Azores: the natural beauties of pico an sao jorge

18 – AZORES HOP 2: THE NATURAL BEAUTIES OF PICO AND SAO JORGE

Bestemming: Terceira – Sao Jorge – Pico – Terceira

Data: 12 aug (Inschepen om 16u00) 17 aug (Uitschepen om 10u00)

Hoogtepunten van de reis:

  • Zeilen door de Azorenarchipel in comfort aan boord van het pas gerenoveerde schip Santa Maria Manuela
  • Een hands-on zeilervaring opdoen aan boord van dit historische zeilschip
  • De natuurlijke schoonheid van Sao Jorge ontdekken, een wandelparadijs
  • Het prachtige eiland Pico verkennen met de mogelijkheid om zijn vulkaan te beklimmen
  • Uitkijken naar walvissen in het São Jorge-kanaal Azoreaanse gerechten en wijn ontdekken
  • De UNESCO-werelderfgoedstad Angra do Heroísmo verkennen.

Beschrijving van de reis

Onze reizen naar de Azoren in 2023 waren zo populair dat we van plan zijn om een vergelijkbare reis te maken door deze vulkanische archipel in het midden van de Atlantische Oceaan. De afstanden zijn kort, waardoor er genoeg tijd is om de eilanden te verkennen en ten minste één dag op zee door te brengen. Tijdens de reis beslist de kapitein op basis van het weer en de zeegang over de beste route om ervoor te zorgen dat alle gasten comfortabel zijn en het meeste uit deze dagen kunnen halen.

We beginnen en eindigen in Terceira, met een stop op São Jorge en de rotsachtige kust van Pico Island. Een korte stop op nabijgelegen São Jorge, een eiland van imposante natuurlijke schoonheid, stelt ons in staat om onze benen te strekken. Het herbergt enkele van de mooiste wandelpaden in de archipel, natuurlijke zwembaden en staat bekend om zijn heerlijke kaas.

Als we de korte oversteek maken naar Pico Island, houd dan een oogje open voor de resident spermawalvissen terwijl ze in de diepe kanalen jagen op de reuzeninktvis, hun favoriete prooi. Voor deze tijd van het jaar zijn de spermawalvissen de vaste soort, samen met blauwe, vin- en seiwalvissen. Grienden, Atlantic spotted en gewone dolfijnen zijn ook gebruikelijke soorten hier.

Het serene Pico Island is het meest zuidelijke eiland in de archipel, waar de mensen trots mogen zijn op hun mooie eiland, het op een na grootste in de Azoren en de thuisbasis van de hoogste berg van Portugal, de Mount Pico, op 2.351m. Voor degenen met een avontuurlijke geest, boek een klim naar de hellingen van Mount Pico. De inspanning wordt beloond met panoramisch uitzicht op de nabijgelegen eilanden Faial, São Jorge en Terceira, met Graciosa in de verte naar het noorden. (U heeft een van te voren geboekte gids en een volledige dag (12 uur) nodig. Dit is geen technische beklimming, maar bergbeklimmers moeten zeer fit en goed uitgerust zijn).

Het droge klimaat van Pico, samen met de mineraalrijke lavagrond en het prachtige mozaïek van zwarte stenen “currais” (percelen) – maken het eiland perfect voor de teelt van druiven, waarvan de wijn nu internationaal wordt gevierd. De uitgestrekte lavavelden die het landschap van het eiland sieren, zijn in 2004 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

We eindigen onze eiland hoppen terug op Terceira, waar we aanmeren in het door UNESCO-aangewezen Angra do Heroísmo, de oudste stad van de Azoren, met zijn 16e-eeuwse fort en Renaissance-stad. Na een heerlijke BBQ op het dek en een avond van feesten met medescheepvaarders, gaan we van boord.

Overweeg om Algar do Carvão te bezoeken, met zijn 90 meter diepe vulkanische schoorsteen, en de kleine wijngaarden en lavarotsbaden in Biscoitos zijn populaire toeristische attracties.

Het weer: In augustus genieten de Azoren van een heerlijk klimaat, gekenmerkt door milde temperaturen en zachte zeewind. Verwacht overdag gemiddelde temperaturen van 24°C, ideaal voor zowel zeilen als het verkennen van het land.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn