Blue water crossing to the Azores

16 – BLUE WATER CROSSING TO THE AZORES

Bestemming: Lissabon, Portugal – Ponta Delgada, Sao Miguel, Azoren

Data: 29 juli (Inscheping om 16.00 uur) – 5 augustus (Ontscheping om 10.00 uur)

Hoogtepunten van de reis:

  • Vertrek vanaf de 25 de Abril hangbrug in Lissabon
  • 785 zeemijlen aan hands-on zeilen naar de Azoren
  • Op zoek naar walvissen en dolfijnen, verhalen delen bij de bar of verdwalen in een goed boek
  • Reis in comfort aan boord van de onlangs gerenoveerde Santa Maria Manuela
  • Overweeg na de reis enkele dagen door te brengen met het verkennen van de Sete Cidades-vulkanische meren op Sao Miguel na het ontschepen.

Reisbeschrijving

In 2016 werd de Azorenarchipel door National Geographic Traveler verkozen tot de mooiste plek ter wereld en er is geen betere manier om deze eilanden te bereiken dan aan boord van de Santa Maria Manuela. Deze 785 zeemijlen lange oversteek over open zee is een klassieke ervaring met een tall ship.

De gebruikelijke wind waait dwars vanuit het noorden gedurende deze reis, waardoor er een perfecte zeilhoek is voor onze schoenerzeilen. Niets vindt onze bemanning leuker dan hun kennis van zeilen delen met onze gasten, en ze zullen je aanmoedigen om actief betrokken te zijn bij het leven op het schip. Vrijwilligers om de zeilen snel te hijsen en bij te stellen zijn altijd welkom, en het gevoel om een ​​68 meter lang zeilschip te besturen terwijl het reageert op het commando van het roer is iets om te koesteren.

Knooptechnieken zijn een geweldige manier om een ​​nieuwe vaardigheid te leren terwijl je zeilverhalen deelt met de bemanning, en als het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om naar boven te klimmen in de mast of te ontspannen in de neptunusstoel. Een drankje bij zonsondergang op het dek is de perfecte manier om elke dag af te sluiten. In 2023 zal het 39e jubileum van het verbod op walvisvangst op de Azoren gevierd worden. Sinds 1984 zijn de walvisaantallen toegenomen en zijn ze teruggekeerd naar hun oude voedselgebieden in de Azoren. Naarmate we de eilanden naderen, hebben we misschien geluk en zien we een van deze prachtige wezens.

Potvissen zijn de lokale soort, met blauwe, vin- en sei-walvissen, en gewone, gevlekte en Atlantische dolfijnen komen ook veel voor in deze tijd van het jaar. We eindigen onze reis in de kosmopolitische mid-Atlantische stad Ponta Delgada, naar buiten gericht, met een bloeiende economie en bruisende cultuur. Na een avond van vieringen met medereizigers en een weelderige BBQ op het dek, raden we je aan om een paar dagen het eiland te verkennen.

Met meer dan vijf eeuwen geschiedenis is Ponta Delgada een veelzijdige stad waar traditie hand in hand gaat met het heden. Zorg ervoor dat je de Igreja de São Sebastião, de Igreja de São Pedro en Igreja São José bezoekt, en het klooster en de kapel van Nossa Senhora da Esperança.

Ten westen ligt de Lagoa das Sete Cidades, het meest herkenbare natuurmonument van de Azoren, genoemd als een van de Zeven Wonderen van Portugal.

Het weer: In augustus genieten de Azoren van een heerlijk klimaat, gekenmerkt door milde temperaturen en zachte zeewind. Verwacht overdag temperaturen gemiddeld rond de 24°C, ideaal voor zowel zeilen als verkennen op het land.

Houd bij het voorbereiden van deze zeilreis rekening met het volgende:

– Het paspoort moet op het moment van reizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn
– De SMM krijgt van de douane geen flexibiliteit ten aanzien van de in- en ontschepingstijden
– Alle gasten moeten op het moment van reizen tussen de 14 en 80 jaar oud zijn