onze bemanning meer van houdt dan hun kennis van zeilen te delen met onze gasten, en ze zullen je aanmoedigen om actief deel te nemen aan het zeilen van het schip. Knooplessen zijn een geweldige manier om een nieuwe vaardigheid te leren terwijl je zeilverhalen deelt met scheepsmaten, en als het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om naar de mast te klimmen of te ontspannen op de boeg. Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te sluiten.

De rustige baai van Mahon biedt wat welkome ontspanning na enkele dagen op zee. De stad heeft een rijke maritieme geschiedenis, aangezien het door de geschiedenis heen een strategische marinebasis is geweest voor de Romeinen, Moren, Britten en Spanjaarden. Er is genoeg tijd om de pittoreske straten van Mahon te verkennen, met pastel gekleurde huizen gelegen langs de zeefront en te smullen van mediterrane gerechten in charmante restaurants langs de zee.

De kajaks van het schip staan klaar voor degenen die op zoek zijn naar wat beweging of een verfrissende duik na jouw eilandavonturen. We hijsen opnieuw de zeilen, deze keer naar het noorden en naar de prachtige en bruisende stad Barcelona in Catalonië, rijk aan maritieme geschiedenis met een traditie van scheepsbouw die teruggaat tot de Romeinse tijd.

Onze aankomst wordt gemarkeerd door een nacht van viering met medereizigers tijdens een dek BBQ. Na het ontschepen, bezoek de Gotische wijk, verken het historische hart van Barcelona met zijn smalle middeleeuwse straatjes, schilderachtige pleinen, ontspan op de stad stranden, geniet van de mediterrane lentezon of bezoek het iconische Sagrada Família, een architectonisch meesterwerk van Antoni Gaudí.

Het weer: Verwacht aangenaam lenteweer in mei, met temperaturen tussen de 18 en 24°C.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn