Biscay Crossing

14 – BISCAY CROSSING

Bestemming: Brest – La Coruna

Data: 17 juli (Inschepen om 16.00 uur) – 22 juli (Ontschepen om 10.00 uur)

Hoogtepunten van de reis:

  • 2500+ festival schepen en jachten: Geniet van de sfeer tijdens het wereldberoemde Haven Festival van Brest.
  • Vaar comfortabel mee aan boord van de nieuw gerenoveerde Santa Maria Manuela.
  • Een hands-on zeilervaring naast onze professionele bemanning.
  • Steek de beruchte Golf van Biskaje over.
  • Maak levenslange herinneringen met mede-avonturiers en smeed banden over gedeelde ervaringen en verhalen.

Reisbeschrijving

Deze 5-daagse mini-oceaanoversteek brengt ons van het historische Brest zuidwaarts naar de Galicische stad La Coruna. Of je nu een ervaren zeiler bent, een nieuwkomer die graag de ropes wil leren of een avontuurlijke reiziger die op zoek is naar een unieke reis, deze reis belooft een onvergetelijke ervaring te zijn.

Eens in de vier jaar verwelkomt de haven van Brest meer dan 2.500 boten van over de hele wereld voor het Maritime Festival. Honderdduizenden zeeliefhebbers en toeschouwers verzamelen zich langs de oevers van de Penfeld en op de kades om het festivalflotilla te bewonderen, met de Santa Maria Manuela als middelpunt van deze buitengewone maritieme viering.

Voordat je aan boord gaat, kun je genieten van live muziekoptredens, straatvoorstellingen, militaire processies en nautische shows, winkelen in de boetiekjes en de vele culinaire smaken van Frankrijk proeven in de festivalkiosken. Het vuurwerk is een van de hoogtepunten van het festival. Onze reis begint aan het einde van het festival, zeilend zuidwaarts over de beruchte Golf van Biskaje.

Of je nu een ervaren zeiler bent of een complete beginner, we nodigen je uit om je vrijwillig aan te melden om de bemanning te helpen bij het hijsen en zetten van de zeilen. Het gevoel van het besturen van een 68m zeilboot met de sensatie als ze reageert op het commando van het wiel is iets om voor altijd van te genieten. Er is niets waar onze bemanning meer van houdt dan het delen van hun kennis van zeilen met onze gasten, en zij zullen je aanmoedigen om actief betrokken te zijn bij het zeilen van het schip.

Knooppuntlessen zijn een geweldige manier om een ​​nieuwe vaardigheid te leren terwijl je zeilverhalen deelt met bemanningsleden, en als het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om de mast op te gaan of te ontspannen op de boegspriet.

Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te ronden. We eindigen onze reis in de bruisende havenstad La Coruña, de thuisbasis van de Toren van Hercules, de enige werkende Romeinse vuurtoren ter wereld, en de vele typisch Spaanse pleinen en middeleeuwse kerken.

Het weer: Verwacht mild en aangenaam weer in La Coruna in juli, met gemiddelde temperaturen variërend van 18°C tot 24°C, maar met het beruchte Cape Finisterre net ten westen waar de noordelijke Atlantische winden samenpersen, bereid je voor op enkele spannende zeilomstandigheden.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn